Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 februari 2018.

Hoofdartikelvrijdag, 16 februari 2018

Lubbers zette het CDA en het land op de rails

Wat nu als Willem Aantjes nooit in de problemen was gekomen om zijn oorlogsverleden? We zullen het nooit weten, maar de kans is groot dat de deze week overleden Ruud Lubbers nooit premier was geworden en het CDA misschien wel nooit van de grond was gekomen.

Regiovrijdag, 16 februari 2018

Ouders eisen vertrek van Nordwin-top

Leeuwarden - De onrust bij het Nordwin College neemt toe. De ouderraad van de onderwijsinstelling heeft het vertrouwen opgezegd in de raad van toezicht, naar aanleiding is de schorsing en het ontslag van directeur Ton Stierhout in december. Tegelijkertijd zit Stierhout opnieuw thuis, nadat hij na een rechterlijke uitspraak begin januari juist weer was begonnen.

Regiovrijdag, 16 februari 2018

Vlaamse auteur laat zich inspireren door Leeuwarden en Fryslân

Leeuwarden - Een groep schrijvers en fotografen laat zich dit jaar in Leeuwarden inspireren voor nieuwe verhalen en andere producties, in het kader van het project Citybooks. De Vlaamse auteur Erik Vlaminck is een van hen.

Regiovrijdag, 16 februari 2018

Waterstof is een goed alternatief voor aardgas

Groningen - Noord-Nederland leent zich uitstekend voor een ‘groene waterstofeconomie’, vindt hoogleraar Ad van Wijk. Hoog tijd dat de overheid in actie te komt om dat te bereiken.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 februari 2018

Alleen beeld kan de droefenis van een piëta overbrengen

Drachten - 21 schilderijen in de Grote Kerk in Drachten maken het lijden en sterven van Jezus op indringende wijze tastbaar. Kunstenares Hilde Hoving, altijd erg talig bezig, vertaalt het ontalige naar beelden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties