Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 december 2006.

Economiezaterdag, 16 december 2006

Dagdromen met beide benen op de grond

Ondernemen is zeker in het begin een flinke uitdaging. Hoe krijg je nieuwe klanten binnen, hoe regel je de administratie, in welke valkuilen kun je stappen? Hulp van een ervaren ondernemer is dan welkom. Rond dit idee ontwikkelde de Kamer van Koophandel het Ondernemerskompas. Het Friesch Dagblad portretteert aan het einde van dit jaar starters die gebruik maken van deze ervaren mentoren.

Economiezaterdag, 16 december 2006

‘Economisch belang landbouw is groot’

Den Haag - Het belang van de landbouw voor de vitaliteit van de Europese economie en het plattelandsbehoud is veel groter dan algemeen wordt erkend. Dat is een van de belangrijke conclusies uit het politieke testament van minister Veerman van Landbouw dat hij gisteren heeft gepresenteerd in zijn essay ‘Landbouw verbindend voor Europa’. Binnen Europa zijn de verwachtingen voor de branche volgens Veerman zeer positief, al zullen bepaalde vormen van landbouw binnen Europa een andere plek krijgen.

Economiezaterdag, 16 december 2006

Atoglas maakt laatste platen in Leeuwarden

Leeuwarden - Bij kunststoffenfabriek Atoglas in Leeuwarden is gisteren de laatste plaat van de band gerold. Daarmee stopt de productie in Leeuwarden zoals aangekondigd nog net voor het nieuwe jaar. De directie van Atoglas brengt de productie over naar Frankrijk.

Economiezaterdag, 16 december 2006

SNN-subsidies mkb lopen door in 2007

Groningen - Noordelijke ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen nog een jaar langer gebruik maken van twee subsidieregelingen. Dat maakte het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) gisteren bekend.

Economiezaterdag, 16 december 2006

Vaker ontbijten in de winkel van de bakker

Leeuwarden - Nog snel even naar de bakker voor je ’s ochtends naar je werk gaat. Bakker Hylke Schuurmans (56) merkt dat veel mensen het ontbijt iedere ochtend overslaan en voor ze op kantoor komen nog een krentenbol of een broodje gezond halen bij de bakker. ,,We hebben het dan ’s ochtends gigantisch druk. Maar ook tussen half twaalf en half twee halen veel mensen hun lunch bij de bakker. Gemaksvoeding is bij de verkopen dan ook een sterk stijgend artikel binnen ons assortiment.”

Hoofdartikelzaterdag, 16 december 2006

Afbraak, bloei...

Het begin van de afbraak of teken van een nieuw elan? Het hoofd van het Protestants Dienstencentrum Fryslân, Ben Hogeterp, vertrekt in verband met het opdoeken van het centrum in Leeuwarden. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) concentreert de dienstencentra in onder meer Meppel.

Regiozaterdag, 16 december 2006

Elfstedenbestuur vreest claims

Leeuwarden - De vereniging Friesche Elf Steden heeft de statuten gewijzigd om te voorkomen dat leden of wedstrijdschaatsers een schadeclaim kunnen indienen tegen de organisatie. De leden hebben op de jaarlijkse vergadering ingestemd met het principe dat elke schaatser op eigen risico deelneemt.

Regiozaterdag, 16 december 2006

CDA verliest traditionele achterban in Noordoost-Fryslân

Decennia achtereen was het CDA verzekerd van een vaste groep kiezers uit Noordoost-Fryslân. Of het nu om de gemeenteraadsverkiezing, de Statenverkiezing, de Tweede Kamerverkiezing of de EU-verkiezing ging, een trouw electoraat stemde op de christendemocraten. Daar lijkt een einde aan gekomen. Ook in Noordoost-Fryslân is de kiezer gaan zweven. Het CDA probeert voor de Statenverkiezing in maart de zieltjes terug te winnen. Op zoek naar de oorzaak.

Regiozaterdag, 16 december 2006

Provinciale prijs voor duurzaam ondernemen

Leeuwarden - Gedeputeerde Staten van Fryslân gaan een prijs uitreiken voor de meest duurzame onderneming van de provincie. Op die manier wil de provincie bedrijven aanmoedigen milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoordelijk te ondernemen.

Regiozaterdag, 16 december 2006

Statenpolitiek onbekend

Leeuwarden - Het feit dat op 7 maart 2007 verkiezingen worden gehouden voor de Provinciale Staten, is bij de meeste Friezen onbekend. Slechts 21 procent weet dat ‘ergens in maart volgend jaar’ verkiezingen worden gehouden. Dat blijkt uit een representatief onderzoek naar de stembereidheid van Friezen in opdracht van de Provincie Fryslân.

Regiozaterdag, 16 december 2006

Een op tien lijdt onder geweld thuis

Leeuwarden - Een op de tien Friezen is ooit slachtoffer geweest van huiselijk geweld. Een groot deel van deze groep heeft daar jarenlang psychisch onder te lijden. Dit blijkt uit een groot onderzoek van de GGD in opdracht van stichting Partoer. Een werkgroep gaat bekijken hoe het beste hulp geboden kan worden.

Regiozaterdag, 16 december 2006

Bushaltes geschikt voor rolstoelers

Leeuwarden - 1350 bushaltes in Fryslân, ruim 40 procent van het totaal, worden de komende jaren beter toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. Ze krijgen een trottoirhoogte van achttien centimeter, een gidslijn voor blinden en minimaal anderhalve meter manoeuvreerruimte. Vanaf zo’n halte kan de invalide zonder hulp een lage-vloerbus inrijden.

Regiozaterdag, 16 december 2006

Minimale busdienst op de eilanden

Terschelling - Het openbaar vervoer op de waddeneilanden wordt na volgend jaar uiterst sober. De provincie Fryslân betaalt voortaan alleen nog voor een absoluut minimumpakket. Dat houdt in dat er alleen een bus rijdt van en naar elke boot. Alleen in de vakanties rijden er extra lijndiensten. Daarbuiten rijden alleen belbussen.

Sportzaterdag, 16 december 2006

Niklas Tarvajärvi wil spelen en veel scoren

Heerenveen - Twaalf weken lang zat Niklas Tarvajärvi zich te verbijten op de tribune. Een hardnekkige hamstringblessure hield de 23-jarige Finse aanvaller noodgedwongen aan de kant. Vorige week vrijdag vierde hij zijn rentree in de hoofdmacht. En hoe. Tavajärvi was in de thuiswedstrijd tegen Roda JC verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd, drie minuten voor tijd.

Sportzaterdag, 16 december 2006

Vijftig stewards bij Cambuur opgestapt

Leeuwarden - De avond eindigde gisteren voor Cambuur op positieve wijze dankzij een zege op RBC, maar de het begin was een stuk minder goed: vlak voor de wedstrijd werd bekend dat circa vijftig stewards per direct zijn opgestapt uit onvrede over het beleid van de directie van de club. Zij verklaarden zich solidair aan hoofdsteward Anno Bosgraaf, die eerder op de middag al zijn functie had neergelegd.

Sportzaterdag, 16 december 2006

Cambuur ziet vechtlust en durf beloond

Leeuwarden - Tegen MVV mocht Cambuur vorige week aanspraak maken op de drie punten. Het werd er slechts eentje; twee punten verloren, redeneerden de Leeuwarders. Tegen koploper RBC maakte Cambuur er dankzij vechtlust en compact spel opnieuw aansprak op. En dit keer kreeg de ploeg ze wél.

Weerzaterdag, 16 december 2006

Enkele bui

Vanmiddag krijgen we afwisselend zon en enkele buien. Het wordt nog ongeveer 9 graden. Vannacht blijft het overwegend droog met minima rond 5. Morgen krijgen we nog een enkele bui. Volgende week wordt het kouder met een beetje vorst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties