Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 17 februari 2016.

Economiewoensdag, 17 februari 2016

Met langer wassen is uitbreiding nog niet nodig

Bolsward - Het is passen en meten in de wasserij van Rentex Floron in Bolsward. Na het binnenhalen van drie grote contracten in vooral het westen van het land moeten de werkzaamheden opnieuw op elkaar worden afgestemd. Het personeelsbestand wordt uitgebreid met vijftig arbeidskrachten naar ongeveer 450 en er wordt langer gewerkt. ,,Normaliter werken we hier van zes uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags. Om alle extra aanvoer goed te kunnen verwerken worden de machines langer gebruikt en gaan we in meer ploegen werken", zegt directeur Titus Mulder. De extra werktijden vallen veelal in de avond (en in de toekomst wellicht ook in het weekeinde). Het bedrijf verwacht daarmee nu ook studenten en scholieren een bijbaan te kunnen bieden.

Economiewoensdag, 17 februari 2016

Novatec biedt geld aan crediteuren

Leek - Het werkvoorzieningschap Novatec in het Groninger Westerkwartier biedt de crediteuren in het faillissement van Timmerfabriek Barsema Tolbert een akkoord aan. Daardoor krijgen deze crediteuren tot ongeveer de helft van hun vordering betaald. Curator Leen Hooites van PlasBossinade advocaten en notarissen heeft aangegeven het akkoord te zullen ondersteunen. Indien de crediteuren met het akkoord instemmen, komt daarmee formeel een einde aan het faillissement van Timmerfabriek Barsema. Dat bedrijf, volledig in eigendom van Novatec, ging eind 2010 failliet. Novatec is de werkvoorziener van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en Noordenveld. Novatec was bij het faillissement schuldeiser voor een bedrag van drie miljoen euro. Twee jaar geleden werd duidelijk dat er nog een restschuld was van bijna een miljoen euro.

Regiowoensdag, 17 februari 2016

Waadhoeke houdt sociale zaken zelf

Menaam - Fusiegemeente Waadhoeke moet vanaf 2020 het beleid en de taken die vallen onder het sociale domein onderbrengen in de eigen gemeentelijke organisatie. Dat adviseren de colleges van B en W van de drie fusiepartners Menameradiel, Franekeradeel en het Bildt.

Regiowoensdag, 17 februari 2016

Provincie kijkt naar schrappen regio-buslijnen

Leeuwarden - De provincie Frysln wil busritten of -lijnen die weinig worden gebruikt, vervangen door alternatieve vormen van openbaar vervoer. Vooral op het platteland rijden nu nog vaak bussen heen en weer die grotendeels leeg zijn. Die lijnen kunnen op termijn deels worden geschrapt en deels vervangen door bijvoorbeeld belbussen.

Regiowoensdag, 17 februari 2016

Geen extra dioxine in omgeving van REC

Harlingen - De storing die in oktober 2015 plaatsvond bij de Reststoffen Energie Centrale (REC) in Harlingen en die leidde tot een verhoogde uitstoot van dioxine, heeft geen duidelijke gevolgen gehad voor de hoeveelheid dioxine in de grond rondom de REC. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Sportwoensdag, 17 februari 2016

Creatieve Ferwerda moet ruimte krijgen

Ferry Ferwerda hielp Hakim Ziyech op zijn weg naar de top n handbalde zelf in de eredivisie. Een zware enkelblessure wierp hem terug. Met tweededivisionist Cometas uit Leeuwarden hoopt hij vanavond op een bekerstunt en sportieve revanche.

Sportwoensdag, 17 februari 2016

Ljeppersboun niet in knel door terugtrekken Joure

Leeuwarden De Jouster fierljepvereniging De Lege Wlden zal dit seizoen geen bondswedstrijden organiseren in het kader van de reguliere competitie. De accommodatie in Joure, waar sinds tien jaar nauwelijks meer iets is gebeurd in het kader van renovatie en onderhoud, is niet meer van deze tijd. Dat heeft de afdeling Joure doen besluiten om de organisatie van de wedstrijden terug te geven aan het Frysk Ljeppersboun (FLB).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties