Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 augustus 2003.

Achtergrondzaterdag, 16 augustus 2003

Ex-president Charles Taylor blijft een gezocht man

Het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in Sierra Leone zegt dat de vervolging van de Liberiaanse ex-president Charles Taylor doorgaat.

Analysezaterdag, 16 augustus 2003

Europa koelt langzaam weer af

De ergste hitte is geweken. Maar daarmee nog niet de problemen die samenhangen met de hoge temperaturen en de langdurige droogte. Zo dreigen door de lage grondwaterstand in het westen van het land waterkeringen en funderingen ondermijnd te worden. Om het waterpeil op een aanvaarbaar niveau te brengen wordt zeewater binnen gelaten. Het zoutige water is slecht voor (landbouw)gewassen, maar de schade die zou ontstaan als dijken en funderingen droog komen te staan, zou veel groter zijn en bovendien onherstelbaar.

Bijschriftzaterdag, 16 augustus 2003

Onder de vijgenboom

Jezus spreekt hier tot Nathanaël. Hij zat onder de vijgenboom toen hij geroepen werd om een discipel van Jezus te worden.

Cultuurzaterdag, 16 augustus 2003

Kaarten Iepenloftspul Jorwert in ruim een uur bijna uitverkocht

Jorwert – Bijna alle kaarten voor het Iepenloftspul Ik wol spylje (naar de film Shakespearre in love ) zijn vrijdagavond binnen iets meer dan een uur verkocht.

Cultuurzaterdag, 16 augustus 2003

Depp speelt piraat met boodschap

Het lukt maar zelden. Maar dan ineens, zonder dat je het verwacht, is het er ineens. Een film die spannend is, waar je om kunt lachen, met een kompleet onzinnig verhaal, maar die je twee uur lang op een geweldige manier onderhoudt.

Economiezaterdag, 16 augustus 2003

Curator legt slachtactiviteiten bij Brada stil

Leeuwarden – Curator Van der Spek heeft besloten de slachtactiviteiten bij Vleeschbedrijf Brada in Leeuwarden stil te leggen. Hij vindt het niet langer verantwoord om deze activiteiten bij het failliete bedrijf voort te zetten.

Economiezaterdag, 16 augustus 2003

Werkloosheid bij geschoolden neemt snel toe

Leeuwarden/Amsterdam - De werkloosheid onder geschoolde arbeidskrachten loopt sterk op. Dat constateert het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

Economiezaterdag, 16 augustus 2003

Betere tijden dienen zich aan, toch?

Er zit helaas weinig lijn in de halfjaarcijfers. Sommige bedrijfstakken maken meer winst dan verwacht werd. Anderzijds zijn er bedrijfstakken met resultaten conform de pessimistische prognoses van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hoofdartikelzaterdag, 16 augustus 2003

Barmhartigheid…

Christenen hebben vanouds een goede naam als het gaat om werken van barmhartigheid. Het omzien naar de naaste in diens concrete omstandigheden is vanaf het ontstaan van het christendom een belangrijke ‘geloofsopdracht’ geweest. Tot op de dag van vandaag neemt dat omzien vormen aan die in andere religies niet zo voorkomen.

Regiozaterdag, 16 augustus 2003

Friese scholen voeren nieuw lessysteem in

Leeuwarden - Verschillende Friese scholen voeren dit schooljaar een ‘zes perioden-systeem’ in. Doel van dit systeem is om de studielast, die het grote aantal vakken in de tweede fase met zich meebrengt, te verlichten.

Regiozaterdag, 16 augustus 2003

‘Zonder vergeving kan er geen genezing zijn’

Kollumerzwaag – De meeste Nederlanders vieren Bevrijdingsdag op 5 mei. Maar voor mensen uit Nederlands-Indië valt Bevrijdingsdag op 15 augustus. Op die dag in 1945 legden de Japanners hun wapens neer en kwam een eind aan de oorlog in Nederlands-Indië.

Regiozaterdag, 16 augustus 2003

SP twijfelt aan nut doden zwijnen

Leeuwarden/Oudemirdum – De statenfractie van de Socialistische Partij (SP) wil weten of het provinciebestuur heeft overwogen om de acht wilde zwijnen die afgelopen week in Gaasterland zijn gedood in leven te laten.

Regiozaterdag, 16 augustus 2003

‘Taalschool allochtonen nodig’

Leeuwarden - Leeuwarden moet een taalschool krijgen voor allochtone talen. Op deze school kunnen allochtone kinderen onderwijs krijgen in hun moedertaal. Autochtone kinderen kunnen hier een vreemde taal leren. Verder moeten levende allochtone talen de erkenning krijgen van een rijkstaal, net als het Fries.

Regiozaterdag, 16 augustus 2003

Warm en huiselijk, waar leden graag zijn

Stiens – Warm, gezellig, huiselijk. Dat is de sfeer die de bibliotheek in Stiens haar leden moet gaan bieden. De bieb ondergaat momenteel een interne opknapbeurt, aan de hand van een concept van binnenhuisarchitect Dick de Jong uit Leeuwarden.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 augustus 2003

Nog altijd rijk Rooms leven in Sint Niek

Dit jaar viert de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland dat het 150 jaar geleden is dat de paus weer bisschoppen aanstelde in ons land. Deze zomer portretteert het Friesch Dagblad daarom katholieke parochies in het bisdom Groningen. Hoe geven zij invulling aan katholiek-zijn anno 2003? Vandaag: de parochie van Sint Nicolaasga.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 augustus 2003

C.S. Lewis geeft geen simpele antwoorden

‘Dingen in de werkelijkheid zijn nu eenmaal niet simpel. Zo zien ze er wel uit, maar ze zijn het niet.’

Geloof & Kerkzaterdag, 16 augustus 2003

Vreugde over nieuwe bijbelvertalingen

Leeuwarden – Grote vreugde was er de afgelopen dagen in Madagaskar en in Suriname waar nieuwe bijbelvertalingen werden gepresenteerd.

Sportzaterdag, 16 augustus 2003

Cambuur leert wijze lessen in Helmond

Helmond - Pas na de eerste competitiewedstrijd weet je waar je staat als ploeg. Cambuur Leeuwarden speelde vorige week in de voorbereiding nog verdienstelijk gelijk tegen SC Heerenveen. Tegen Helmond Sport werd de waarde daarvan duidelijk: die was nihil. De Friezen werden op sportpark De Braak afgebluft op agressie en verloren dik verdiend.

Sportzaterdag, 16 augustus 2003

Voetbalbond vraagt clubs om begrip bij speelverbod

Zeist/Heerenveen - Het bestuur van de sectie amateurvoetbal van de KNVB heeft in een brief aan alle amateurverenigingen begrip gevraagd als de gemeente de clubs wegens de droogte een speelverbod oplegt.

Sportzaterdag, 16 augustus 2003

Partuur Van Tuinen speelt berekenend

Goënga - Het partuur van Pieter van Tuinen, André Kuipers en Chris Wassenaar is gisteren in Goënga winnaar geworden van de vrije formatiewedstrijd voor hoofdklassers.

Weerzaterdag, 16 augustus 2003

Morgen warmer

Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af en blijft het vrijwel overal droog. De temperatuur ligt vanmiddag op ca 22 graden en er waait een zwakke tot matige noord tot noordwestenwind. Morgen is er flink wat zon en wordt het warm met 25 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties