Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 november 2012.

Economiezaterdag, 17 november 2012

Innovatiehuis komt in Rabobank Buitenpost

Buitenpost | Stichting Innovatiehuis Lauwersdelta neemt per 1 december intrek in het huidige kantoor van Rabobank in Buitenpost. De pinautomaat aan de buitenzijde van de bank blijft in bedrijf en klanten kunnen vanaf april vanuit het kantoor met een video-verbinding een gesprek voeren met een van de adviseurs op een ander kantoor. Met deze aanpak is deze vestiging landelijk voorloper bij het efficiënter maken van de dienstverlening nu klanten steeds minder de bankkantoren bezoeken en meer via de computer bankieren. Voor de andere diensten moeten ze naar de kantoren in Surhuisterveen en Kollum.

Hoofdartikelzaterdag, 17 november 2012

Geloven: leven in twee werelden of in één?

Een hoogleraar theologie vertelde hoe hij na een dag van besturen op de universiteit moeite moet doen om de betekenis van geloof en theologie te voelen. Besturen en geloven lijken aspecten van verschillende werkelijkheden. Zit je in de werkelijkheid van het besturen, dan is het moeilijk om de wonderverhalen uit het nieuwe testament voor waar aan te nemen. En als je in de wereld van geloof en bijbel bent, lijkt de wereld van besturen heel ver weg en nauwelijks van belang.

Regiozaterdag, 17 november 2012

Een niet-Fries kan een Fries worden

Leeuwarden | Een niet-Fries kan, zeker als hij de taal leert spreken en de Friese cultuur omarmt, een Fries worden. Zijn etnische afkomst speelt daarbij geen rol. Dat vinden leden van de Fryske Nasjonale Partij (FNP) in meerderheid. Ze vinden nieuwkomers prima, maar vinden dat ze geen bedreiging mogen vormen voor de eigen taal en cultuur. Immigratie uit de rest van Nederland wordt dan ook als bedreigender ervaren dan immigratie uit andere landen.

Regiozaterdag, 17 november 2012

Open sollicitatie naar nieuwbouw Thialf

Heerenveen | Yn streken. De naam van het samenwerkingsverband tussen de Friese bedrijven Van Wijnen, Friso, Oranjewoud en Alynia moet volgens de initiatiefnemers alles zeggen. Ze zijn klaar voor de start. Gistermiddag wierpen ze zich in Heerenveen op als bouwers van het vernieuwde Thialf.

Regiozaterdag, 17 november 2012

Fryslân krijgt familieagent voor nazorg

Oudega S. | Fryslân krijgt een familieagent die een vast aanspreekpunt wordt voor verkeersslachtoffers en nabestaanden. Dat vertelde Jan Drok van de regiopolitie Groningen gisteren tijdens de themadag verkeersslachtoffers in Iesicht in Oudega S. De dag was een initiatief van onder meer de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Geloof & Kerkzaterdag, 17 november 2012

Agenda

l Drachten, Oase: Welkomstdienst, voorganger ds. R.D. van Hornsveld uit Oldebroek. Muzikale medewerking Geke’s Tiental uit Urk. Aanvang 19.30 uur.

Geloof & Kerkzaterdag, 17 november 2012

Voortouw PKN in gesprek eenheid

Utrecht | Het moderamen van De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) denkt momenteel na over een plan om „alle kerken die been van ons hervormde en gereformeerde been zijn en vlees van ons vlees” uit te nodigen voor een gesprek over eenheid.

Geloof & Kerkzaterdag, 17 november 2012

Ideeën uitwisselen op netwerkdag groene kerken

Zeist | Met een landelijke GroeneKerkendag wil GroeneKerkenactie het onderlinge netwerk van duurzame kerken en gemeenten uitbreiden en versterken. De eerste Groenekerkendag is op 15 december in Houten.

Sportzaterdag, 17 november 2012

Vandenbussche in de basis tegen RKC

Heerenveen | Brian Vandenbussche staat vanavond in de thuiswedstrijd van sc Heerenveen tegen RKC Waalwijk opnieuw onder de lat. Kristoffer Nordfeldt (bovenbeen) is nog altijd niet fit genoeg om te kunnen starten. Ook Arnold Kruiswijk en Matthew Amoah ontbreken vanavond op het appel, terwijl Rajiv van la Parra, Alfred Finnbogason en Pele van Anholt weer fit zijn.

Sportzaterdag, 17 november 2012

Uth wil scoren en laten zien dat hij echte spits is

Mark Uth mag vanavond voor de eerste keer plaatsnemen op de bank bij sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De 21-jarige Duitser was een half jaar geleden de eerste aankoop van de club, maar mag half november als laatste aanschuiven bij het keurkorps van trainer Marco van Basten. Het verhaal van een gretige jonge spits die fit is en maar één ding wil: ,,Zo snel mogelijk in de basis spelen en veel doelpunten maken.”

Sportzaterdag, 17 november 2012

Antoinette de Jong is niet enige verrassing

Heerenveen | Dat een Duitse, een Tsjechische en een Nederlandse de eerste drie plaatsen zouden bezetten bij de opening van het worldcupseizoen op de drie kilometer was niet onverwacht. Hun namen des te meer. De Rottumse Antoinette de Jong baarde ook opzien. Bij haar eerste optreden op het hoogste niveau eindigde ze als zevende. En er zat nog meer in ook.

Sportzaterdag, 17 november 2012

Ouderwetse ien, twa, drie op de ‘vijf’

Het schaatsen mondialiseert, de toekomst van Thialf als schaatstempel is niet langer veilig, maar sommige dingen lijken nooit te veranderen. Nederland heerste gisteren als vanouds op de vijf kilometer. Met Sven Kramer voorop. Ook dat was zoals vroeger.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties