Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 maart 2013.

Economiezaterdag, 16 maart 2013

Transparantie is alweer zoek in arbeidsmarkt

Groningen | De geschiedenis herhaalt zich voor de Groningse internetondernemer Jan-Peter Cruiming. Als oprichter van de Nationale Vacaturebank in 2000 heeft hij er in enkele jaren voor gezorgd dat de behoeftes op de arbeidsmarkt inzichtelijk werden. ,,Toen stond 90 procent van de personeelsadvertenties in de krant en 10 procent was online. Mijn missie was om transparantie in de markt te brengen en alles online te krijgen. In enkele jaren hadden we een marktaandeel van meer dan 80 procent. De Nationale Vacaturebank werd een instituut.”

Economiezaterdag, 16 maart 2013

Tegenslag transporteurs

Zoetermeer | Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) is zeer teleurgesteld over het besluit van de Franse minister van Verkeer om het rijverbod voor vrachtverkeer dit weekeinde niet op te heffen. TLN had dit verzoek gedaan naar aanleiding van de verkeerschaos op de Noord-Franse snelwegen deze week. Duizenden ondernemers hebben hierdoor veel schade geleden. Gesproken wordt over schades van soms duizend euro per dag per vrachtauto. Door het rijverbod eenmalig op te heffen had nog meer schade kunnen worden voorkomen, aldus TLN. Door de enorme sneeuwval konden vele duizenden automobilisten en vrachtautochauffeurs afgelopen week geen kant meer op. Ook nu nog zijn de problemen op de snelwegen door het aanhoudende slechte weer niet volledig opgelost.

Hoofdartikelzaterdag, 16 maart 2013

Pontificaat Franciscus biedt kansen

De verkiezing van de nieuwe paus is wereldnieuws gebleken. Ongeveer zesduizend journalisten vanuit vrijwel de gehele wereld hadden zich in Rome verzameld om verslag te doen. Wie dacht dat de Rooms-Katholieke Kerk zich bevindt in de marge van het wereldtoneel, heeft zich vergist; waarschijnlijk door te veel te kijken vanuit het Nederlandse, geseculariseerde gezichtspunt.

Regiozaterdag, 16 maart 2013

Friese brandweer haalt aanrijtijd te vaak niet

Leeuwarden | De Friese brandweer kan slechts bij 18 procent van de gebouwen in de provincie op tijd ter plaatse zijn. De wettelijke norm van vijf tot tien minuten (afhankelijk van het soort gebouw) wordt in het grootste deel van Fryslân niet gehaald, zo blijkt uit het Dekkingsplan van de brandweer, waarover de Veiligheidsregio Fryslân eind maart vergadert.

Regiozaterdag, 16 maart 2013

Weinig hoop voor oude es

Blauwhuis | Het is maar zeer de vraag of de stokoude es naast verzorgingshuis Teatskehûs in Blauwhuis erbovenop komt. Gisteren is de beeldbepalende boom gekandelaberd (zo drastisch gesnoeid dat er een kandelaarvorm overblijft). Dit in de hoop dat de boom nieuwe loten gaat vormen en revitaliseert.

Regiozaterdag, 16 maart 2013

Eerst zwaar praten en dan: sjonge blinder!

Leeuwarden | ,,Zingen we When I’m Sixty-Four van de Beatles over losing my hair. Zeggen we tegen elkaar: dat we hebben we al verloren.” Thérèse Steenbrink (68) zit sinds de oprichting al bij Zingen voor je Leven Leeuwarden, een koor voor mensen die kanker hebben of ermee te maken hebben (gehad). Ze vindt het elke week een feestje. Zelfs tijdens haar chemo’s ging ze: ,,Dat vond ik zo belangrijk. Je krijgt dan zo’n steun. Je kunt je ziekte met elkaar delen.”

Regiozaterdag, 16 maart 2013

Een dagje klussen is goed voor de teambuilding

Rinsumageast | Met een roller sauzen een stagiaire en een medewerkster van de klantenservice van een groothandel in gordijnen de witte muur van de knutselkamer van een logeerhuis in Rinsumageast framboosroze. ,,Weer eens wat anders dan klanten te woord staan. Leuk.”

Regiozaterdag, 16 maart 2013

Een nieuwe kans in het Cambuurstadion

Leeuwarden | ,,Een spreekwoord dat met voetbal te maken heeft. Even zoeken hoor.” Pricilla (11), Stefan en Julian (beiden 12) slaan op de tribune van het Cambuurstadion een spreekwoordenboek open. ,,Iets met voet misschien? Nee, daar vind ik niets. Bal dan? Ja! Wie kaatst moet de bal verwachten.”

Geloof & Kerkzaterdag, 16 maart 2013

Op Goed Gerucht: K(r)oningsviering op 28 april

Leeuwarden | De theologenbeweging Op Goed Gerucht roept alle kerken in ons land op om op zondag 28 april een ‘K(r)oningsviering’ te houden. ‘Graag willen wij alle kerken uitnodigen, van protestants tot evangelisch, van rooms- tot Oud-Katholiek, rechtzinnig of vrijzinnig, Oranjegezind of republikeins, deze droom met ons vorm te geven.’ Ook dromen voor de kerken van Nederland mogen gedeeld worden. ‘Welke inspirerende gedachten hebben we de koning te bieden?’ Via Facebook kunnen verhalen, beelden, foto’s, gedichten, preken en liederen worden verzameld die in de verschillende k(r)oningsvieringen gebruikt zijn. Aanmelden kan via www.facebook.com/opgoedgerucht.

Sportzaterdag, 16 maart 2013

Fries succes bij Europa Cup-finale shorttrack

Baselga di Piné | De Leeuwarder shorttracker Itzhak de Laat heeft Nederland op de eerste dag van de Europa Cup-finale in Baselga di Piné succes bezorgd op de 1500 meter. In de categorie A-junioren veroverde hij het zilver achter de Rus Aleksandr Koval. Zijn Trias-clubgenoot Leon Bloemhof werd bij de B-junioren ook tweede op dezelfde afstand. De Heerenveense Aafke Soet zorgde bij de meisjes junioren C voor het laatste Friese succes van de dag. Zij pakte brons op de metrische mijl.

Sportzaterdag, 16 maart 2013

Kort geding Heerenveen en VI lijkt van de baan

Heerenveen | Het kort geding dat sc Heerenveen had aangespannen tegen weekblad Voetbal International lijkt definitief niet door te gaan. Beide partijen hebben onderling afspraken gemaakt over de afwikkeling van de zaak. Voetbal International gaat een door Heerenveen gewraakt artikel niet rectificeren, maar publiceert komende week als tegemoetkoming een groot interview met Heerenveen-directeur Robert Veenstra.

Sportzaterdag, 16 maart 2013

Gouweleeuw, ‘VLP’ en Ziyech in KNVB-teams

Heerenveen | Drie spelers van sc Heerenveen zijn opgeroepen voor hoge vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB. Jeffrey Gouweleeuw en Rajiv van La Parra kunnen zich opmaken voor de oefeninterlands van Jong Oranje met Israël (21 maart) en Noorwegen (25 maart). Hakim Ziyech mag het oranjeshirt van het Nederlands belofteteam gaan dragen. Dat team neemt het op 22 maart op tegen Servië. Doke Schmidt, Luciano Slagveer en Jens Streutker vielen af voor dat duel.

Sportzaterdag, 16 maart 2013

Van Basten: sc Heerenveen heeft het lek nog niet boven

Heerenveen | ,,Als AZ nou de beker wint en nog bij de beste acht eindigt, mag de nummer negen ook meedoen aan de play-offs.” Ineens ging het gisteren in het Abe Lenstrastadion even over Europees voetbal. Wat het winnen van drie wedstrijden al niet kan betekenen. Plots lijken Van Bastens wekelijkse praatjes over degradatiezorgen verleden tijd. Al denkt de oefenmeester zelf daar anders over. ,,Er zijn nog veel verbeterpunten. We moeten niet doen alsof het lek al helemaal boven is.”

Sportzaterdag, 16 maart 2013

Cambuur bekroont goede spel met zege

Leeuwarden | Wedstrijden die doorgaan, waren er de laatste tijd niet veel voor SC Cambuur. Zeges evenmin. In een regelrechte topper vochten de Leeuwarders tegen Helmond Sport gisteren voor de eerste winst in drie duels. De missie slaagde glansrijk: 2-0.

Sportzaterdag, 16 maart 2013

'Waarzegger' Roorda zint op sportieve wraak met NEC

Nijmegen | Een leuke stad, vriendelijke mensen en uitzicht op veel speeltijd. Geert Arend Roorda zag afgelopen zomer nog een mooie toekomst gloren bij zijn nieuwe club NEC. De Fries leek tot nu toe echter niet over voorspellende gaven te beschikken. ,,Ik ben ontevreden over mijn start in Nijmegen. Maar dat kan veranderen. Hopelijk gaan we Heerenveen vanavond flink op de klote geven.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties