Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 17 februari 2011.

Cultuurdonderdag, 17 februari 2011

Fries Museum komt met expositie over historie kustgebied

Leeuwarden - Het Fries Museum en de provincie Fryslân doen mee aan een expositie waarin het archeologisch onderzoek in de Fries-Gronings-Oostfriese kustgebied centraal staat. Dat meldt het Ostfriesische Landschaft, een van de organisatoren van het project vijftien partijen uit Duitsland, Groningen en Drenthe meewerken.

Cultuurdonderdag, 17 februari 2011

Meezing ‘Matthäus’ populair in Surhuisterveen

Surhuisterveen - Zeker zestig zangers en zangeressen doen op zondag 17 april mee aan de meezing Matthäus Passion in De Flambou in Surhuisterveen. Deze week waren de eerste repetities van het ad-hockoor in de Doarpstsjerke van Surhuisterveen.

Economiedonderdag, 17 februari 2011

Bedrijf Novolectriq voor elektrische auto’s failliet

Leeuwarden - Het bedrijf Novolectriq in Leeuwarden is failliet. Het faillissement is deze week door de rechtbank in Leeuwarden uitgesproken. Het bedrijf brengt elektrische (bedrijfs)auto’s op de markt en wilde aandrijfcomponenten voor elektrische auto’s produceren in Leeuwarden. De acht personeelsleden hebben het faillissement van het bedrijf aangevraagd vanwege het uitblijven van de loonbetalingen. Daarvan zijn er nu drie mensen niet meer in dienst.

Economiedonderdag, 17 februari 2011

Netwerken belangrijk op Biofach

Neurenberg – Op de biologische vakbeurs Biofach in Neurenberg is het zien en gezien worden. Een import-export bedrijf uit Garyp handelt er met zijn Duitse afnemers en een Oegandese leert zichzelf te presenteren en zoekt afnemers voor haar cacao op de Europese markt. Voor weer een ander is het een vanzelfsprekendheid acte de présence te geven, maar heeft de aanwezigheid niet direct effect.

Hoofdartikeldonderdag, 17 februari 2011

Grote beloftes...

De PVV heeft na de verkiezingen zestig verkiezingsbeloftes verbroken. Dat heeft het wetenschappelijk bureau van de SP onderzocht. Dan gaat bijvoorbeeld over de extra politie-agenten die er niet komen, de privatisering van gemeentelijke vervoersbedrijven, het niet inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie, bezuinigingen op het Persoonsgebonden Budget of de stem tegen beter dierenwelzijn in de veeteelt.

Regiodonderdag, 17 februari 2011

Konst hekelt het Bildt om nimby-gedrag

Leeuwarden/Sint Annaparochie - Gemeenten die geen windmolens op hun grondgebied willen, vertonen ,,nimby-gedrag”. Die kwalificatie gaf gedeputeerde Konst de gemeente het Bildt, die onlangs raadsbreed een motie tegen grote windturbines aannam. Konst verwacht dat andere Middelsee-gemeenten ook met moties komen.

Regiodonderdag, 17 februari 2011

Betaling Watercampus onder druk

Leeuwarden - De financiering van de Watercampus en watertechnologisch instituut Wetsus staat onder druk.

Regiodonderdag, 17 februari 2011

Campus in Leeuwarden mag afgebouwd worden

Leeuwarden - De Kenniscampus in Leeuwarden kan worden afgebouwd, ondanks bezwaren van bewoners van de wijken er omheen.

Regiodonderdag, 17 februari 2011

‘Mister herindeling’ is titel kwijt

Leeuwarden - Sjoerd Galema gaat niet meer over gemeentelijke herindeling. ,,Ik ga als ‘mister herindeling’ door het leven. Dat wil ik niet zijn.”

Geloof & Kerkdonderdag, 17 februari 2011

Van jongs af aan geboeid door theologie

Bern - Dr. Peter-Ben Smit wordt per 1 maart bijzonder hoogleraar vanwege het Oud-Katholiek Seminarie aan de Universiteit Utrecht. Smit is 31 jaar en daarmee een van de jongste bijzonder hoogleraren in ons land, zeker op het terrein van theologie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties