Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 juni 2017.

Hoofdartikelvrijdag, 16 juni 2017

Politie mag signalen platteland niet negeren

,,Er is te weinig politie op het platteland. En dan gaan criminelen naar het platteland toe. Dat speelt ook in Fryslân", zei commissaris van de Koning in Fryslân Arno Brok woensdag in deze krant. Hij reageerde daarmee op het evaluatieonderzoek dat in opdracht van de commissarissen van de Koning is gedaan naar het invoeren van de Nationale Politie. Het platteland wordt daarin een 'luilekkerland voor criminelen en een bron voor ondermijning' genoemd.

Regiovrijdag, 16 juni 2017

Hackers gijzelden provincie

Leeuwarden - De provincie Fryslân is vorig jaar getroffen door een besmetting met gijzelsoftware. Hackers versleutelden 32.000 bestanden in de hoop dat de provincie losgeld zou betalen om daar weer toegang toe te krijgen. De provincie betaalde niet: door het terugzetten van een reservekopie werden alle bestanden van een halve dag eerder teruggehaald.

Regiovrijdag, 16 juni 2017

Ophef onder christenen over metalfestival

Drachten - Kerkelijke gemeenten en christenen in Drachten zijn bezorgd over het festival Death over Drachten, zaterdag in poppodium Iduna. Bij de gemeente Smallingerland zijn daarover enkele klachten binnengekomen. Zo vraagt voorganger Jacob Folkerts van de Vrije Baptistengemeente Bethel in een brief aan B en W aandacht voor het death-metalfestival. ,,Wij spreken onze zorg uit dat je met subsidie oproepen tot geweld ondersteunt", licht Bethel-woordvoerder Roeland Harten toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties