Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 februari 2011.

Cultuurwoensdag, 16 februari 2011

Thie en Pruiksma met ‘Orfeo’ naar Soestdijk

Leeuwarden - Regisseur Jos Thie en musicus Hoite Pruiksma brengen in de zomer de opera Orfeo ed Euridice op de hofvijver van Paleis Soestdijk. ,,Het is dezelfde opera als Orfeo Aqua tijdens Simmer 2000, alleen in een heel nieuwe enscenering”, zei Thie vanochtend. De opera met muziek van Christoph Willibald von Gluck (1714-1787) krijgt door de locatie ,,een koninklijk tintje”, aldus Thie.

Cultuurwoensdag, 16 februari 2011

Ben Saunders met liveband op Oerrock in Ureterp

Ureterp - Ben Saunders, winnaar van de talentenjacht The Voice of Holland, treedt dit jaar op tijdens het festival Oerrock in Ureterp. Dat heeft zijn management gisteren gemeld. Saunders werkt momenteel aan zijn eerste album dat in april moet verschijnen. Tijdens het optreden in Ureterp zal hij met een liveband nummers van dat album ten gehore brengen.

Cultuurwoensdag, 16 februari 2011

Duo BlackboxRed geeft optredens in Engeland

Leeuwarden - Het Friese indiegrunge-duo BlackboxRed gaat volgende week naar Engeland voor een aantal optredens. Dat heeft het duo gisteren gemeld.

Cultuurwoensdag, 16 februari 2011

Extra voorstelling musical ‘Volendam’ in Heerenveen

Heerenveen - Wegens succes krijgt de musical over Volendam extra voorstellingen. Dat hebben de Hans Cornelissen en Ruud de Graaf gisteren gemeld. Een van de extra voorstellingen, op 12 april, wordt gespeeld in het Posthuis Theater in Heerenveen.

Economiewoensdag, 16 februari 2011

85 werknemers bij failliet taxibedrijf werken weer

Drachten - Meer dan de helft van de ontslagen werknemers van de failliete Taxicentrale Zuidwest Friesland en Personenvervoer Noordwest Friesland heeft een baan bij de Vervoerscombinatie Friesland (VCF) gekregen. 85 van de 160 personeelsleden zijn ondergebracht bij de overnamepartij.

Hoofdartikelwoensdag, 16 februari 2011

De roep om vrijheid...

Een ‘islamitisch ontwaken’. Zo noemen de machthebbers in Iran de omwentelingen in Tunesië en Egypte. De ayatollahs hebben zich verbaal enthousiast achter de volksprotesten in die landen geschaard. De machtige geestelijk leider van Iran, de ayatollah Ali Khamenei, vergelijkt de protestbewegingen in Noord-Afrika met de Islamitische Revolutie in 1979 in zijn land. De verdreven Egyptische president Mubarak overkwam hetzelfde lot als de gehate sjah 32 jaar geleden.

Regiowoensdag, 16 februari 2011

‘B en W in Grou moffelden rapport weg’

Terherne - Bij de verkoop van grond van de oude ijsbaan in Terherne is in 2006 bewust door het toenmalige college van B en W van Boarnsterhim een taxatierapport achtergehouden. Daardoor is de grond voor een veel lagere prijs verkocht dan de marktwaarde, veertien euro per vierkante meter in plaats van 125 euro. Omdat de aankoop werd gedaan door toenmalig oud-wethouder Tolke de Boer, vreest

Regiowoensdag, 16 februari 2011

Ouderen dupe van golf van juwelendiefstallen

Heerenveen - Er wordt de laatste maanden steeds vaker ingebroken in de woningen van oudere mensen. Dat meldt de politie Fryslân.

Regiowoensdag, 16 februari 2011

‘De geluksbrenger’ laat de geschiedenis leven

Leeuwarden - Drie verhalen brengen kinderen in aanraking met archeologie en de geschiedenis van Leeuwarden. Vrijdag wordt het gepresenteerd in het Historisch Centrum Leeuwarden en opent een bijbehorende tentoonstelling.

Regiowoensdag, 16 februari 2011

Altijd op zoek naar dat ene fotorolletje uit 1888

Sexbierum - In de huiskamer van Ruud Hoff staat een vitrine vol oude fototoestellen. ,,Die komen uit de jaren 1928 tot 1936. Prachtig gemaakt in Art Deco stijl. Dit zijn de mooiste toestellen. Het zijn ook de enige die van mijn vrouw in de woonkamer mogen staan.”

Geloof & Kerkwoensdag, 16 februari 2011

Hoofd financiën Crystal Cathedral weg

Garden Grove - Fred Southard, het hoofd financiën van de Crystal Cathedral, heeft zelf ontslag genomen. Southard moet binnenkort verschijnen voor een rechtbank in verband met de torenhoge schuldenlast van de internationaal bekende kerk van ds. Robert Schuller.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 februari 2011

Zorgwerkers: behoefte aan contact met geloofsgenoten

Ede - De tweede editie van het congres ‘Geloof in Zorg!’ vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 oktober in Houten. Het centrale thema is ‘Christen zijn op je werk: en nu de praktijk’. Het is dit keer een eendaags evenement.

Sportwoensdag, 16 februari 2011

Action Skoatter, alias de ‘Vliegende Friezin’, overleden

Terband - De populairste en succesvolste Nederlandse dravermerrie aller tijden Action Skoatter is in de nacht van maandag op dinsdag in Terband op 27-jarige leeftijd overleden. De ‘Vliegende Friezin’ bracht haar oude dag tot dan toe in goede gezondheid door op het entrainement dat in de jaren ’80 diende als uitvalsbasis voor haar spraakmakende loopbaan.

Sportwoensdag, 16 februari 2011

Rijendik langs de kant voor ‘ús Action’

Terband - Heel Nederland volgde ooit met ingehouden adem de verrichtingen van Henri Buitenzorg, Jojo Buitenzorg en Speedy Volita. Toen deze legendarische dravers uit beeld verdwenen leek het voor het grote publiek alsof de drafsport ophield te bestaan. De enige draver die sindsdien nog landelijk tot de verbeelding sprak was Action Skoatter. In de nacht van maandag op dinsdag overleed de ‘Vliegende Friezin’.

Sportwoensdag, 16 februari 2011

Friese Boys pakt laatste strohalm in Hallum stevig vast

Hallum - Friese Boys heeft gisteravond in Hallum de laatste strohalm gegrepen om het seizoen in de derde klasse B nog een enigszins positieve draai te kunnen geven. Erg hoopgevend zag het er allemaal niet uit voor de formatie uit Kollumerzwaag, zo op de helft van de competitie, maar de ploeg van trainer Henk de Boer deed wat het moest doen en won met 0-2 van Wykels Hallum..

Sportwoensdag, 16 februari 2011

Letitia de Jong weet nog niet waar ze precies staat

Feanwâlden - Schaatsster Letitia de Jong uit Feanwâlden is bescheiden. Noem het realistisch. Je zult de zeventienjarige rijdster van Jong Oranje niet horen zeggen dat ze op het WK (allround en afstanden) voor junioren in het Finse Seinäjoki voor goud gaat. In elk geval niet in het klassement over vier afstanden, want De Jong start slechts op drie disciplines. De schaatsster weet nog niet precies waar ze staat. ,,Ik ben een middenlange afstandrijdster met een goede sprint.”

Sportwoensdag, 16 februari 2011

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties