Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 april 2014.

Economiewoensdag, 16 april 2014

Eerste banen innovatiecluster

Drachten | Verschillende hoogwaardige en innovatieve bedrijven in en rond Drachten hebben in 2012 het initiatief genomen de regio als innovatief, technologisch en kennisintensief op de kaart te zetten. Dit in samenwerking met de gemeente Smallingerland en de provincie Fryslân. Gisteren werd door de provincie bekend gemaakt dat de samenwerking er dit jaar toe leidt dat er 150 nieuwe banen bijkomen. Naar verwachting gaat het de komende jaren totaal om vierhonderd banen.

Hoofdartikelwoensdag, 16 april 2014

Veiligheid is er niet bij Zorgautoriteit

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is als een marktmeester in de zorg. De organisatie, en zelfstandig bestuursorgaan, houdt toezicht op eigenlijk alles wat er in de zorg gebeurt wat betreft regelingen, contracten en financiering tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Door het uitgebreide takenpakket heeft NZa inzicht en inzage in heel veel vertrouwelijke zaken, van contracten tot en met medische dossiers. Deze NZa heeft, zo is vorige week naar buiten gekomen, een grote puinhoop gemaakt van de eisen van vertrouwelijkheid en privacy. Om het kort te zeggen: iedere werknemer, van de laagste tot de hoogste in rang, kon in dossiers kijken, kon vertrouwelijke stukken van bureaus grijpen en alles lezen wat op de harde schijf van computers stond.

Regiowoensdag, 16 april 2014

Bijen nu al naar het koolzaad door de vroege natuur

Drachten | ,,De koolzaadvelden staan veel vroeger dan andere jaren in bloei. Normaal bloeit het eerste bloempje rond 11 april, waarna het nog zeker twee weken duurt voor de akkers helemaal in bloei staan.”

Regiowoensdag, 16 april 2014

Mariska wellicht hulpverlener van afgelopen jaar

Leeuwarden | Ze was van de week nog even op de plek van de brand aan de Kelders. ,,Toen kwam het wel weer even aan.” Mariska Petstra was een van de twee meldkamercentralisten die dienst had tijdens de grote brand in de Leeuwarder binnenstad waarbij de 24-jarige student Idsart Otte om het leven kwam. Voor haar inzet maakt ze kans op de titel Hulpverlener van het jaar 2014. ,,Ik vind het een hele eer, maar ik blijf roepen dat ik gewoon mijn werk heb gedaan.”

Regiowoensdag, 16 april 2014

Toch geld voor ‘fûgeltsjelân’ buiten kernzone

Leeuwarden | Boeren in een gebied waar veel weidevogels voorkomen kunnen toch een vergoeding krijgen, ook al valt hun perceel buiten de zogenoemde kerngebieden voor weidevogels. Op Ameland, bij Oudega (GS), Idzega, Oosterwolde en tussen Bolsward en de Afsluitdijk zijn zogeheten pareltjes aangewezen: gebieden waar minimaal 25 broedparen van grutto’s per honderd hectare zitten.

Sportwoensdag, 16 april 2014

Stress kan topsporter hartprobleem opleveren

Leeuwarden | ,,Nee”, zei wielrenner Robert Gesink gisteren. Hij zou niet weten op welke manier de oorzaak van de hartritmestoornissen die hem voorlopig uit koers houden, van psychische aard zou kunnen zijn. Toch kunnen hartritmestoornissen weldegelijk door psychische problemen veroorzaakt worden. Meerdere topsporters hebben te kampen met mentale strubbelingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties