Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 september 2017.

Cultuurzaterdag, 16 september 2017

Een unieke date met je oude instrument

Ligt je trombone al jaren onder het bed of op zolder? Hangt je viool al tijden aan de muur? Zou je stiekem nog eens op je oude klarinet willen spelen? Gewoon om te kijken of jij en je instrument elkaar nog iets te zeggen hebben? Geef je dan op voor Hoera foar houtsjes, de muzikale workshop die het Friesch Dagblad op 7 oktober houdt in samenwerking met Kunstencentrum Atrium Sneek. Deze zaterdag krijg je de kans om in een veilige omgeving met de nodige humor en flair je instrument opnieuw te ontmoeten. En nee, je hoeft van tevoren niet te oefenen. En ja, je instrument mag nog onder het stof zitten. Er mag zelfs iets aan mankeren, want er lopen instrumentendokters rond die je instrument ter plekke repareren of voor een reserve-exemplaar zorgen. Natuurlijk is het eng, spannend en ongemakkelijk. Maar geen paniek. Het is echt niet de bedoeling dat je aan het eind van de dag op je oude muziekniveau zit. Het draait deze dag om het terugvinden van het plezier in je instrument. Zou de vonk weer overslaan? Na afloop weet je dat. En ook als dat niet gebeurt; de dag wordt in ieder geval een feestje. Met musicus/theatermaker/docent Kees van der Meer als gangmaker en verschillende docenten van Atrium als inspirators.

Cultuurzaterdag, 16 september 2017

Kleinkinderen brengen beppe weer bij gitaar

Toen ze de kleinkinderen bij haar thuis zag omstappen, dacht ze plots weer aan haar gitaar. “Wat soe it dochs leuk wêze om mei myn twa beppesizzers werris lekker te sjongen mei de gitaar derby.” Die gitaar stond op dat moment alweer jaren weggestopt op zolder. Langzaam maar zeker was hij daar beland, vertelt Van der Meulen-Klijnstra die jarenlang met haar man een baggerbedrijf runde.

Cultuurzaterdag, 16 september 2017

Friesch Dagblad daagt creatievelingen uit


Economiezaterdag, 16 september 2017

Verpaupering van bedrijventerreinen niet aangepakt

Leeuwarden - Het kwalitatief op peil houden of zoeken naar nieuwe bestemmingen voor verouderde bedrijventerreinen heeft geen prioriteit bij gemeenten. Daar komt bij dat bestaande terreinen verrommelen door kortzichtige bezuinigingen op beheer en onderhoud. Herstel zal veel geld gaan kosten.

Hoofdartikelzaterdag, 16 september 2017

Prinsjesdag wordt dit jaar wel heel erg kaal

Prinsjesdag dit jaar zal een van de minst feestelijke in jaren zijn. Niet alleen voorspelt het KNMI voor dinsdag regen, ook inhoudelijk zal er weinig te beleven zijn. Omdat er nog steeds geen nieuw kabinet is, wordt er dinsdag een beleidsarme begroting ingediend. Normaal is door al het gelek al veel van de kabinetsplannen bekend, nu zijn er weinig plannen om gelekt te worden. En het beetje wat er nog te presenteren viel is gistermiddag via allerlei media al naar buiten gekomen.

Regiozaterdag, 16 september 2017

Tijd voor skûtsjefeest: oude Rot is jarig

Rottevalle - Met zijn honderddertig jaar is De Rot het oudste skûtsje van Fryslân. Het driedaagse evenement Small Sail haalt daarom muziek, theater, een nautische markt en nog meer skûtsjes naar Rottevalle om deze verjaardag uitbundig te vieren.

Regiozaterdag, 16 september 2017

Precariomeevaller voor Heerenveen

Heerenveen - Het gerechtshof van Amsterdam heeft de gemeente Heerenveen in het gelijk gesteld in de precariobelastingszaak tegen netbeheerder Liander. Dat levert de gemeente een meevaller van 10,4 miljoen euro op, omdat ze dat nu niet hoeft terug te betalen aan Liander.

Regiozaterdag, 16 september 2017

Lauwers toeristisch benutten?

Stroobos - Las-ie het nou goed? Achtkarspelen kijkt wéér naar de recreatiemogelijkheden van De Lauwers? Daar komt niets van in, stelt melkveehouder en grondeigenaar Jan Veenstra uit Doezum bij deze.

Regiozaterdag, 16 september 2017

Moordzaken leggen druk op recherche

Leeuwarden Het rechercheteam Fryslân kan niet alle zaken oppakken na het grote aantal geweldsmisdrijven van de laatste maanden. Dat zegt Wessel Veenstra, teamchef van de districtsrecherche Fryslân.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties