Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 juli 2014.

Economiewoensdag, 16 juli 2014

Hoogst mogelijke beoordeling voor B&B Tala Lodge

Ravenswoud - Het is eigenlijk een stukje Afrika in Fryslân, de Bed&Breakfast van Rob en Tineke Beekman in Ravenswoud. Tala Lodge kreeg van Bed&Breakfast Nederland een beoordeling van vijf tulpen, de sterren voor de B& B-branche. Hoger kan niet.

Hoofdartikelwoensdag, 16 juli 2014

De lege huls van de participatiestaat

De participatiesamenleving is voor het kabinet geen na te streven heilstaat. Volgens premier Mark Rutte duidt het begrip op een feitelijke vaststelling van een ontwikkeling die gaande is waarbij mensen het heft in eigen hand nemen en zelf dingen in hun omgeving organiseren. De premier zei het onlangs in de Kamer met zoveel woorden. Achter de participatiesamenleving zit geen idee, geen ideaal. Het woord is hooguit een vehikel om de enorme bezuinigingen die dit kabinet doorvoert een vijgenblad te geven. Het komt er op neer dat de participatiesamenleving een lege huls is, de kleren van de keizer.

Regiowoensdag, 16 juli 2014

Eerste tropische dag op komst in weekeinde

Leeuwarden - Komend weekeinde maakt Fryslân kans op de eerste tropische dag van deze zomer. Het ziet er naar uit dat het kwik op veel plaatsen de grens van dertig graden overschrijdt. Vanaf vandaag wordt het iedere dag steeds iets warmer.

Regiowoensdag, 16 juli 2014

Nieuw speeltoestel vernield

Leeuwarden - ,,Het is ontzettend sneu. Wie doet nou zoiets?" Connie Buis van het Wijkpanel Oldegalileën Bloemenbuurt kan er nog niet bij. Twee weken na plaatsing van de dertien hardhouten boomstammen op de speelheuvel, zijn de stammen weg. Bij de grond afgezaagd met een kettingzaag en spoorloos verdwenen. De boomstammen vormden een zogenoemde heksenkring waar kinderen op konden klimmen, klauteren en overheen lopen. Samen met een paar andere aanpassingen van het veldje bij de voetbalkooi - op de hoek van de Azaleastraat en de Gerbrandyweg - was het terrein aantrekkelijk gemaakt voor de kinderen en de jongeren uit de buurt. ,,Behalve de speelmogelijkheden hadden we ook een barbequeplek ingericht. Samen met de gemeente wilden we er een leuk hoekje van maken. En nou dit."

Regiowoensdag, 16 juli 2014

Plagen teisteren de Friese volkstuinen

Leeuwarden - Friese volkstuinders hebben dit jaar extreem veel last van plagen. Het gaat vooral om woelmuizen, emelten en slakken. De plagen worden veroorzaakt door de warme winter en ook door het verbod op bepaalde bestrijdingsmiddelen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties