Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 januari 2015.

Regiovrijdag, 16 januari 2015

Friezen zijn de afgelopen vijf jaar duurzamer gaan leven

Leeuwarden - De ecologische voetafdruk van de Friese bevolking daalde de afgelopen vijf jaar met 0,37 hectare. In 2009 verbruikte de gemiddelde Fries voor zijn leefstijl 4,46 hectare, afgelopen jaar was dat 4,09. Dit werd gisteren bekend gemaakt bij de heropening van het vernieuwde pand in Leeuwarden van de Friese Milieufederatie (FMF). Volgens Simon Bijlsma van de FMF een prachtig resultaat. ,,Tel je die winst van alle Friezen van 24 jaar en ouder bij elkaar op, dan beslaat dat meer dan de helft van het grondgebied van Fryslân."

Regiovrijdag, 16 januari 2015

Eigen muntstelsel geeft dorp impuls

Raerd - Tom Vellinga wil met partnerdorpen in Nederland lokale munten introduceren. Zo'n munt stimuleert volgens Vellinga de lokale economie. ,,Het maakt mensen bewust van de rol van geld. Besteed je het in eigen dorp of regio, dan profiteren daar lokale ondernemers van en uiteindelijk de hele gemeenschap. Want als er meer geld uit een dorp of regio verdwijnt dan er binnenkomt, verarmt een regio."

Regiovrijdag, 16 januari 2015

Nieuwe wijkverpleging loopt vertraging op

Leeuwarden - De aanstelling van nieuwe wijkverpleegkundigen in Friese achterstandswijken en -dorpen loopt vertraging op. Zorgverzekeraar De Friesland heeft de invoering stilgelegd na een conflict over de aanbesteding met thuiszorgorganisatie Het Friese Land. In het slechtste geval loopt het proces maanden vertraging op.

Regiovrijdag, 16 januari 2015

Combinatieklas ook op middelbare school

Leeuwarden - Friese middelbare scholen zullen op termijn het systeem van jaarklassen moeten loslaten. Alleen dan kunnen ze een voldoende breed onderwijsaanbod bieden, verspreid over de gehele provincie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties