Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 16 juli 2009.

Cultuurdonderdag, 16 juli 2009

Katterpilaar werkt aan ‘Amsterdamse’ voorstelling

Leeuwarden - De Friese band Katterpillaar werkt aan een nieuwe voorstelling, die geregisseerd wordt door de Amsterdamse regisseurs Jansje Meijman en Bastiaan Sligting. De vier broers die samen Katterpilaar vormen, maken samen met de Amsterdammers een theatrale muziekvoorstelling die dit najaar te zien is, meldt de band.

Cultuurdonderdag, 16 juli 2009

Samenleving en religie centraal in Blokhuispoort

Leeuwarden - Stichting De BlikOpener uit Rottevalle gaat samen met het Verzetsmuseum, Tûmba en Kleurrijk Fryslân een foto-expositie organiseren over thema’s rond religie en samenleving.

Economiedonderdag, 16 juli 2009

Keuringsdienst NAK verlaagt 18,1 procent pootgoed

Emmeloord Aardappelkeuringsorganisatie NAK heeft 18,1 procent van het areaal pootgoed in klasse verlaagd. Op de noordelijke kleigronden is met 18,6 procent net iets meer gedeklasseerd. Met het percentage afkeuringen is de situatie weer iets beter dan het landelijk gemiddelde. In heel Nederland is 2,9 procent van het pootgoed afgekeurd. In de noordelijke kuststrook is dat tot begin van deze week 2,4 procent.

Economiedonderdag, 16 juli 2009

Oogst van peren vertoont dit jaar een sterk herstel

Zoetermeer - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) verwacht dit jaar een perenoogst in Nederland van 311 miljoen kilo. Vergeleken met vorig jaar (170 miljoen kilo) betekent dat een stijging van 83 procent. Vorig jaar was er sprake van een slechte oogst. In 2007 werd er 255 miljoen kilo binnengehaald. De sterke stijging komt vooral door een toename van het ras Conférence. Er komen dit jaar meer kilo’s van de bomen en het areaal is sterk uitgebreid.

Economiedonderdag, 16 juli 2009

Grote drukte bij sloepenbouwer Antaris Woudsend

Woudsend/Koudum - De sloepenbouwers Antaris Shipyards en Makma Marine uit Woudsend en Maril uit Koudum liggen op schema met de orders voor de aflevering van tientallen sloepen. Eind juni werd nog gewerkt aan 47 boten om af te leveren voor de bouwvak. Voordat de bouwvak in alle delen van Nederland begint, is het bedrijf nu nog druk bezig met de laatste werkzaamheden aan 25 boten. Volgende week begint in de regio Noord de bouwvak.

Economiedonderdag, 16 juli 2009

De IJsherberg opent eind deze maand het restaurant

Dokkum - Alle ruimten van het voormalige theatercomplex De IJsherberg in Dokkum hebben vanaf eind deze maand een nieuwe functie. Nadat de kerkzaal eerder dit jaar open ging, zal 31 juli ook het nieuwe restaurant-steakhouse open gaan.

Hoofdartikeldonderdag, 16 juli 2009

De uitnodiging...

Het eerste officiële bezoek van premier Balkenende aan president Obama mag als een succes beschouwd worden. De Verenigde Staten zijn in september gastheer van de G20-top en Obama heeft Nederland uitgenodigd om hier aan deel te nemen.

Regiodonderdag, 16 juli 2009

Leeuwarder gerechtshof niet opgedoekt

Leeuwarden - Leeuwarden moet een gerechtshof houden. Dat vindt de Raad voor de Rechtspraak. De raad wil dat alle huidige rechtbanken en gerechtshoven blijven bestaan. Daarmee gaat de Raad, de koepel van alle gerechten, in tegen het voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie.

Regiodonderdag, 16 juli 2009

‘Stropers winnen bij vangstverbod’

Rohel - De palingvissers zijn razend dat minister Verburg (Visserij) hun plan om de aal te redden naast zich neerlegt. Dat plan is veel beter dan wat de minister wil, zeggen ze.

Regiodonderdag, 16 juli 2009

Navigatiesysteem leidt naar smokkelwaar

Siegerswoude - De Friese politie heeft maandag een gevangenissmokkel verijdeld. Dat is gisteren bekendgemaakt. Een negentienjarige man uit Zeist en een twintigjarige man uit Utrecht zijn aangehouden. Zij wilden drank en een mobiele telefoon de gevangenis van Veenhuizen in sluizen.

Regiodonderdag, 16 juli 2009

De straat dreigt voor bands in Sneek

Sneek - Twintig bands uit Sneek dreigen hun oefenruimte te verliezen. De oude popkelder wordt gesloopt en er is nog geen alternatief.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 juli 2009

In de stad kun je christen zijn, op het platteland liever geheim

Batken - Zo nu en dan komen er geluiden uit Centraal-Azië waaruit blijkt dat christenen het er niet gemakkelijk hebben. Teus en Janneke Verhoeff werken en wonen met hun drie kinderen van twaalf, elf en acht jaar in Kirgizië. Ze vertellen hoe het is om er christen te zijn.

Sportdonderdag, 16 juli 2009

Van der Kooy niet naar Cambuur

Leeuwarden – Mike van der Kooy wordt niet aan de selectie van SC Cambuur toegevoegd. De club kon de centrale verdediger (20) huren van FC Utrecht. Woensdagavond gaf trainer Stanley Menzo na de oefenwedstrijd tegen Hartlepool United (4-2 winst) nog aan dat de technische staf het wel in hem zag zitten, maar inmiddels heeft de clubleiding besloten dat het toch maar afziet van Van der Kooy. Hij is niet het type-verdediger wat de club zoekt, zo luidt het oordeel.

Sportdonderdag, 16 juli 2009

Van der Bos c.s. hebben treintje weer op de rails

Minnertsga - Na een subliem voorseizoen raakte het treintje dat partuur Gert-Anne van der Bos zo mooi op gang had gebracht deze maand van de rails. ‘Voer voor een psycholoog’ werd er - gekscherend - gezegd, maar in Minnertsga bewees het partuur gisteren dat de zielenknijper thuis kan blijven.

Sportdonderdag, 16 juli 2009

Helmholt steekt er met kop en schouders bovenuit

Grijpskerk - Dat fierljepper Bart Helmholt na zijn handblessure weer helemaal ‘back in business’ is, werd gisteren nog maar eens dubbel en dwars bevestigd in Grijpskerk. In zijn eerste sprong reikte de Burgumer meteen tot 20,53 meter; zijn beste seizoensprestatie én die van alle senioren. Niemand kwam ook maar een beetje in de buurt van Helmholt. En toch zat zijn afstand hem niet helemaal lekker.

Sportdonderdag, 16 juli 2009

Menzo is ‘niet ontevreden’ na eerste test Cambuur

Leeuwarden - Het gold als de eerste echte test voor SC Cambuur in de voorbereiding: de oefenwedstrijd van gisteren tegen het Engelse Hartlepool United. Cambuur won op trainings- en jeugdcomplex De Hertgang via een aantal fraaie goals met 4-2. Belangrijker dan de uitslag was het spel, aangezien er maar weinig echte testcases zijn in deze voorbereiding. Ook waren de ogen gericht op diverse proefspelers. En de een beviel beter dan de ander. De algehele conclusie van trainer Stanley Menzo tot nu toe? ,,Ik ben niet ontevreden.”

Sportdonderdag, 16 juli 2009

Heerenveen loopt ruime nederlaag op in België

Sint-Truiden - De eerste oefenwedstrijd van sc Heerenveen tijdens het trainingskamp in België is gisteravond uitgedraaid op een forse nederlaag. In en tegen Sint-Truiden werd het maar liefst 4-0. Gebrek aan scherpte voorin, alsmede het in de benen hebben van zware trainingen brak de ploeg van trainer Trond Sollied op. Diens assistent Chris van Puyvelde kon de nederlaag goed relativeren. ,,Zoals er geen ‘hoera-stemming’ moet zijn na een zege in de voorbereiding, moet er ook geen ‘begrafenis-stemming’ zijn na verlies”, sprak hij.

Sportdonderdag, 16 juli 2009

Interesse in Cambuur-talent Schepers

Leeuwarden Het is de vraag hoe lang aanvaller Bob Schepers (17) nog voor SC Cambuur-Leeuwarden speelt. Het talent wordt door meerdere clubs gevolgd.

Sportdonderdag, 16 juli 2009

De Wagt in de wachtkamer bij Cambuur

Leeuwarden Cambuurverdediger Chris de Wagt moet nog even afwachten waar zijn voetbaltoekomst ligt.

Sportdonderdag, 16 juli 2009

Ruiz niet naar Heerenveen, maar Twente

Leeuwar Bryan Ruiz gaat niet naar sc Heerenveen. De 23-jarige aanvaller heeft gisteren voor vier seizoenen getekend bij FC Twente. Dat betaalt naar verluid 5 miljoen euro aan AA Gent voor de Costa Ricaans international.

Sportdonderdag, 16 juli 2009

Kuipers fluit duel Johan Cruijff Schaal

Zeist Scheidsrechter Björn Kuipers heeft van de KNVB de leiding gekregen over het duel om de Johan Cruijff Schaal op 25 juli in de Amsterdam ArenA. De wedstrijd tussen bekerwinnaar SC Heerenveen en landskampioen AZ begint om 20.00 uur. Kuipers krijgt assistentie van Patrick Gerritsen, Sander van Roekel en vierde official Michel Winter.

Sportdonderdag, 16 juli 2009

Vierde seizoenszege partuur Joostema

Minnertsga De kaatssters Maaike Joostema, Imke van der Leest en Fenna Zeinstra hebben gisteren in Minnertsga de vierde seizoenszege behaald in de vrije formatie. In de finale had trio Joostema geen kind aan het partuur Afke Kuipers, Ingrid de Haan en Bianca van der Veen. In haar eigen woonplaats besliste Joostema de eindstrijd op 5-1 en 6-0 met een zitbal.

Sportdonderdag, 16 juli 2009

Grote deelname Campingloop Makkum

Makkum Voor de eerste Holle Poarte Campingloop gisteravond werden 250 startnummers uitgedeeld, een groot aantal voor een zomerwedstrijd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties