Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 november 2007.

Cultuurvrijdag, 16 november 2007

Uurcultuur trekt 43.000 kinderen

Leeuwarden - Bijna 43.000 kinderen zullen dit schooljaar een theatervoorstelling van Uurcultuur bezoeken. Dit is een record. Het aantal aanmeldingen was nog niet eerder de 40.000 gepasseerd.

Cultuurvrijdag, 16 november 2007

Iepenloft Opsterlân speelt ‘Ronja de rôversdochter’

Hemrik - Stifting Iepenloft Opsterlân brengt volgend jaar het iepenloftspul ‘Ronja de rôversdochter’ op de planken. Dat is gisteren bekendgemaakt. De regie van de familievoorstelling is in handen van Rieneke de Haan uit Harlingen, die al jaren het berne-iepenloftspul in Easterwierrum regisseert.

Economievrijdag, 16 november 2007

‘Van der Heide naar Heerenveen’

ALLERT VAN DER HOEVEN

Economievrijdag, 16 november 2007

‘Werkgevers discrimineren allochtonen’

Allochtonen worden gediscrimineerd bij het vinden van werk. Zij hebben minder kans bij het vinden van een baan dan autochtone Nederlanders. Dit verschil kan niet worden verklaard door opleiding, werkervaring en werkloosheidsgeschiedenis. ,,Dit wijst op discriminatie”, stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in de Discriminatiemonitor niet-westerse allochtonen op de arbeidsmarkt 2007, die gisteren is aangeboden aan Minister Donner van Sociale Zaken.

Hoofdartikelvrijdag, 16 november 2007

Stad en ommelanden...

De Grote Kerk in Leeuwarden heeft de afgelopen paar jaar een nieuwe functie gekregen: centrum voor belangrijke bestuurlijke gebeurtenissen. Burgemeester M. de Boer nam in de Grote Kerk afscheid van Leeuwarden; G. Dales werd in de kerk geïnstalleerd als burgemeester en gisteren vond er de beëdiging van de nieuwe burgemeester. F. Crone, plaats. De achtereenvolgende bestuurlijke gebeurtenissen hadden niets religieus, zelfs de verhouding tussen kerk en staat kwam niet een keer ter sprake. Maar het is goed om te constateren dat de Grote Kerk voldoende ruimte biedt voor gebeurtenissen van de burgerlijke overheid.

Regiovrijdag, 16 november 2007

Leerlingen en leraren praten over waar ze het nooit over hebben

Drachten - Een niet zo alledaags gesprekje tussen leraar en leerlingen. Zegt de leraar: ,,Als je een leerlinge hebt van wie het front dat boven de tafel uitsteekt voor driekwart bestaat uit décolleté, waar moet je als leraar dán naar kijken?”

Regiovrijdag, 16 november 2007

Enquête over ideale CdK

Leeuwarden - Alle Friese burgers mogen meedenken over dé ideale opvolger van Commissaris der Koningin Nijpels. De fractievoorzitters van Provinciale Staten hebben een conceptprofielschets opgesteld, maar willen ook van bedrijven, instellingen en de gewone Fries weten wat zij belangrijke eigenschappen en kwaliteiten vinden van de CdK.

Regiovrijdag, 16 november 2007

Koornbeurs krijgt gevraagde steun niet

Franeker - Theater De Koornbeurs in Franeker kan voorlopig niet rekenen op een extra subsidie van 60.000 euro. Het bestuur zegt dit bedrag nodig te hebben om het bedrijf draaiende te houden.

Regiovrijdag, 16 november 2007

Ferd Crone geroemd om voortvarendheid

Leeuwarden - In de Grote Kerk van Leeuwarden is gisteren Ferd Crone (53) beëdigd als nieuwe burgemeester van Leeuwarden. Hij werd ingehaald als een authentiek en enthousiast man, ,,helemaal op zijn plek” in Leeuwarden.

Regiovrijdag, 16 november 2007

Mooi veel glas op Raadhuisplein

Drachten - De voorgenomen metamorfose van het Drachtster Raadhuisplein, waarin veel glas wordt verwerkt, heeft de goedkeuring van de provinciale welstandscommissie Hûs en Hiem. Het circa negentig miljoen euro kostende project voorziet in de bouw van 160 woningen, tientallen winkels (21.000 vierkante meter vloeroppervlak) en een parkeergarage voor bijna zevenhonderd auto’s.

Regiovrijdag, 16 november 2007

Miedema vindt rapport eenzijdig

Heeg - De opgestapte voorzitter van het CDA Fryslân P. Miedema vindt het interne rapport over de evaluatie van de Provinciale Staten-verkiezing eenzijdig. Volgens Miedema zijn alleen de negatieve zaken belicht en doet de evaluatiecommissie onder leiding van J. de Goede geen recht aan al het goede werk dat onder zijn voorzitterschap is verricht.

Regiovrijdag, 16 november 2007

Droge voeten niet vanzelfsprekend

Sneek - In een waterpartij in de duurzame nieuwbouwwijk Duinterpen in Sneek staat sinds vandaag een bijzonder kunstwerk. Niet omdat het een stalen en aluminium gevaarte is van zes meter hoog, maar omdat het is ontworpen door twee scholieren van de christelijke scholengemeenschap Bogerman.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 november 2007

‘Meer spreken over prediking’

Lunteren - Het is te gek voor woorden dat de prediking zelden of nooit op de agenda van de kerkenraad staat. De eredienst is het hart van de gemeente. Daar neemt de prediking een niet onbelangrijke plaats in. Er moet een handreiking komen voor het gesprek in de gemeente (of kerkenraad) over de prediking. Dat zei ds. P. Verhoeff uit Alkmaar gisteren tijdens de synodevergadering van de Protestantse Kerk in Nederland.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 november 2007

‘Augustinus voorzichtig over God’

Utrecht - Augustinus’ spreken over God is genuanceerder en voorzichtiger dan vaak is aangenomen, stelt prof. Paul van Geest van de Faculteit Katholieke Theologie. Hij houdt hier vandaag een lezing over tijdens de studiemiddag ‘Augustinus: in gevecht met God’, die in het teken staat van het onlangs verschenen boek van Van Geest: Stellig maar onzeker. Augustinus’ benadering van God.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 november 2007

In één dag door heel het Oude Testament

Sneek - In één dag het hele Oude Testament doorwerken. Morgen kan dat tijdens het seminar ‘Het Oude Testament in Vogelvlucht’ dat de Vrije Baptisten Gemeente in Sneek organiseert.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 november 2007

Nieuw project Sjonggroep Majim in première

Koudum - Na het succes van het project ‘Ljocht’ heeft Sjonggroep Majim uit Koudum een nieuwe themaviering geschreven: ‘Is dit alles’. Zondag is de première in de Martinikerk in Koudum. ,,Het project gaat over onze moderne, snelle tijd. Doe je aan alles mee? Welke keuzes maak je? Welke weg volg je? Vragen waar niet alleen de mensen van nú mee worstelen, maar ook de mensen van het begin van onze jaartelling’’, aldus Anneke van der Valk.

Sportvrijdag, 16 november 2007

District Noord opent aanval op voetbalscholen

Oranjewoud - District Noord van de KNVB opent de aanval op particuliere voetbalscholen. Bestuurslid Wigger Slob vindt dat voor inschrijving bij voetbalscholen, zoals die van Harkemase Boys-trainer Henk de Jong, veel te veel moet worden betaald. Ook zouden clubs door voetbalscholen de grip op hun eigen jeugdspelers kwijt raken. De Jong is verbolgen over de kritiek.

Sportvrijdag, 16 november 2007

Cambuur-aanvoerder Brack geslachtofferd

Leeuwarden - Minutenlang stonden SC Cambuur-trainer Jurrie Koolhof en zijn aanvoerder Koen Brack gisteren na afloop van de training te praten op het veld. De verdediger kreeg er te horen dat hij vanavond niet speelt tegen Haarlem. Met logischerwijs een gezicht op onweer droop Brack af. ,,Ik moet in het belang van het team denken. En dan kan het gebeuren dat ik Brack passeer. Ook al is hij mijn aanvoerder”, sprak Koolhof.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties