Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 juni 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 16 juni 2015

Grieks eindspel moet tot bezinning leiden

Het is vaker gezegd, maar het schijnt nu echt één minuut voor twaalf te zijn in de Griekse schuldencrisis. Als er deze week geen overeenstemming wordt bereikt tussen de Europese geldschieters en Athene is de kans groot dat Griekenland failliet gaat en uit de eurozone moet stappen, de zogeheten Grexit.

Regiodinsdag, 16 juni 2015

Provincie Fryslân geeft slecht voorbeeld met sjoemelstroom

Met de inkoop van groene stroom uit IJsland houden de provincie Fryslân en Friese gemeenten de ontwikkeling van duurzame energie in eigen provincie tegen. Dat zegt Markus Schmid van Wise, een organisatie die zich inzet voor schone energie.

Regiodinsdag, 16 juni 2015

Mea culpa voor communicatie van Wetterskip

Het Dagelijks Bestuur (DB) van Wetterskip Fryslân heeft gisteravond het boetekleed aangetrokken over de communicatie rond het ontslag van de directeur van Hefpunt en de kosten daarvan. Daardoor ontstond volgens de dagelijkse bestuurders van het waterschap het beeld dat de directeur een vertrekpremie van negen ton heeft gekregen

Regiodinsdag, 16 juni 2015

Taxibedrijf Javo Tours gered met geld van Opsterland

Het taxibedrijf Javo Tours uit Drachten (Smallingerland) is gered door de hulp van de gemeente Opsterland. Het college van burgemeester en wethouders van Opsterland besloot gistermiddag eigenaar Theo Jansma - een inwoner van Bakkeveen - een lening te verstrekken van 175.000 euro. Daarmee kan Javo Tours op het nippertje voorkomen dat autobedrijf Mercedes zijn twintig lease-taxibussen komt ophalen. Dat zou een direct faillissement betekenen.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 juni 2015

‘Homoseksualiteit geen belemmering voor predikant’

Brussel - De Synode van de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB) heeft zaterdag besloten dat homoseksualiteit geen belemmering is om het ambt van predikant te mogen bekleden. De buitengewone zitting van de Protestantse Synode over 'Homoseksualiteit en predikantschap' werd voorbereid door een werkgroep waarin elk kerkelijk district vertegenwoordigd was.

Sportdinsdag, 16 juni 2015

WK allround 2018 gaat sowieso een Fries tintje krijgen

Door Daan Rieken -

Sportdinsdag, 16 juni 2015

Recensie: Heroďek van de groene trui, bekeken door Belgische bril

Door Gerard Bos


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties