Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 juni 2010.

Cultuurwoensdag, 16 juni 2010

Veelbelovende locatie voor festivals

Oerol doet bij iedereen een belletje rinkelen. Het tiendaagse festival op Terschelling viert al sinds 1982 furore bij cultuurliefhebbers. Into The Great Wide Open en MadNes hebben nog niet dezelfde naamsbekendheid, maar gaan een rooskleurige toekomst tegemoet. Fryslân neemt langzaam maar zeker afscheid van het metal-imago.

Cultuurwoensdag, 16 juni 2010

Peter Sikkema wint Wessel Gansfortprijs 2010

Groningen - Peter Sikkema, festivalmanager van Eurosonic/Noorderslag, krijgt dit jaar de Wessel Gansfortprijs, de culturele prijs van de provincie Groningen. Dat heeft een woordvoerder van de provincie bekendgemaakt.

Economiewoensdag, 16 juni 2010

Meer omzet en klanten voor Kabel Noord in 2009

Dokkum - Kabel Noord, het kabelbedrijf van Noordoost-Fryslân, heeft over het afgelopen jaar meer omzet gerealiseerd. Dit blijkt uit de jaarrekening van het bedrijf. De omzet groeide van zeven naar acht miljoen euro. Het resultaat na belastingen steeg naar bijna een half miljoen euro.

Economiewoensdag, 16 juni 2010

Haitsma Beton maakt sluisdeuren op IJburg

Kootstertille - Haitsma Beton uit Kootstertille maakt twee sluisdeuren van beton voor de sluizen op IJburg in Amsterdam. Twee afstudeerders van de Hogeschool Amsterdam hebben samen met experts van het Ingenieursbureau Amsterdam (IBA) en een aantal externe adviseurs het ontwerp gemaakt. De deuren zijn tien centimeter dik en 6,55 meter lang. De oost-deur weegt circa 14,5 ton en is 4,5 meter hoog, de west-deur weegt circa 14 ton en is 4,15 meter hoog. Hoofdaannemer van het project is Schuurmans Betonbouw Harlingen.

Economiewoensdag, 16 juni 2010

Bylsma Meubels zet de productie onder curator eerst voort

Leeuwarden - Meubelproducent Bylsma in Franeker zet de productie onder leiding van de curator voorlopig voort. Vorige week werd het faillissement uitgesproken. Bij het bedrijf werken 44 mensen. Het bedrijf heeft een schuld van 1,5 miljoen euro.

Hoofdartikelwoensdag, 16 juni 2010

Verspil nooit...

Alleen bij echt grote rampen en nationale crises spreekt de Amerikaanse president het volk toe. Dat Barack Obama gisteravond een televisietoespraak hield over de olievervuiling in de Golf van Mexico geeft dan ook de ernst van de situatie aan.

Regiowoensdag, 16 juni 2010

Consultatie baby in dorp wegbezuinigd

Sneek - De hulpverleningsdienst Fryslân is van plan 29 kleinere consultatiebureaus te sluiten. De bureaus gaan op in grotere Centra voor Jeugd en Gezin. De sluiting levert een jaarlijkse besparing van zo’n 145.000 euro op. Er blijven 64 consultatiebureaus over in Fryslân. Dit blijkt uit het huisvestingsplan van de HVD.

Regiowoensdag, 16 juni 2010

‘CDA-achterban is toe aan nieuwe gezichten’

De grote nederlaag van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen is gekoppeld aan het feit dat de kiezers ,,klaar waren met de oude politiek”, stelt Galema, gedeputeerde en CDA-lijsttrekker bij de vorige Statenverkiezingen. ,,De mensen waren aan nieuwe gezichten toe en het CDA heeft niet aan die vraag beantwoord. Een groot gedeelte van het verlies is daaraan te wijten.”

Regiowoensdag, 16 juni 2010

Kerktorentje van Kortezwaag kan toch opgeknapt

Olterterp - Stichting Alde Fryske Tsjerken heeft 175.000 euro extra subsidie gekregen uit een speciale monumentenregeling van het ministerie van OCW. Dat geld gaat naar de restauratie van het orgel van Boksum én het torentje van de kerk van Kortezwaag.

Regiowoensdag, 16 juni 2010

Fryslân is veruit de mooiste provincie

Amsterdam - De provincie Fryslân is voor liefst 72,6 procent mooi en daarmee is het veruit de mooiste provincie van Nederland. Tot die conclusie komt de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap na een onderzoek van alle provincies in Nederland.

Regiowoensdag, 16 juni 2010

36 scholieren Comenius verdacht van fraude

Leeuwarden - Bij de verduisteringszaak op de vmbo-locatie van de christelijke scholengemeenschap Comenius zijn veel meer leerlingen betrokken dan tot nu toe bekend was. In totaal zijn 35 jongens en een meisje in de leeftijd van veertien tot en met zeventien jaar verdacht.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 juni 2010

Kleine theologie: God zit ook in de spaties tussen woorden

Geloof gaat over alles, vindt Anton de Wit. Het Rijk Gods is per slot van rekening ‘midden onder u’, schrijft hij in zijn nieuwe boek Een kleine theologie van gewone dingen, dat komende week verschijnt.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 juni 2010

Benefietconcert voor reis Athletes in Action Harkema

Harkema - Het team van Athletes in Action Harkema houdt komende vrijdagavond een benefietconcert met Kees Kraayenoord en Matthijn Buwalda in het Fries Congrescentrum Drachten. De opbrengst wordt gebruikt om een reis van het team naar Zuid-Afrika te bekostigen.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 juni 2010

Protocol voor misbruik bij ‘kleine gereformeerden’

Utrecht - Het Meldpunt seksueel misbruik van de Christelijke Geformeerde Kerken, de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) en de Nederlands Gereformeerde Kerken heeft een protocol opgesteld hoe gemeenten met seksueel misbruik moeten omgaan.

Sportwoensdag, 16 juni 2010

Veel mutaties bij ‘topclubs’ in amateurvoetbal

Leeuwarden - Verreweg de meeste mutaties in het Friese amateurvoetbal doen zich voor komend seizoen voor bij de topclubs. Dat bleek gisteren nadat de laatste dag van de overschrijvingstermijn was verstreken. Veel transfers waren overigens al bekend. De slotdag leverde wat dat betreft weinig verrassingen op.

Sportwoensdag, 16 juni 2010

Geen NK voor Zonderland, wel eindelijk nieuwe coach

Heerenveen - Het was gisteren een dag van uitersten voor zowel het decor van het Friese topturnen áls het boegbeeld daarvan. Want Turncentrum Sportstad Heerenveen (TSH) zal het zaterdag en zondag tijdens het NK dat ze organiseren moeten doen zonder de lokale favoriet en boegbeeld Epke Zonderland. De turner uit Lemmer doet niet mee aan de titelstrijd in eigen hal, omdat hij te veel last heeft van schouderproblemen. Toch was er ook goed nieuws voor de Lemster. Eindelijk kon gymnastiekbond KNGU namelijk officieel bekend maken wat in de wandelgangen al veel langer duidelijk was: Zonderland heeft in Mitch Fenner een nieuwe coach.

Sportwoensdag, 16 juni 2010

Folkert de Haan slimste in de ronde van Bedum

Bedum - ,,Niet de sterkste, wel de slimste.” Zo karakteriseerde Folkert de Haan zijn winst in de wielerronde van Bedum gisteravond.

Sportwoensdag, 16 juni 2010

Ernst derde bij NK schaken

Eindhoven - Sipke Ernst staat na de vierde ronde nog altijd in de top drie bij het Nederlands kampioenschap schaken.

Sportwoensdag, 16 juni 2010

OWK wint AP Buitenbeker 2010

Zuidwolde - Korfbalvereniging OWK uit Oostwold heeft zich gisteravond in het Drentse Zuidwolde verzekerd van de AP Buitenbeker, de bekerstrijd tussen de noordelijke derde en vierdeklassers en reserveteams.

Sportwoensdag, 16 juni 2010

Hoogspringster Woudstra naar EK

Nieuwegein - De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) heeft hoogspringster Nikki May Woudstra uit Wolvega opgenomen in de ploeg die komend weekeinde in Boedapest deelneemt aan het EK voor landenteams.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties