Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 augustus 2011.

Cultuurdinsdag, 16 augustus 2011

‘De Drentse Bluesopera’ naar Carré

Gieten - De Drentse Bluesopera van locatietheatergezelschap PeerGrouP is op 18 september eenmalig te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerder van het gezelschap gisteren gemeld.

Cultuurdinsdag, 16 augustus 2011

4000 bezoekers Historische Dagen op Landgoed Verhildersum

Leens - De Historische Dagen op Landgoed Verhildersum in Leens hebben afgelopen weekend vierduizend bezoekers getrokken, onder wie opvallend veel Friezen. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld.

Economiedinsdag, 16 augustus 2011

Groothandel Bergsma van Makkum naar Franeker

Makkum - Groothandel Bergsma uit Makkum verhuist naar Franeker. Het pand van de voormalige meubelfabriek Bijlsma wordt betrokken. Na de verhuizing komen er mogelijk vijftig extra arbeidsplaatsen bij.

Economiedinsdag, 16 augustus 2011

Waalkens voorzitter Waddengroep

Buitenpost - Oud-Tweede Kamerlid Harm Evert Waalkens wordt voorzitter van Stichting Waddengroep. De ecologische melkveehouder uit Finsterwolde, die van 1998 toto 2010 lid was van de Tweede Kamer voor de PvdA, gaat zich bezighouden met het dagelijkse bestuur. Stichting Waddengroep zet zich, onder meer via het keurmerk Waddengoud, in om de economie in de waddenregio op een duurzame manier te ontwikkelen. Waalkens volgt Jaap van Dijk op als voorzitter.

Hoofdartikeldinsdag, 16 augustus 2011

Het is er dus toch, verschil man/vrouw

Het nieuws over experimenten met gescheiden lessen voor meisjes en jongens is een teken van een omslag in denken: jongens en meisjes zijn niet gelijk. Het is even slikken voor al degenen die met ideologische gedrevenheid beweerden dat verschillen tussen de seksen cultureel bepaald zijn. Maar het nieuws over de ongelijkheid was onontkoombaar: iedereen die onbevangen naar meisjes kijkt en naar jongens, ziet de verschillen. En de verschillen die er ook op latere leeftijd zijn, zijn de afgelopen periode benadrukt, vooral wat betreft het vrouwelijke. Dat kwam terug in de mode, en in, bijvoorbeeld de aandacht voor de vrouwelijke beleving van liefde en seks.

Regiodinsdag, 16 augustus 2011

Gewonden na knallende aanvaring bij IFKS

Gaastmeer - Half tien gisteravond. Het is een drukte van belang in de scheepswerf van Wildschut in Gaastmeer. Op de helling ligt het sterk gehavende skûtsje de Lytse Lies. Het is de trots van het dorp. Meerdere malen werd de Gaastmeerder campingbaas kampioen met het fraaie groene skûtsje in de hoogste klasse van de IFKS. Maar dit jaar kan Tony Brundel de kampioenstitel wel vergeten.

Regiodinsdag, 16 augustus 2011

Student op kamers wil netheid, zoals bij ma thuis

Leeuwarden - Geen toilet delen met nog vijf anderen en het liefst ook een eigen keukentje. De student die zich in Leeuwarden vestigt, wil steeds meer luxe, merken kamerverhuurders. En die kamers met wat meer comfort zijn schaars.

Regiodinsdag, 16 augustus 2011

Grauwe zomer met een bloemetje opgefleurd

Bloemenverkopers, -handelaren en -telers hebben dit jaar niet te klagen. De slechte zomer stuwt de verkoop van bloemen flink op, tot wel 17 procent meer.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 augustus 2011

OM doet onderzoek naar 34 sterfgevallen in inrichting

Den Haag - De Commissie-Deetman heeft het Openbaar Ministerie gewezen op een verdacht hoog aantal sterfgevallen, begin jaren vijftig, in de toenmalige rooms-katholieke psychiatrische inrichting Sint Joseph in Heel. Het OM gaat op basis van de geleverde informatie nu feitenonderzoek doen. Dat is vanmorgen bekendgemaakt.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 augustus 2011

Hoor je er na de belijdenis pas bij?

Toen jongerenwerker Robert Colijn op zijn achttiende belijdenis deed, kreeg hij felicitaties: ‘gefeliciteerd, nu hoor je bij de gemeente’. Hij werd flink pissig, want zo hoort het echt niet.

Sportdinsdag, 16 augustus 2011

Jans hoopt op versterking na vertrek Beerens

Heerenveen - Trainer Ron Jans hoopt dat sc Heerenveen op zoek gaat naar versterking. Dat zei hij vanochtend in een reactie op het vertrek van vleugelspits Roy Beerens naar AZ. De al langer verwachte transfer vindt doorgang nadat de clubs het na weken van onderhandelingen eindelijk eens zijn geworden over de voorwaarden voor een overgang. De 23-jarige rechtsbuiten zal voor vier jaar tekenen in Alkmaar. Heerenveen ontvangt naar verluid 1,5 miljoen euro voor Beerens.

Sportdinsdag, 16 augustus 2011

Cambuur moet Hese en Türk een duel missen

Zeist - SC Cambuur kan vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch niet beschikken over Oguzhan Türk en Leon Hese. Beide spelers van de Leeuwarders zijn door de tuchtcommissie van de KNVB voor een duel geschorst. Verdediger Hese kreeg vrijdag in de eerste helft van de confrontatie tegen FC Eindhoven (0-1 nederlaag) rood voor een overtreding die tot een strafschop leidde. Middenvelder Türk liep tegen tweemaal geel aan in dat duel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties