Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 oktober 2004.

Economiezaterdag, 16 oktober 2004

Proeftuin voor ‘bio’ in Noorden

Den Haag - Het kabinet gaat in het Noorden een proefproject opzetten voor biologische landbouw. In dat project gaan verschillende organisaties samenwerken om de vraag naar biologische producten te stimuleren. In 2010 moet, zoals eerder afgesproken, 10 procent van de landbouwgrond gebruikt worden voor biologische landbouw.

Hoofdartikelzaterdag, 16 oktober 2004

De leegte in de kerken…

Het is een werkelijkheid die niemand meer kan ontkennen omdat ze zo zichtbaar is: voor veel jongeren is de kerk een gesloten gebouw. De aanblik van de kerkdiensten, in stad en land van de provincie, laat het zien: vrijwel geen jongere te zien. Overigens, op veel plaatsen is het ook met de volwassenen somber gesteld: in dorpskerken slechts enkele tientallen kerkgangers. Diverse kerkelijke gemeenten hebben de catechisatie maar afgeschaft, omdat er toch niemand meer kwam. En jeugdverenigingen zijn voor een groot deel al opgeheven wegens gebrek aan belangstelling.

Regiozaterdag, 16 oktober 2004

Wad in één adem met Grand Canyon, wat wil je nog meer?

Leeuwarden - Er is helemaal niets mis met plaatsing op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het Noorden zou zich in de handen moeten wrijven nu het Waddengebied dat predikaat misschien krijgt. Bedrijven zouden die status in hun voordeel moeten zien uit te buiten in plaats van zich te wentelen in verongelijktheid. Dat stellen twee marketingdeskundigen en de Nederlandse Unesco-tak.

Regiozaterdag, 16 oktober 2004

Wrede ‘heterdaadjes’ bij toezicht in weiland

Goutum - Wie zijn de wrede rovers van de legsels van weidevogels? En hoe gaan ze te werk? Wolf Teunissen van de stichting Vogelonderzoek Nederland (Sovon) en zijn medewerkers hebben afgelopen voorjaar op verscheidene plekken in de weilanden camera’s opgehangen in de buurt van grutto- en kievitsnesten. Ze schrokken toen ze de beelden zagen, zo vertelde Teunissen vrijdagmiddag op een symposium.

Regiozaterdag, 16 oktober 2004

Provincie weet niet hoe Sonac aan te pakken

Sumar – De provincie Fryslân heeft al twee jaar geen boetes of andere handhavingsmiddelen gebruikt tegen destructiebedrijf Sonac, voorheen Rendac, in Sumar, omdat ze niet weet welke maatregelen juridisch houdbaar zijn.

Regiozaterdag, 16 oktober 2004

Huizen Noorderpoort afgekeurd

Drachten – De 56 luxe appartementen boven het nieuwe winkelcentrum Noorderpoort aan de Stationsweg voldoen niet aan de eisen van brandveiligheid. De brandweer weigert eigenaar Van Herk Groep uit Amsterdam toestemming te geven de flats te verkopen of te verhuren.

Sportzaterdag, 16 oktober 2004

Er gaan koppen rollen na fors verlies Cambuur

Rotterdam - Bij elk slecht resultaat van Cambuur Leeuwarden dit seizoen, was er wel een reden aan te voeren als verklaring. Blessureleed, een spitsenprobleem of weinig geluk. Vrijdagavond was dat tegen Sparta niet aan de orde, maar faalde Cambuur collectief. Voor trainer Dick de Boer is de maat vol: hij heeft het gehad met sommige spelers.

Sportzaterdag, 16 oktober 2004

Brian Vandenbussche in het doel tegen Ajax

Heerenveen – Brian Vandenbussche zal zaterdagavond in de Amsterdam Arena opnieuw het doel verdedigen van SC Heerenveen in de uitwedstrijd tegen Ajax.

Sportzaterdag, 16 oktober 2004

‘Heerenveen moet Ajax bij nekvel grijpen’

Heerenveen – Victor Sikora maakte dit seizoen op huurbasis de overstap van Ajax naar Heerenveen. Zaterdagavond staat hij in de Arena tegenover de Amsterdamse club die nog steeds eigenaar is van de 26-jarige aanvaller. Hij heeft er niet wakker van gelegen en zit ook niet vol revanchegevoelens. Hij wil maar één ding: winnen.

Sportzaterdag, 16 oktober 2004

Heerenveen tenonder in Vanenburg-show

Amsterdam – Het futsalteam van Heerenveen ging vrijdagavond in sporthallen Zuid in Amsterdam onderuit in de show van Germaine Vanenburg, het broertje van Gerald Vanenburg. Met drie doelpunten en vijf assists stond hij aan de basis van de 10-3 zege van Ter Beek. Heerenveen liet met name na rust te veel mogelijkheden onbenut. Voor de Friezen scoorden Guido Broers, Milou Aloïs en Arnoud Donker. De uit Drachten afkomstige Thommy Saya (ONB) debuteerde gisteravond.

Weerzaterdag, 16 oktober 2004

Buien

Zowel vandaag als morgen heeft het weer een buiig karakter. Er zijn naast die buien ook wel droge momenten en het kwik schommelt beide dagen rond de 11 graden. Het wordt een vrij rustig weekend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties