Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 december 2016.

Economiezaterdag, 17 december 2016

Personeel in de rij voor eerste koopzondag

Kollum - De Jumbo in Kollum gaat op 8 januari voor het eerst open op zondag. In principe gaat de nieuwe winkeltijdenverordening, waarmee de gemeenteraad gisteren heeft ingestemd, in zodra Kollumerland deze heeft gepubliceerd. Dit zal volgende week het geval zijn, aldus wethouder Jelle Boerema.

Hoofdartikelzaterdag, 17 december 2016

Innerlijke ruimte om Jezus te ontvangen

Advent is vooruitkijken naar wat komt. De kerk neemt er vier zondagen voor. Ieder van die vier zondagen krijgt een andere inkleuring, tot het volle licht verschijnt op kerstdag.

Regiozaterdag, 17 december 2016

Nieuw plan voor Koffiehuis

Leeuwarden - Na twaalf jaar leegstand en verval wordt het oude Friese Koffiehuis aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden afgebroken en maakt het plaats voor nieuwbouw. Gisteren presenteerden de gemeente, de Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden, architect Johan Sijtsma en toekomstig exploitant Ruben Nicolai de plannen.

Regiozaterdag, 17 december 2016

Fietsapp moet helpen om mobiel in tas te houden

Grou - ,,Overdreven", noemen Thirsa Bruinsma (15) en Iris Douma (15) uit Grou de kabinetsplannen om appen op de fiets strafbaar te maken. Toch hebben ze beide wel eens een ongelukje gehad door hun mobiel: ze fietsen tegen een stilstaande auto aan.

Regiozaterdag, 17 december 2016

Invalregeling geeft basisscholen lucht

Leeuwarden - Basisscholen mogen tijdens een griepgolf in de winter voor maximaal veertien dagen onbeperkt leraren laten vervangen. Daarmee is er in elk geval tijdelijk een oplossing gekomen voor de problemen die veel basisscholen ervaren met kortlopende vervangingen van leerkrachten.

Regiozaterdag, 17 december 2016

Vertrouwen in Sionsberg keert terug

Dokkum - ,,Het is uitzonderlijk dat hier vanavond het wederzijds vertrouwen is uitgesproken." Cardioloog Jan Leendert Brouwer van Sionsberg in Dokkum was donderdagavond opgetogen na de informatieavond over de toekomst van Sionsberg voor de regio.

Sportzaterdag, 17 december 2016

Voorzichtige euforie bij Cambuur op ´the day after´

Het is ´the day after´ in het stadion van SC Cambuur. De rook van het vuurwerk dat een avond eerder plaatsvond is nog maar net opgetrokken, of de spelers, staf en medewerkers van de club druppelen langzaam het gebouw binnen. De een heeft het wat later gemaakt dan de ander en dat is niet onlogisch. De 2-1 zege en daarmee de plaatsing voor de kwartfinale in het toernooi om de KNVB-beker was een regelrechte sensatie. Trainer Sipke Hulshoff werpt de blik alweer vooruit. ,,Nog één keer knallen, dan gaan we pas met een goed gevoel de winterstop in."

Sportzaterdag, 17 december 2016

De haven als spelelement bij honderdjarig QVC

Stavoren - Dieper in het zuidwesten van Fryslân kun je niet komen als je in Stavoren bent. Aan de rand van het IJsselmeer viert de plaatselijke voetbalvereniging QVC (Quick Valken Combinatie) dit jaar het honderdjarig jubileum. Dat werd vorige week vrijdag afgetrapt met een receptie en wordt het hele jaar door gevierd aan de hand van meerdere evenementen. Ter afsluiting wordt op de 101e verjaardag van de club een jubileumboek gepresenteerd. Een klus die op het lijf geschreven is van Anne Bremer, clubhistoricus bij de club uit een van de Friese elf steden. ,,Ik heb nog een heel jaar, maar voordat je het weet is het alweer voorbij."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties