Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 februari 2018.

Hoofdartikelzaterdag, 17 februari 2018

De diepere laag van de veertigdagentijd

Met Aswoensdag begon deze week de veertigdagentijd op weg naar Pasen. Morgen is de eerste zondag van de veertigdagentijd. In het kerkelijk jaar heeft deze zondag de naam Invocabit . De term is Latijn voor ‘Roept hij Mij aan’. Het verwijst naar de woorden van psalm 91:15. ‘Roep je mij aan, ik geef antwoord, in de nood zal ik bij je zijn, je bevrijden en met roem overladen’, zoals het staat in de vertaling van de N ieuwe Bijbelvertaling (2004). In de tekst van de Herziene Statenvertaling (2010) staat het nog scherper: ‘Hij zal Mij aanroepen en Ik zal hem verhoren, in de benauwdheid zal Ik bij hem zijn, Ik zal hem eruit helpen en hem verheerlijken’.

Regiozaterdag, 17 februari 2018

Leeuwarden wist van tekort Blokhuispoort

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden wist al in juni 2016 dat er een tekort was voor de verbouwing van de Blokhuispoort in Leeuwarden. Toen werd duidelijk dat de provincie geen negen miljoen euro maar 7,8 miljoen betaalde. De gemeenteraad werd daarover echter niet geďnformeerd, pas afgelopen woensdag op een besloten raadsbijeenkomst erkende wethouder Henk Deinum dat er geen negen miljoen was ontvangen. Vorige week onthulde deze krant dat het geld voor de verbouwing van de Blokhuispoort op is en dat een deel van werkzaamheden is stilgelegd.

Regiozaterdag, 17 februari 2018

Brandweer wordt steeds meer hulpverlener

Leeuwarden - De daling van het aantal uitrukken van de Friese brandweer is vorig jaar nagenoeg tot stilstand gekomen. De brandweer kwam in totaal 3200 keer in actie, zeventig keer minder dan in 2016. In 2015 waren er nog bijna 6100 uitrukken.

Regiozaterdag, 17 februari 2018

Officier: forse eis drugsproductie moet afschrikken

Leeuwarden - Officier van justitie Thea Pitstra heeft gisteren 42 maanden cel geëist tegen een 39-jarige Hagenaar die op 29 juni vorig jaar werd aangetroffen bij een drugslab in Berltsum. In de loods aan de Wiersterdyk werd amfetamine geproduceerd. De officier eist de forse gevangenisstraf omdat de verhoogde strafmaat voor deze vergrijpen ook elders in het land wordt gehanteerd. Het moet voorkomen dat criminelen naar het Noorden komen.

Regiozaterdag, 17 februari 2018

Arbeidsdeelname nog niet op niveau van voor de crisis

In de meeste Nederlandse regio’s was de arbeidsdeelname in 2017 nog niet terug op het niveau van het begin van de crisis in 2008. Fryslân zit volgens het CBS onder het landelijk gemiddelde van 66,7 procent. De deelname is relatief het hoogst in het noorden van Overijssel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties