Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 oktober 2013.

Cultuurwoensdag, 16 oktober 2013

Friese schrijvers blazen Sutelaksje nieuw leven in

Leeuwarden | Een groep Friese schrijvers gaat binnenkort in Bitgum en Bitgummole langs de deuren om hun boeken aan de man te brengen. Het is een experiment om te bekijken of de jaarlijkse Sutelaksje die in 2009 ter ziele ging, in ere hersteld kan worden.

Economiewoensdag, 16 oktober 2013

Friese landbouwmechanisatie in één weekeinde bekijken

Het Fries Landbouwmuseum heeft de geschiedenis van de Friese landbouwmechanisatie in kaart. Van de honderden bedrijven zijn er nu nog enkele over, in de meeste gevallen zijn het wereldspelers geworden.

Hoofdartikelwoensdag, 16 oktober 2013

Lekker doorrijden ondanks schade

Hoe sneller auto’s rijden, hoe meer schadelijke uitstoot. En die hogere uitstoot is een bedreiging voor de gezondheid. Niemand ontkomt aan de effecten van die uitstoot; voor kinderen en kwetsbare volwassenen is die uitstoot een acutere bedreiging dan voor anderen.

Regiowoensdag, 16 oktober 2013

Provincie maakt haast met fietspaden

Leeuwarden | Er wordt komend jaar meer geïnvesteerd in goede fietspaden door de provincie. Dat staat in het Utfieringsprogramma Ferkear en Ferfier 2014, een jaarlijks overzicht van de werkzaamheden aan spoor, weg en waterwegen in de provincie. Fietsers krijgen meer aandacht dan in voorgaande jaren, mede naar aanleiding van het hoge aantal dodelijke verkeersslachtoffers onder fietsers in 2012. ,,Misschien was het aantal van twaalf dodelijke slachtoffers in 2012 een eenmalige uitschieter, maar in combinatie met de geluiden uit verschillende dorpen vind ik het heel belangrijk om nu versneld knelpunten op te lossen”, aldus gedeputeerde Poepjes.

Regiowoensdag, 16 oktober 2013

MCL stelt nieuwbouw uit vanwege De Friesland

Leeuwarden | Het Medisch Centrum Leeuwarden stelt de geplande nieuwbouw van operatiekamers en een moeder- en kindcentrum uit. De investering van ruim veertig miljoen euro in 2014 kan niet doorgaan nu zorgverzekeraars De Friesland en Achmea de bijdrage aan het MCL met 8 procent hebben teruggeschroefd. Op een budget van in totaal 240 miljoen euro is dat zo’n teruggang in vergelijking met dit jaar dat de plannen op de lange baan geschoven moeten worden, zei bestuursvoorzitter Kees Donkervoort op Omrop Fryslân.

Regiowoensdag, 16 oktober 2013

EVT moet stoppen met veerdienst

Harlingen/Terschelling | De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) moet per 1 februari stoppen met de dienstregeling tussen Harlingen en Terschelling. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld besloten. Op Terschelling wordt opgelucht gereageerd op het besluit. Rederij Doeksen kondigde meteen aan dat de veerboten deze winter toch volgens de oude dienstregeling kunnen gaan varen. De aangekondigde vermindering van het aantal afvaarten is van de baan.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 oktober 2013

Hoop helpt om de toekomst vorm te geven

PKN-predikante ds. Greetje Rol uit Exmorra leefde tussen de armen in Nicaragua en Tanzania. Ze zag er hoop én de tekenen van Gods nabijheid.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 oktober 2013

Internetkerk PKN wil er zijn voor iedereen

Hilversum | Op het moment dat het Nederlands Elftal aftrapte in Istanbul, gaf de Protestantse Kerk gisteren om 20.00 uur de aftrap van de eerste online dienst. Een internetkerk waar je 24 uur per dag, zeven dagen in de week terecht kan, en die vooral twintigers en dertigers hoopt te bereiken. ,,Een heilige en veilige plek voor jou. ‘Mijnkerk’ is jouw kerk’’, aldus internetdominee Fred Omvlee.

Sportwoensdag, 16 oktober 2013

Aris Leeuwarden pakt door ‘buzzer beater’ volle winst

Weert | Aris Leeuwarden heft zich gisteravond in Weert gerevancheerd voor de nederlaag van drie dagen eerder in Het Kalverdijkje. Dankzij een heuse ‘buzzer beater’ van Tim Kamczyc kreeg de formatie van trainer Ed Molthoff in de laatste seconde van de wedstrijd de thuisclub met 90-91 (19-17, 22,20, 24-22, 25-32) alsnog op de knieën.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties