Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 maart 2009.

Cultuurdinsdag, 17 maart 2009

Keunstwurk maakt database interactief

Leeuwarden - Keunstwurk gaat zijn digitale database over kunstenaars en vormgevers in Fryslân moderniseren. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. De website bkv.keunstwurk.nl wordt de komende tijd interactief gemaakt. Zo komt er ruimte voor weblogs, forums en polls. Ook moeten er geluids- en filmbestanden op de website geplaatst kunnen worden. Kunstenaars en vormgevers moeten voortaan zelf hun informatie kunnen aanpassen en actualiseren.

Cultuurdinsdag, 17 maart 2009

Jeugdband speelt in Ouwe Syl, dus tap dicht

Oudebildtzijl - De tap van de grote zaal in café ’t Graauwe Paard in Oudebildtzijl gaat op zaterdagavond een paar uur dicht. Aanleiding is het optreden van jeugdkorps de Blaasbend(e) van Oude- en Nieuwebildtdijk. De jeugd zegt zich ook prima te kunnen vermaken zonder drank en daarom wordt er geen alcohol geschonken.

Cultuurdinsdag, 17 maart 2009

Een podium voor kunstzinnig talent

Om kunstuitingen onder de aandacht te brengen in de gemeente Dongeradeel begint vandaag de Kunst- en Cultuurweek. Een van de initiatiefnemers is kunstenares Tanya van der Woude (36) uit Ternaard. ,,In deze omgeving is veel talent op het gebied van muziek en proza.”

Economiedinsdag, 17 maart 2009

Helft private bedrijven op overnamepad

Leeuwarden - Ondanks de economische malaise zijn private bedrijven opvallend vasthoudend als het gaat om hun wens tot uitbreiding. Dat blijkt uit het International Business Report 2009 (IBR) van accountancy- en adviesorganisatie Grant Thornton.

Economiedinsdag, 17 maart 2009

Topman weg bij Friesland Bank na conflict over beleid

Leeuwarden - Topman Willem Cramer van Friesland Bank is met onmiddellijke ingang opgestapt. De bestuursvoorzitter verschilt met de raad van commissarissen van inzicht over het te voeren beleid bij de bank. Dit liet het bedrijf vandaag weten.

Economiedinsdag, 17 maart 2009

Nederlandse topbankier betuigt publiekelijk spijt

Amsterdam - Floris Deckers, de bestuursvoorzitter van van Van Lanschot Bankiers, heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de rol van banken bij de huidige economische crisis. Deckers deed dit gisteren in een artikel op de opiniepagina van NRC Handelsblad.

Hoofdartikeldinsdag, 17 maart 2009

Asociale Nederlanders...

Nederlanders zijn asociaal. Dat is de inzet van een reclamecampagne van SIRE, de stichting voor ideële reclame. Het is de jubileumcampagne van de stichting, namelijk de honderdste.

Regiodinsdag, 17 maart 2009

Zeldzame vikingring gevonden in Gaasterlân

Lemmer - Een zeldzame, duizend jaar oude ring van een Viking is gevonden in de grond van Zuidwest-Fryslân. De 39-jarige Henk Batstra uit Lemmer vond de ring met zijn metaaldetector.

Regiodinsdag, 17 maart 2009

Vrijdag de 13e was dé dag voor jonge ‘aaisiker’ Geert

Winsum - Voor Geert Dijkstra (12) uit Winsum was vrijdag de dertiende dit jaar allesbehalve een ongeluksdag. Die dag vond de jonge aaisiker na een week geduldig zoeken zijn eerste kievitsei en was daarmee de eerste jongere (onder de dertien) die dit jaar een ljipaai vond. Daarvoor kreeg hij gisteren het Sulveren Polske uit handen van gedeputeerde Konst van Natuur.

Regiodinsdag, 17 maart 2009

Provincie wil hulp bij auto’s op aardgas

Leeuwarden - Fryslân loopt achter wat betreft het halen van de duurzaamheidsambities. Samen met bedrijven moet een inhaalslag mogelijk zijn. Bedrijven die willen overstappen op een duurzaam wagenpark, of die een aardgasvulstation willen bouwen, mogen zich melden.

Regiodinsdag, 17 maart 2009

Alleen wie vragen stelt, zoekt naar antwoorden

Franeker - Leerlingen van de openbare basisscholen in Franekeradeel krijgen les in de Discoverybus van de Rijksuniversiteit Groningen, geparkeerd op de Breedeplaats in Franeker. Vooral over sterren, maar ‘meneer Theo’ weet nog véél meer.

Regiodinsdag, 17 maart 2009

Spiegeltjes niet eng genoeg voor ree, molentjes wel

Harlingen - Vrolijk draaiende stukjes plastic hangen sinds vorige week vrijdag aan de hectometerpaaltjes en bermreflectoren langs de A31 bij Harlingen. Ze moeten reeën ervan weerhouden over te steken.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 maart 2009

‘Kinderziektes moeten eruit’

Utrecht - Na vijf jaar Protestantse Kerk in Nederland komt er een herziening van de kerkorde. Het document gaat echter niet op de schop. ,,We gaan onderzoeken of het werkt in de praktijk. De kinderziektes moeten eruit.”

Geloof & Kerkdinsdag, 17 maart 2009

Onmogelijk om je buren niet te kennen

Folkert de Jong (24) uit Dokkum is voor een half jaar in Zuid-Afrika. Hij hoopt van de Zuid-Afrikanen te leren ,,wat het betekent om Jezus te volgen in heel slechte omstandigheden”. Geregeld verslag van zijn ervaringen in het Friesch Dagblad.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 maart 2009

Ex-excommunicatie

De excommunicatie van de moeder en artsen van een negenjarig Braziliaanse meisje dat een abortus onderging nadat ze door haar stiefvader verkracht was, heeft veel stof doen opwaaien tot in de hoogste Vaticaanse kringen toe. Hoog tijd dus om eens het instrument van de excommunicatie aan een nadere beschouwing te onderwerpen. Want zoals vaker bij ingrijpende kerkelijke maatregelen heeft iedereen er een mening over, maar wordt er ook veel onzin beweerd. Een lesje in de excommunicatie lijkt me daarom op zijn plaats.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 maart 2009

CGK en GKV Leeuwarden gaan samenwerken

Leeuwarden - De Christelijke Gereformeerde Kerk Bethel (CGK) en de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) De Morgenster (GKV) gaan samenwerken. De samenwerking wordt aanstaande zondag zichtbaar met de kanselruil van de predikanten.

Sportdinsdag, 17 maart 2009

Explosieve groei van jeugdige clubschaatsers na gunstige winter

Heerenveen - Het natuurijs van de afgelopen winter heeft de Friese schaatsclubs geen windeieren gelegd. Waar de verenigingen jaren achtereen te maken hadden met een daling van de ledenaantal, zoekt vooral de jeugd nu massaal het kunstijs weer op.

Sportdinsdag, 17 maart 2009

Gedrevenheid als voorwaarde voor de top

De ene interlandhelft van bondscoach Bert van Marwijk als speler, op 31 mei 1975 tegen Joegoslavië, met in totaal zeven balcontacten die geen onverdeeld succes waren, gaf voeding aan de veronderstelling dat hij net niet gedreven genoeg was om de echte top te bereiken. ‘Met een betere instelling had hij meer uit zijn kwaliteiten gehaald’, noteert Arthur van den Boogaard in het titelverhaal van Hard Gras nummer 64.

Sportdinsdag, 17 maart 2009

Knappe zege Jong Heerenveen bij Ajax

Amsterdam Jong sc Heerenveen heeft gisteravond een belangrijke stap gezet in de strijd tegen degradatie. De Friezen wisten in Amsterdam verrassend koploper Ajax te verslaan: 2-3.

Sportdinsdag, 17 maart 2009

Prima zege Jong SC Cambuur

Velsen Het belofteteam van SC Cambuur-Leeuwarden heeft gisteravond in de eerste divisie A een prima overwinning behaald op Jong Telstar: 1-3.

Sportdinsdag, 17 maart 2009

Narsingh en De Vries in selectie onder 19

Zeist De A-junioren Luciano Narsingh en Johnny de Vries van sc Heerenveen zijn door bondscoach Wim van Zwam geselecteerd voor het Nederlands elftal onder negentien jaar. Dat team speelt oefenduels tegen Servië (op vrijdag 27 maart) en Roemenië (dinsdag 31 maart) als voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi in Slovenië, dat in juni wordt gespeeld. De selectie bestaat uit achttien spelers. Hun ploeggenoten Diederik Bangma en Jeffrey Gouweleeuw staan op een stand-by lijst van dertien spelers, die in geval van nood kunnen worden opgeroepen.

Sportdinsdag, 17 maart 2009

KNVB: twee topklassen in het amateurvoetbal

Zeist - De KNVB wil met ingang van het seizoen 2010-2011 twee topklassen bij de amateurs invoeren, een voor de zaterdagclubs en een voor de zondagclubs. Het bestuur amateurvoetbal van de voetbalbond heeft gisteravond ingestemd met dit voorstel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties