Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 november 2012.

Cultuurvrijdag, 16 november 2012

Cultuur Kwartier Sneek zoekt theaterpubliek

Sneek | Cultuur Kwartier Sneek zoekt figuranten die als publiek willen applaudisseren in het nieuwe Theater Sneek. Hiervan worden filmopnames gemaakt die gebruikt worden voor een promotiefilm van de culturele instelling.

Cultuurvrijdag, 16 november 2012

Jelmer Hibma en Hendrik Stoker winnaars dj-wedstrijd

Leeuwarden | De Friese dj’s Jelmer Hibma (Jay Underground) en Hendrik Stoker (The Inside Man) hebben de dj-wedstrijd New Heroes In The House gewonnen.

Economievrijdag, 16 november 2012

Prijs voor Lankhorst in Sneek voor snelle groei

Winschoten | De Koninklijke Lankhorst-Euronete Group uit Sneek heeft een Gouden Gazelle 2012 in de categorie Grote Bedrijven gewonnen vanwege de snelle groei van het bedrijf. De prijs is een initiatief van Het Financieele Dagblad voor bedrijven die in twee jaar minimaal een groei van 37 procent in de omzet hebben behaald. Bij de middelgrote en kleine bedrijven waren de prijzen voor Movacolor in Sneek en Sealco in Boijl. De winnaars zijn gisteren bekend gemaakt.

Hoofdartikelvrijdag, 16 november 2012

Een bibliotheek is geen kerk of kroeg

Lees meer!, zo heet de campagne die de bibliotheken in Nederland over twee weken lanceren. Jazeker wil ik wel meer lezen, zal menig dorpsbewoner cynisch denken, maar hoe? Door gemeentelijke bezuinigingen dreigt een heel rijtje bibliotheken in Fryslân te verdwijnen. In de gemeente Súdwest-Fryslân alleen al vier of vijf, en in het noordoosten van de provincie worden er ook drie of vier met sluiting bedreigd.

Regiovrijdag, 16 november 2012

Friese vraag naar noodhulp is verdubbeld

Leeuwarden | De Stichting Urgente Noden Friesland heeft in de eerste helft van het jaar 252 aanvragen gekregen voor 241 cliënten. Dat zijn gemiddeld tien aanvragen per week. Een forse toename, want hiermee ligt halverwege 2012 het aantal aanvragers al bijna op het niveau van heel 2011. Anders dan vorig jaar bleven ook tijdens de zomervakantie de verzoeken bij SUN binnenkomen.

Regiovrijdag, 16 november 2012

Referendum over toekomst Leeuwarderadeel

Stiens | Leeuwarderadeel gaat de inwoners in een referendum vragen bij welke gemeente ze graag aan willen sluiten. Dit heeft de gemeenteraad gisteren besloten. Het referendum wordt gehouden op 30 januari.

Regiovrijdag, 16 november 2012

Aansluiting vakschool en bedrijfsleven moet beter

Beetsterzwaag | Commissaris van de Koningin John Jorritsma wil dat de provincie Fryslân het initiatief neemt om na te gaan hoe de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt verbeterd kan worden. Hoewel er al diverse projecten lopen is die aansluiting over de hele linie ,,nog een drama”.

Regiovrijdag, 16 november 2012

Zwembad Bolsward misschien toch niet helemaal dicht

IJlst | De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân heeft er vertrouwen in dat het college van B en W alles in het werk zal stellen om de drie overdekte zwembaden in de gemeente open te houden. Het college kreeg gisteravond toestemming om een vervolgonderzoek te doen naar de toekomst van de zwembaden, waarbij ook het openhouden van het binnenbad in Bolsward nadrukkelijk wordt meegenomen.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 november 2012

Nieuwe koptische paus uit kritiek op grondwetcommissie

Zondag wordt de nieuwe koptische paus Tawadros II officieel geďnstalleerd. Hem wacht als leider van de koptische minderheid in Egypte geen gemakkelijke taak. Spannend is vooral hoe de nieuwe grondwet van het land er gaat uitzien.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 november 2012

Statenbijbel uit Oosterzee naar Friezenkerk Rome

Delfstrahuizen | Een oude statenbijbel uit de kerk van Oosterzee gaat naar de Kerk der Friezen in Rome. De Protestantse Gemeente te Echtnerbrug-Oosterzee schenkt de bijbel aan de Friezenkerk, omdat deze haar statenbijbel onlangs kwijtraakte.

Sportvrijdag, 16 november 2012


Sportvrijdag, 16 november 2012

Grootmeester schenkt geld aan gehandicapten

Wolvega | De Engelse schaakgrootmeester Luke McShane gaat geld doneren aan zorggemeenschap OlmenEs uit Appelscha. McShane won vorig jaar het Remco Heite-schaaktoernooi in Wolvega en overhandigde gisteren een bijbehorende cheque aan de instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Het exacte bedrag wordt geheim gehouden. Het is voor de derde keer op rij dat de winnaar van het toernooi geld doneert. De editie van 2012 gaat vandaag van start.

Sportvrijdag, 16 november 2012

Column | Meer dan alleen maar voetbal

Het is een veelgehoord verhaal. Profvoetballers kunnen een aardig balletje trappen, maar daar houdt het wel mee op. Na de training kunnen ze kiezen uit een powernap, de spelcomputer of een dvd’tje, en de volgende dag opnieuw. Nou zal ik niet snel klagen over ons dagelijks ritme, maar bij het spelen van betaald voetbal komt wel degelijk meer kijken dan voetballen en op de bank hangen.

Sportvrijdag, 16 november 2012

Voetballer Van der Heide (Cambuur) en schaatser Smallenbroek columnist voor Friesch Dagblad

Leeuwarden | De dopingproblematiek van het wielrennen, het bijgeloof van een schaatser of de politieke ideeën van een voetballer. De sappigste verhalen uit de sportwereld blijven vaak verborgen achter kleedkamerdeuren. Daar brengt het Friesch Dagblad verandering in.

Sportvrijdag, 16 november 2012

Ruim 300 inzendingen voor shirt Heerenveen

Heerenveen | Er zijn ruim driehonderd inzendingen binnengekomen bij sc Heerenveen voor de ontwerpwedstrijd van het nieuwe shirt voor volgend seizoen. De club is vorig seizoen die weg ingeslagen. Vandaag zal een vakjury, met onder anderen de spelers Alfred Finnbogason, Marco Pappa en Ramon Zomer, een eerste selectie maken. Daarna mogen de fans over twee digitale stemrondes hun favoriete shirt kiezen. Dat zal op zaterdag 22 december worden gepresenteerd.

Sportvrijdag, 16 november 2012

Afmelding Kramer voor worldcup in Astana

Heerenveen | Sven Kramer zal begin volgende maand niet deelnemen aan de worldcupwedstrijden in Astana. De schaatser uit Heerenveen is nog steeds herstellende van een rugblessure en acht het daarom beter om niet naar Kazachstan af te reizen. Dat is gisteren besloten in Heerenveen, waar de kopman van de TVM wel in actie komt tijdens de eerste worldcup van het seizoen. Volgende week rijdt hij overigens wel de tweede wedstrijd uit de cyclus, in het Russische Kolomna

Sportvrijdag, 16 november 2012

Marathonschaatsen is voor Rixt Meijer een ‘eye-opener’

De wereld van Rixt Meijer (30) stond afgelopen weekeinde op zijn kop na haar onverwachte bronzen plak op het NK afstanden in Thialf. Ze maakte vorig jaar de switch van langebaan naar marathon; de lange afstanden waren daardoor bijzaak geworden voor de Heerenveense. De 5 kilometer op het NK veranderde alles.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties