Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 december 2017.

Economiezaterdag, 16 december 2017

Vier Friese gemeenten verdelen de bedrijven

Leeuwarden - Het acquisitieconvenant Vestigen in Frysl‚n is gisteren ondertekend door afgevaardigden van de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten ťn de provincie in de Achmea-toren in Leeuwarden. De vier gemeenten willen samenwerken in het aantrekken van ondernemingen naar Frysl‚n, ervoor zorgen dat de huidige Friese bedrijven behouden blijven of kunnen uitbreiden en niet meer concurreren om nieuwe werkgelegenheid maar samen zoeken naar de beste locatie voor een onderneming.

Hoofdartikelzaterdag, 16 december 2017

Geestelijke verzorging ook bij huisarts

Er zijn niet veel geestelijk verzorgers werkzaam in de huisartsenpraktijk. In tegenstelling tot verpleeghuizen en ziekenhuizen zetten huisartsen zelden geestelijke verzorgers met hun luisterend oor in. Uit onderzoek blijkt dat een gesprek met geestelijke verzorgers goed is voor de patiŽnt en dat het medicalisering van geestelijke nood kan voorkomen. Het gaat daarbij niet alleen om vragen rond het levenseinde, maar ook over de zin van het bestaan, de verwerking van verlies van een geliefde, relatie of werk. PatiŽnten blijken door de inzet van geestelijke verzorgers minder vaak medicijnen nodig te hebben. Bovendien slaat medicatie beter aan in combinatie met de geestelijke zorg. Mensen voelen zich opmerkelijk veel beter na een goed gesprek. Het is een goede zaak dat de regeringsfracties van D66 en ChristenUnie afgelopen week hebben gepleit om de geestelijke verzorging naar alle huisartsen in het land uit te breiden. Het betreft geestelijke zorg toegespitst op de levensovertuiging van de patiŽnt.

Regiozaterdag, 16 december 2017

Blunder op blunder bij afsluiting Hendrik Algraweg

Leeuwarden - Voor de tweede keer is een poging van de gemeente Leeuwarden om de Hendrik Algraweg deels af te sluiten, mislukt. De rechter oordeelde gisteren dat het besluit van Leeuwarden om het gedeelte vanaf de Overijsselselaan (bij de McDonaldís in Goutum) gisteravond te sluiten niet zorgvuldig genoeg genomen was.

Regiozaterdag, 16 december 2017

Weststellingwerf wil neutrale blik op trilschade

Vinkega - De gemeente Weststellingwerf wil dat een onafhankelijke schadecommissie kijkt naar schade door trillingen en bevingen door gaswinning in kleine velden, zoals in Vinkega.

Regiozaterdag, 16 december 2017

Slechts ťťn blok blijft staan in de Zuiderzeestraat

Lemmer - De meerderheid van de bewoners van de Zuiderzeestraat in Lemmer heeft uiteindelijk toch de voorkeur voor sloop gegeven. Woningcorporatie Lyaemer Woningcorporatie Lyamer Wonen begint in 2021 met de sloop van het eerste blok huurwoningen uit de jaren vijftig. Uiteindelijk gaan er vijftig huurwoningen tegen de vlakte. Er komt nieuwbouw voor terug. Het laatste blok wordt in 2023 gesloopt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties