Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 juli 2010.

Cultuurvrijdag, 16 juli 2010

Gratis openluchtconcert van NNO in Leeuwarden

Leeuwarden - Het Noord Nederlands Orkest (NNO) geeft donderdag 26 augustus een gratis openluchtconcert op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Dat heeft een woordvoerster van het orkest vanochtend gemeld. Het is voor het eerst dat het orkest het theaterseizoen begint met een gratis concert in de Friese hoofdstad.

Economievrijdag, 16 juli 2010

Succes van W‚ldgieltsjes krijgt navolging

Heerenveen - Gisteren arriveerden de eerste W‚ldgieltsjes van dit jaar in de supermarkt. Een oud ras, geteeld in De W‚lden en in trek onder ouderen en bewuste slowfoodconsumenten. De W‚ldgieltjes zijn een succesverhaal van streekmerk W‚ldpyk maar zeker niet het eindstation.

Hoofdartikelvrijdag, 16 juli 2010

De brandweer...

Het rapport van de commissie-Mans over de veranderingen die nodig zijn om de kosten van de brandweer te beperken, heeft stof doen opwaaien. Dat mag ook wel. Een voorstel om de begroting van zoín belangrijke organisatie als de brandweer met 20 procent te beperken, kan niet zonder slag of stoot ontvangen worden. Het pakket maatregelen dat de waarnemend burgemeester van Maastricht presenteerde, liegt er niet om. Volgens Mans zou de brandweer bepaalde taken moeten afstoten. Hij denkt dan aan preventieve controles op de brandveiligheid, hulp bij ongevallen met gevaarlijke stoffen en duiken. Nog verder gaat het idee om wagens minder zwaar op te tuigen en bij gelegenheid met minder personeel op pad te sturen. Tenslotte verwacht Mans dat de kosten teruggebracht kunnen worden door landelijk in te kopen en te komen tot maximaal vijf meldkamers voor heel Nederland.

Regiovrijdag, 16 juli 2010

ĎSchool is de veilige plek voor kinderení

Leeuwarden - Vanaf nu is het altijd grote vakantie voor juf Gretha van Dijk. Na 44 jaar neemt ze afscheid van het basisonderwijs. Daarvan werkte ze 25 jaar als adjunct-directeur aan de Prins Mauritsschool in de Leeuwarder wijk Bilgaard.

Regiovrijdag, 16 juli 2010

Alle brieven teruglezen; een sloot aan tranen

Surhuizum - Twee mappen vol brieven van hem en zijn verloofde Froukje. Toen IndiŽ-veteraan Jan Fokkens uit Surhuizum die in een doos op zolder terugvond besloot hij een boek te schrijven over zijn tijd in Nederlands-IndiŽ. Nu komt er een tweede deel.

Regiovrijdag, 16 juli 2010

Vakantie: met anderhalve auto Oost-Europa door

Surhuizum - Met een opgelapte blauwe Volkswagen Kever van vijfhonderd euro dwars door Oost-Europa trekken. Buurjongens Eerde Jan Bijlsma en Mark Zijlstra beginnen er volgende week aan.

Regiovrijdag, 16 juli 2010

Digitaal van huisarts naar specialist

Leeuwarden - De afgelopen anderhalf jaar is het verwijsbriefje zo goed als verdwenen uit Frysl‚n. Huisartsen verwijzen hun patiŽnten nu door naar de specialist via het digitale systeem ZorgDomein. Dat is onverwacht snel ingeburgerd.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 juli 2010

De Friese kerk die ooit twee kerktorens had

Wirdum - Ruim 260 kerken doen deze zomer mee aan het openkerkenproject Tsjerkepaad. In het Friesch Dagblad wekelijks een portret van een van de kerken die meedoen. Vandaag: de St. Martinuskerk in Wirdum, een kerk met een prachtig interieur en historie.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 juli 2010

Al 30.000 van Herziene Statenvertaling verkocht

Heerenveen - De in december te verschijnen Herziene Statenvertaling (HSV) loopt in de voorverkoop als een trein. Van de vijf verschillende uitgaven die er dit najaar uitkomen, zijn er al dertigduizend exemplaren verkocht. Dat meldt uitgeverij Jongbloed in Heerenveen. De presentatie van de HSV is op 4 december in de Grote Kerk in Dordrecht, de bakermat van de Statenvertaling van 1637.

Sportvrijdag, 16 juli 2010

Selectie vc Sneek krijgt steeds meer vorm

Sneek - De selectie van volleybalclub Sneek dat volgend seizoen terugkeert in de eredivisie krijgt steeds meer vorm. Gisteren werd bekend dat Saskia Bos en Grace Ybema de selectie van trainer Derk de Saegher zullen komen versterken. Bos (20) is oorspronkelijk afkomstig uit Drachten en was vorig jaar passer/loper bij Donitas uit Groningen. Ybema (24) is afkomstig uit Workum en keert na ťťn seizoen terug in de selectie. Vorig jaar studeerde ze af aan de Hanze Instituut voor Sportstudies (HIS) in Groningen. Eerder legde vc Sneek Jessica Smit en Michelle Bult al voor het volgend seizoen vast.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties