Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 februari 2015.

Economiedinsdag, 17 februari 2015

Brede specialiteit helpt 125-jarig timmerbedrijf door de crisis

Sneek - Dat het Sneker bedrijf in de 125 jaar van zijn bestaan nooit echt één specialiteit heeft ontwikkeld maar altijd in de volle breedte van het timmervak heeft gewerkt, is soms wel eens een beperking geweest, erkent eigenaar Jaap van der Meer (32). ,,Maar in de huidige tijden is dat een voordeel. Het is soms moeizaam om voldoende opdrachten binnen te halen, maar doordat we inzetbaar zijn in nieuwbouw, verbouw, renovatie, restauratie en onderhoud komen we de tijd nog goed door. De breedte is nu onze kracht."

Hoofdartikeldinsdag, 17 februari 2015

EU zoekt antwoord op meerdere gevaren

Drie crises strijden in Europa om de voorrang wat betreft aandacht van politiek en media. Om de beurt beheersen de oorlog in Oekraďne, de dreiging van het radicaal-islamitisch terrorisme en het Griekse schuldenprobleem het nieuws en de politieke agenda.

Regiodinsdag, 17 februari 2015

Drankcontroleurs te snel herkend door horeca-ondernemers

Leeuwarden - Uitbaters van Friese horeca-instellingen herkennen te snel wie namens de gemeente controles uitvoert op naleving van de drank- en horecawet.

Regiodinsdag, 17 februari 2015

Werkgevers bezorgd over daling aantal zorgstudenten

Leeuwarden - Een lichte daling van het aantal nieuwe mbo-studenten bij zorgopleidingen is niet erg, maar die daling moet de komende jaren wel tot stilstand worden gebracht. Als dat niet gebeurt, dreigt er op termijn een tekort aan arbeidskrachten in de zorgsector in Fryslân. Dat zegt Ellen Offers, hoofd arbeidsmarkt en onderwijs bij Zorgplein Noord.

Regiodinsdag, 17 februari 2015

Iepen worden bedreiging voor molen Burdaard

Burdaard - De iepen in het iepenpark in Burdaard, dat vorige week is geopend, kunnen zeker twintig tot veertig meter hoog worden. Daarmee wordt het park een rechtstreekse bedreiging voor de markante koren-, pel- en houtzaagmolen De Zwaluw.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 februari 2015

Krúspunt: Fryske Bibel moet vrij beschikbaar blijven

Leeuwarden - Het oecumenisch platform Stifting Krúspunt wil de Nije Fryske Bibeloersetting weer gratis beschikbaar krijgen op internet. Het bestuur overlegt daarover met het bestuur van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Dat meldde Stifting Krúspunt gisteren.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 februari 2015

Bericht uit carnavalvierend Ernem

Column


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties