Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 juli 2011.

Cultuurzaterdag, 16 juli 2011

Predikanten Urk bezorgd om invloed rockfestival

Urk - Twaalf predikanten van diverse kerken op Urk hebben zich in een open brief gekeerd tegen een rockfestival dat volgende week zaterdag op Urk wordt gehouden. De muziek staat volgens de predikanten haaks op Bijbelse normen en waarden.

Economiezaterdag, 16 juli 2011

Senseo-pads uit schap door een prijsconflict

Amersfoort - Een aantal varianten van de Senseo koffiepads is door C1000 en Jumbo uit de schappen gehaald. Inkoopvereniging Bijeen, waarin de winkels samen optrekken, heeft een ,,verschil van inzicht” met Douwe Egberts over de prijs. Dat zegt een woordvoerster van C1000. Bijeen en DE zijn nog ,,constructief” in gesprek. Bij beide winkelketens hangt een kaartje waarin klanten wordt medegedeeld dat wordt onderhandeld ,,om voor u scherpe prijzen te bedingen”.

Economiezaterdag, 16 juli 2011

Nog twee weken tot oogst van akkerbouwgewassen

Leeuwarden - Friese akkerbouwers verwachten dat de meeste granen en aardappelen binnen twee weken klaar zijn voor de oogst. De planten van de pootaardappelen zijn begin juli gedood en de knollen moeten vier weken afrijpen. ,,Wanneer het over enkele weken droog wordt, zal de oogst dan ook losbarsten”, zegt akkerbouwwoordvoerder Upt Hiddema van LTO Noord uit Holwerd.

Hoofdartikelzaterdag, 16 juli 2011

Schulden in het klein en in het groot

Jongeren hebben steeds vaker grote schulden, zo is in korte tijd uit verschillende onderzoeken gebleken. Het gaat niet alleen om hbo’ers en studenten die hun volwassen leven beginnen met een forse studieschuld, ook leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs staan flink in het rood als ze van school komen en op zoek gaan naar een baan. Het gaat hierbij niet om klein bier. Bij sommigen is het tekort opgelopen tot duizenden euro’s. Deze schokkende vaststelling noopte een Amsterdamse wethouder tot het beginnen van voorlichtingsprojecten voor jongeren, want de jeugd ‘staat aan het begin van hun volwassenheid al met 5-0 achter’, zo liet hij bezorgd weten.

Regiozaterdag, 16 juli 2011

Een nieuwe man, een nieuw huis

De woningmarkt staat onder druk. Huizen staan langer te koop en de prijzen dalen. Het Friesch Dagblad besteedt elke week aandacht aan een van de huizen die toch te koop staan.

Regiozaterdag, 16 juli 2011

Angolese Leticia krijgt Nederlands paspoort

Leeuwarden - Het vierjarige meisje Leticia uit Leeuwarden heeft vlak voordat zij uitgezet dreigt te worden naar Angola de Nederlandse nationaliteit gekregen. Zij kan donderdag met haar moeder Teresa Karimbje (23) haar paspoort ophalen. Advocaat Any Marieke Eleveld heeft een spoedprocedure aangevraagd om uitzetting te voorkomen.

Regiozaterdag, 16 juli 2011

Twéé haltes voor lijn 20 in Drachten! Wat nu?

Drachten - ,,Meester, ik snap niet waarom we nu zo nodig met het openbaar vervoer moeten. Het is zooo onveilig! Er zit geen riem in!”

Sportzaterdag, 16 juli 2011

‘Boe’ roepen, hoe durven ze? Petje af!

Vandaag: boe-geroep Frans publiek voor etappewinnaar Thor Hushovd.

Sportzaterdag, 16 juli 2011

Cambuur keert tevreden, maar licht gehavend terug van trainingskamp

Billerbeck/Garderen Met een goed gevoel, maar ook met een handjevol geblesseerde spelers. Zo keerde de selectie van SC Cambuur vanochtend terug van het een week durende trainingskamp in Garderen. Vier spelers kampen met fysieke klachten. ,,Maar heel ernstig is het allemaal niet”, was de conclusie van trainer Alfons Arts.

Sportzaterdag, 16 juli 2011

Zeinstra’s jetlag is voorbij, de herinnering blijft

Dronryp Vijf weken zat-ie in Mexico. Het leverde hem een jetlag van een paar dagen op, maar meer nog dan dat een onvergetelijke ervaring en vooral een hoogtepunt in zijn loopbaan als assistent-scheidsrechter. Erwin Zeinstra uit Dronryp, over zijn belevenissen tijdens het WK voor spelers onder zeventien jaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties