Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 16 februari 2015.

Cultuurmaandag, 16 februari 2015

Nog in de wolken tijdens Valentijnsconcert

Into the sky was zaterdag het openingsnummer van brassband De Bazuin Oenkerk (DBO) tijdens het 28ste Valentijnsconcert. Het was tevens symbool voor de stemming in de band. Nog steeds zijn ze in de wolken met het behalen van de nationale kampioenstitel in 2014.

Hoofdartikelmaandag, 16 februari 2015

Boortorens Terschelling tekens van oud denken

Er worden plannen ontwikkeld om bij Terschelling gas te winnen. Dat initiatief past bij Nederland dat ergens onder aan het lijstje van duurzaamheidsbeleid bungelt. Decennialang is, met name door toedoen van VVD en CDA, een politiek klimaat gecreŽerd waarin energiebesparing en het stimuleren van duurzame energie werden weggezet als hobby's van idealisten die geen goed zicht hebben op de werkelijkheid. Onder maatschappelijke druk werden energieprogramma's ontwikkeld die plotseling werden afgebroken of zodanig veranderd dat de effectiviteit verloren ging. Politici en bestuurders plengden krokodillentranen bij het zien van de documentaire van Al Gore over de opwarming van de aarde; 'een ongemakkelijke waarheid', maar er veranderde niets aan het beleid.

Regiomaandag, 16 februari 2015

Coalitiedeelname betekende compromissen sluiten voor FNP

De Fryske Nasjonale Partij vierde in de afgelopen Statenperiode een bijzonder jubileum. De partij bestond in 2012 vijftig jaar. Des te mooier dat dit feest gevierd kon worden met de eerste gedeputeerde die de Frysk-nasjonalen ooit leverden: Johannes Kramer. Het gaf aan dat de partij volledig deel uitmaakt van de gevestigde politieke orde in de provincie.

Regiomaandag, 16 februari 2015

Aankomend studenten gaan bewuster met geld om dan voorheen

Leeuwarden Op de Leeuwarder hogescholen Stenden en NHL was zaterdag de eerste open dag voor aankomend studenten die te maken krijgen met het leenstelsel. De meeste jongeren laten hun studiekeuze niet beÔnvloeden door die nieuwe regels.

Geloof & Kerkmaandag, 16 februari 2015

Einde aan serie werkboekjes eredienst

Zoetermeer - Met het verschijnen van het veertigste deel is de serie Werkboekjes voor de eredienst afgerond. Dat meldt de redactie van de serie, die in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland door Boekencentrum werd uitgegeven.

Geloof & Kerkmaandag, 16 februari 2015

Opnieuw een open brief naar kardinaal Eijk

Rossum - | Opnieuw is er een initiatief in het leven geroepen van verontruste parochianen naar aanleiding van het beleid van kardinaal Wim Eijk van aartsbisdom Utrecht. Oud-notaris Wim Gaalman uit Rossum is een 'digitaal verbond' begonnen om het geluid van verontruste parochianen te bundelen: Verontruste Parochianen Nederland (VPN). Gaalman wordt ,,overspoeld" met mails en reacties van mensen die zich zorgen maken over het voortbestaan van de katholieke geloofsgemeenschappen, zo vertelt hij. Sinds het initiatief donderdag in dagblad Tubantia stond, kreeg hij 1500 ŗ 2000 inschrijvingen. ,,Het gaat zo snel, ik raak de tel kwijt."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties