Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 oktober 2012.

Cultuurdinsdag, 16 oktober 2012

Gedekte tafels in Princessehof

Leeuwarden | Keramiekmuseum Princessehof sluit het jaar af met de tentoonstelling Winters Tafelen. In het museum staan vanaf 25 november opmerkelijk gedekte tafels opgesteld.

Cultuurdinsdag, 16 oktober 2012

Beste ‘twicht’ van Cornelis van der Wal

Leeuwarden | Cornelis van der Wal heeft de twicht-wedstrijd gewonnen die werd uitgeschreven in het kader van de Moanne fan it Fryske Boek. Dichtliefhebbers werden opgeroepen een kort gedicht op Twitter, een twicht, aan te leveren. Er kwamen 150 inzendingen binnen.

Economiedinsdag, 16 oktober 2012

Scheeps-cv’s gecombineerd tegen nieuw faillissement

Harlingen | Rederij JR Shipping in Harlingen probeert het faillissement van zes scheeps-cv’s te voorkomen door ze te combineren met vijf renderende cv’s. De elf samengevoegde fondsen moeten één grote cv vormen die vooruit kan.

Economiedinsdag, 16 oktober 2012

Ruzie haven Lauwersoog om subsidiegeld

Lauwersoog | De aandeelhouders van haven Lauwersoog liggen overhoop over verdeling van subsidiegelden. De visafslag is woedend over een poging van de gemeenten Dongeradeel en De Marne om de Raad van Commissarissen af te zetten en overweegt juridische stappen.

Hoofdartikeldinsdag, 16 oktober 2012

Koninklijke Horeca: schaamteloos voorstel

De happy hours, de uren waarin de drankjes goedkoper zijn, weg en de minimumleeftijdleeftijd voor verkoop van alcohol op zestien jaar laten. Die uitruil stelt de Koninklijke Horeca Nederland voor aan de onderhandelaars voor een nieuw kabinet.

Regiodinsdag, 16 oktober 2012

Tytsjerksteradiel kan meer doen voor de bijenstand

Tytsjerk | Advies aan burgers over bijvriendelijke aanplant in de tuin zodat bijen genoeg nectar kunnen vinden, bloemen inzaaien op braakliggende bouwterreinen en het plaatsen van bijenhotels als nestgelegenheid. Het is een greep uit de maatregelen die Tytsjerksteradiel zou kunnen nemen om een bijvriendelijke gemeente te worden. De fractie van Grienlinks van Tytsjerksteradiel overhandigde gisteren een voorstel daartoe aan wethouder Houkje Rijpstra in park Vijversburg in het Bos van Ypeij.

Regiodinsdag, 16 oktober 2012

Ov-chipproblemen bij Arriva

Leeuwarden | Het opladen van een ov-chipkaart bij automaten van Arriva in de provincies Groningen en Fryslân verloopt al enkele weken niet vlekkeloos. De pin-functie van de automaten weigert soms dienst en contant geld wordt niet meer geaccepteerd.

Regiodinsdag, 16 oktober 2012

Leeuwarder raad stevent af op akkoord over CH2018

Leeuwarden | Een meerderheid is er nog net niet, maar de gemeenteraad van Leeuwarden lijkt enthousiast voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad 2018. De PvdA, Pal/GroenLinks, de FNP en Verenigd Links spraken gisteravond ononwonden hun steun uit. De VVD, D66, NLP en SP zijn en blijven tegen de plannen.

Regiodinsdag, 16 oktober 2012

Fair Fryslân

Als het aan de provincie Fryslân ligt, woont u per 2015 in een Fairtrade Provincie. Ben benieuwd of u zich daar een voorstelling van kunt maken. Een deel van de Friese inwoners, namelijk de inwoners van Tytsjerksteradiel en het Bildt, wonen al in een Fairtrade Gemeente. Deze gemeenten proberen inwoners bewust te maken van dagelijkse keuzes die leiden tot een eerlijker en duurzamere wereld.

Regiodinsdag, 16 oktober 2012

MijnGaasterland prikkelt lokale saamhorigheid

De meeste lokale duurzaamheidinitiatieven gaan direct aan de slag met zonnepanelen of windenergie. De initiatiefnemers van MijnGaasterland pakken het wat anders aan. Zij roepen inwoners van Gaasterland op hun ideeën voor of visie op een duurzaam Gaasterland in een dromenboek op de website te zetten.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 oktober 2012

Waar de Zwarte Zwadderneel de mosterd haalt

Religie lijkt ver weg in de wereld van Heer Bommel en Tom Poes. Wie goed leest komt erachter dat auteur Marten Toonder wel degelijk geloofsthema’s bij de horens vat.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 oktober 2012

Leeuwarder PKN tegen vertrek wijkgemeente

Leeuwarden | De algemene kerkenraad van de Protestantse Gemeente Leeuwarden (in wording) zal zich verzetten tegen verzelfstandiging van de Pelikaanwijkgemeente. Dat laat voorzitter Henk Drewel van de algemene kerkenraad (AK) weten. De Leeuwarder kerkenraad sprak gisteravond tijdens haar vergadering over het besluit van de wijkkerkenraad van de protestantse Pelikaanwijkgemeente om los van de Leeuwarder PKN-gemeente verder te gaan. De Pelikaanwijk is een van de zeven wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Leeuwarden (in wording). De algemene kerkenraad ,,betreurt” het besluit en is er ,,zeer kritisch over”.

Sportdinsdag, 16 oktober 2012

Ziyech scoort voor verliezende beloftes

Nuenen | Het Nederlands Beloftenelftal heeft gisteravond ook de tweede oefeninterland tegen Noorwegen verloren. Na de 1-2 van donderdag in Noorwegen volgde gisteravond een 2-4 nederlaag. Voor de ploeg van coach Remy Reynierse scoorden Heerenveen-speler Hakim Ziyech en NAC-aanvaller Alex Schalk.

Sportdinsdag, 16 oktober 2012

Vrouwen Heerenveen verliezen van Oranje onder 19 jaar

Heerenveen | De vrouwen van Heerenveen hebben gisteravond op sportpark Skoatterwâld een oefenduel met met Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar met 3-4 verloren. Voor Heerenveen, de hekkensluiter van de BeNe League Orange, scoorden Jessica Torny, Yvonne Ploeg en Bernou Hylkema.

Sportdinsdag, 16 oktober 2012

Zwart leidt Jong Oranje op WK korfbal langs Duitsland

Barcelona | LDODK-speler Erwin Zwart is bij het WK korfbal tot en met 23 jaar in Barcelona tot dusver de grote man bij het Nederlandse team. Met negen treffers had Zwart gisteren een belangrijk aandeel in de 31-16 overwinning op Duitsland.

Sportdinsdag, 16 oktober 2012

Stroetinga tweede in Zesdaagse Amsterdam

Amsterdam | Wielrenner Wim Stroetinga en zijn koppelgenoot Peter Schep staan na de openingsavond van de Zesdaagse van Amsterdam op de tweede plaats. Het duo vergaarde 55 punten en dat zijn er acht minder dan de Deen Michael Morkov en de Nederlander Pim Ligthart.

Sportdinsdag, 16 oktober 2012

De aartsrivalen over slechte en ook goede verhoudingen

Binnenkort staat er weer een interland tussen Nederland en Duitsland op de rol. Op 14 november treffen de beide landen elkaar in een vriendschappelijk duel. Een predicaat dat eigenlijk niet past bij een wedstrijd tussen de beide voetbalgrootmachten. In het boek De aartsrivalen van auteur Harry Walstra staat de tweestrijd tussen de beide buurlanden centraal.

Sportdinsdag, 16 oktober 2012

One Wall Handball moet muurkaatsen een impuls geven

Leeuwarden | Voor 21 Friese muurkaatsers is vandaag in het Ierse Dublin het WK, het zogenaamde World Handball Championship, begonnen. Het is met tweeduizend deelnemers het grootste evenement dat er op dit gebied tot dusverre is gehouden. Het WK wordt gespeeld in de theaterzaal van het City West Hotel in Dublin dat speciaal voor deze gelegenheid is omgebouwd tot een immense muurkaatsarena met 22 speelvelden. ,,Het is heel bijzonder dat je daar mag spelen”, vindt Miranda Scheffer die als enige Nederlander uitkomt in de hoogste klasse bij de dames open.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties