Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 17 januari 2011.

Cultuurmaandag, 17 januari 2011

Museum Belvédčre komt met een gedichtenbundel

Heerenveen - Ter ere van de Nationale Gedichtendag op 27 januari, komt Museum Belvédčre met een speciale gedichtenbundel. In de bundel Mijn kleine tuin is zo bekoorlijk staan in woord en beeld, werken van kunstenaars die tot de collectie van het museum behoren.

Cultuurmaandag, 17 januari 2011

Nederpopscene leeft meer dan ooit

De boekers, de cateraars, de bouwers, de afbrekers, 292 artiesten en 33.000 festivalgangers zijn weer thuis. De prijzen zijn uitgedeeld en in ontvangst genomen. Ook de organisatie mocht dit jaar een prijs in ontvangst nemen. Ter ere van het 25-jarig jubileum ontvingen de creatieve geesten achter Eurosonic Noorderslag de erepenning van de stad Groningen voor ‘uitnemende verdiensten aan de Groninger samenleving’.

Hoofdartikelmaandag, 17 januari 2011

De Q-koorts, de overheid...

De Tweede Kamer heeft kritisch gesproken over de aanpak van (de gevolgen van) de Q-koorts. Die zijn ernstig: sterfgevallen en enkele duizenden mensen ziek, soms chronisch. Een commissie heeft een tamelijk ontluisterend rapport gepubliceerd over de gang van zaken met betrekking tot de ziekte die mensen beneden de grote rivieren trof en die de sector van geitenfokkers hard raakte.

Regiomaandag, 17 januari 2011

Onrust over onteigening grond voor As

Dokkum - Omwonenden van de toekomstige Centrale As die grond moeten afstaan voor de aanleg van de weg tussen Dokkum en Nijega, zijn boos op de provincie. Eind december hebben zij een onduidelijke brief gekregen over grond die zij moeten afstaan voor de weg. In de brief wordt gedreigd met onteigening.

Regiomaandag, 17 januari 2011

‘Burgumers’ in actie tegen bezuinigingen

Burgum - Vrijwilligerscentrale KEaRN Tytsjerksteradiel begint een burgeractie tegen de voorgenomen gemeentelijke bezuinigingen. Ook komen er constructieve bezuinigingsideeën van maatschappelijke organisaties in Tytsjerksteradiel. Dit bleek zaterdag en donderdag op twee inspraakbijeenkomsten van de gemeenteraad.

Regiomaandag, 17 januari 2011

Surhuisterveen komt in actie voor dokterswoning

Surhuisterveen - Een groep inwoners en oud-inwoners van Surhuisterveen is een handtekeningenactie begonnen tegen de sloop van de voormalige dokterswoning aan de Kolk 15. De groep wil het pand behouden, omdat het cultuurhistorische waarde heeft. De woning staat in het centrum en is in 1868 gebouwd.

Regiomaandag, 17 januari 2011

‘Starter en allochtoon in lege kantoren’

Franeker - Lege kantoren inzetten voor buitenlandse werknemers, starters op de woningmarkt en asielzoekers. Dat is een van de speerpunten waarmee Provinciaal Belang Fryslân straks in Provinciale Staten hoopt te worden gekozen. Zaterdag stelde de lokale partij het verkiezingsprogramma vast in Franeker.

Regiomaandag, 17 januari 2011

‘Ik sjoch yn ’e gemeente wol gruttere bouwwurken’

Wyckel - De familie Anema uit Wyckel en de gemeente Gaasterlân-Sleat liggen met elkaar overhoop. De Anema’s willen hun boerenbedrijf met een paardenstal uitbreiden, maar de gemeente weigert een bouwvergunning te geven.

Geloof & Kerkmaandag, 17 januari 2011

‘Toon de verhalen achter de begrotingscijfers’

Oudehaske - Deze week gaan weer duizenden

Geloof & Kerkmaandag, 17 januari 2011

Dankbaarheid, en Taizé gaat hier door

Rotterdam - In de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam werd gisteren officieel de Europese Taizéontmoeting afgesloten met een Taizégebed onder leiding van de broeders van Taizé. Het werd een gebed waarbij de dankbaarheid centraal stond.

Sportmaandag, 17 januari 2011

Als de stofwolken zijn opgetrokken verbleekt de 1-2

Heerenveen - Hoe statistieken inzicht kunnen bieden en tezelfdertijd bedrieglijk zijn. Volgens cijfers van voetbalweekblad Voetbal International scoorde Heerenveen in de eerste seizoenshelft het vaakst halverwege de eerste helft, incasseerde het de meeste tegentreffers in het eerste kwartier na de pauze en gold het als rolmodel nopens het afmaken van kansen. Tegen Excelsior, gistermiddag sparringpartner in het Abe Lenstrastadion, liep Heerenveen in de pas met de tijdstatistieken maar was het bepaald geen voorbeeld inzake een haarscherpe verhouding kansen/doelpunten.

Sportmaandag, 17 januari 2011

Veel belangstelling voor Papadopoulos en Roorda

Heerenveen - De kans is groot dat Geert Arend Roorda en Michal Papadopoulos zeer binnenkort van club verwisselen. Volgens Johan Hansma, technisch manager van sc Heerenveen, hengelen diverse binnen- en buitenlandse clubs naar de diensten van beide spelers. De overgang van Youssef El-Akchaoui naar ADO Den Haag daarentegen staat op de tocht. De komende tegenstander van Heerenveen hikt aan tegen de vergoedingssom en is bovendien nog niet tot een persoonlijk akkoord met de linksback van Heerenveen gekomen. De transfer window, de periode waarin spelers in de winterstop van club kunnen wisselen, sluit in de nacht van 31 januari op 1 februari.

Sportmaandag, 17 januari 2011

Historisch EK-goud voor shorttrackers

Heerenveen - De Nederlandse shorttrackers hadden het Europees kampioenschap in Heerenveen gisteren niet beter kunnen afsluiten. Zowel de dames- als de herenploeg snelde bij de aflossing naar een historische gouden medaille. Het bewijs dat Nederland echt begint mee te tellen als shorttracknatie.

Sportmaandag, 17 januari 2011

Ook losse bout krijgt Knegt niet klein

Heerenveen - Het kostte hem wellicht zilver, misschien zelfs wel het goud. Maar Sjinke Knegt wilde er na afloop van het EK niet te lang bij stilstaan. De 21-jarige shorttracker uit Bantega verknalde gisteren zijn 1000 meter door een fout van zijn materiaalman Dave Versteeg. De oud-shorttracker had een boutje in de linkerschaats niet goed vast gedraaid. Bij de start verschoof het ijzer wel een halve centimeter. ,,Ik kon niets meer. Hij zat zover naar binnen, daar kom je niet overheen. Het is lastig schaatsen op een been.” En dan laconiek: ,,Of het me zilver kost? Misschien wel.”

Sportmaandag, 17 januari 2011

‘Shorttrack is nu echt meteen op Studio Sport te bekijken’

De Nederlandse shorttrackploegen lieten zich op de Europese kampioenschappen in Heerenveen niet onbetuigd. Wat heet: voor het eerst in de geschiedenis sleepten zowel de mannen als de vrouwen op de aflossing een gouden plak in de wacht. Is het Nederlandse shorttrack juist in Thialf, waar ‘onze’ langebaanschaatsers normaliter de medailles verdelen, onder het juk van de Sven Kramers van deze wereld vandaan gekomen?

Sportmaandag, 17 januari 2011

Herinneringen aan Alex Pama

Afgelopen week, na bijna vijf jaar, nam Alex Pama bij SC Cambuur per direct afscheid als algemeen directeur. In de tussenliggende periode kwam hij veel in het nieuws, vertelde hij zijn verhaal. Maar hoe kijken de mensen die met hem samenwerkten terug? Vier betrokkenen, die in verschillende hoedanigheden de afgelopen jaren met Pama te maken hadden, laten nu hún licht schijnen. Plussen, minnen en herinneringen.

Sportmaandag, 17 januari 2011

De gouden greep van Platini

Ik heb nooit begrepen dat Jaap Stam in de nadagen van zijn carričre transformeerde tot boegbeeld van Ajax. Een stoere, onverschrokken held, natuurlijk, dat was hij. Maar qua spel en uiterlijk eerder iemand die zo met ontbloot bovenlijf op de tribune zou kunnen staan tussen die gasten door wie hij zo bewonderd werd, dan een model-Ajacied in de categorie elegante godenzoon. Hij bleef, ook op Prada-schoenen, toch een uit de klei getrokken, grimmige verdediger. Maar belangrijker nog: hij was in de kracht van zijn voetballeven tweeënhalf jaar lang hardcore-PSV’er voordat hij na zijn buitenlandse avonturen nog een ruim jaar zijn laatste energie voor Ajax aansprak. Dapper, maar niet triomfantelijk.

Sportmaandag, 17 januari 2011

Droomstart Harkemase Boys onder nieuwe trainer Peter Meindertsma

Spakenburg - Harkemase Boys beleefde zaterdag in Spakenburg/Bunschoten een droomstart bij aanvang van de tweede helft van de competitie in de zaterdag-topklasse: 2-4. Een betere start had interim-trainer Peter Meindertsma zich niet kunnen wensen tegen koploper IJsselmeervogels. ,,Meer dan tevreden kun je niet zijn’’, vond de oefenmeester. ,,Ik denk niet dat er dit seizoen veel ploegen zijn die zes punten pakken van IJsselmeervogels’’, zei verdediger Reinder Slager.

Sportmaandag, 17 januari 2011

Hoen legt Sneek Wit Zwart op de pijnbank

Sneek - Met vier treffers in een tijdsbestek van een kwartier legde FVC-spits René Hoen gistermiddag Sneek Wit Zwart op de pijnbank. De formatie van Johan Groote leek in de eerste helft van de Friese derby op weg naar de eerste seizoenzege, maar kwam van een koude kermis thuis.

Sportmaandag, 17 januari 2011

Aris trekt tegen Weert weer eens aan het langste eind

Leeuwarden - Na twee opeenvolgende nederlagen in overtime is het muntje zaterdag weer eens op de goede kant gevallen voor De Friesland Aris. Tegen Weert bakten de Leeuwarder basketballers er drie kwarten lang vrijwel niets van, maar in de slotfase rechtten ze alsnog de rug en was de eerste overwinning (70-67) van dit kalenderjaar een feit. In de race om een gunstig play-off ticket deed Aris daarmee goede zaken tegen een directe concurrent, die samen met de Friezen nu op een gedeelde vijfde plaats staat.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties