Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 januari 2010.

Cultuurzaterdag, 16 januari 2010

Anna Enquist leest voor uit eigen werk op ROC Friese Poort

Leeuwarden - Schrijfster Anna Enquist treedt aanstaande woensdagavond om acht uur op in de Herman van Veenzaal van ROC Friese Poort in Leeuwarden. Tijdens het literaire concert leest Enquist voor uit het boek Contrapunt dat ze schreef naar aanleiding van het overlijden van haar dochter. Ze wordt begeleid door pianist Ivo Janssen die ondertussen de Goldbergvariaties van Bach uitvoert op de vleugel.

Cultuurzaterdag, 16 januari 2010

Iepenloftspul van Jorwert speelt bewerking ‘Festen’

Jorwert - Het iepenloftspul van Jorwert brengt dit jaar de voorstelling It feest op de planken. Dat heeft zakelijk leider Immie Jonkman gisteren gemeld. Het stuk is een bewerking van de Deense dramafilm Festen.

Cultuurzaterdag, 16 januari 2010

Blanco schildersdoeken Friese kunstenaar al weg

Leeuwarden - Het kunstproject TakeAway Art van de Leeuwarder kunstenaar Joris Collier is nu al een succes. Alle blanco schildersdoeken die gisteren konden worden afgehaald bij croissanterie Vittorio in Leeuwarden, waren ’s middags al weg. ,,Ik heb er zelfs doeken bij moeten halen. Ik schat dat er in totaal zo’n twintig doeken de deur zijn uitgegaan. Ik ben het overzicht een beetje kwijt.’’

Economiezaterdag, 16 januari 2010

Biologische innovaties weinig overgenomen

Den Haag - Innovaties gedaan door ondernemers in de biologische landbouw worden zeer weinig overgenomen door collega’s uit de reguliere landbouw. Negatieve beeldvorming over biologisch boeren belemmert de overname van biologische innovaties, zo stelt het Landbouw-Economisch Instituut (LEI). Ook de radicale verandering in de bedrijfsvoering die nodig is, is een belangrijke reden voor ondernemers in de reguliere landbouw om geen biologische innovaties over te nemen.

Economiezaterdag, 16 januari 2010

Multinationals betalen nog te weinig belasting

Den Haag - De Tweede Kamer kijkt machteloos toe hoe miljarden euro’s aan belastinggeld verloren gaan door gekunstelde maar legale acties van multinationals. Dat bleek tijdens een debat hierover tussen de Tweede Kamer en staatssecretaris De Jager van Financiën. Daarin constateerde de Kamer dat de bewindsman zijn ambities niet waar kan maken.

Economiezaterdag, 16 januari 2010

Twaalf Friese bedrijven staanop de BioVak

Leeuwarden - Op de biologische beurs BioVak, die volgende week in Zwolle wordt gehouden, zijn twaalf Friese bedrijven vertegenwoordigd.

Hoofdartikelzaterdag, 16 januari 2010

Arminius...

Een vierhonderd jaar oude geloofsstrijd belandde de afgelopen dagen opnieuw in de media. Met de publicatie van een glossy magazine Arminius en een historisch werk over de Remonstrantie werd de aandacht gevestigd op de vrijwel continue strijd tussen de rekkelijken en preciezen die het Nederlandse calvinisme vanaf het ontstaan heeft gekenmerkt. Deze strijd was ooit van het grootste belang voor calvinisten. Nu is deze voor de meesten van hen een lastig onderwerp. Voor verreweg de meeste Nederlanders is die strijd een van de onbegrijpelijke delen van het calvinisme.

Regiozaterdag, 16 januari 2010

Leerlingen knappen vervallen conciërgewoning op

Sneek - Niet met de neus in de boeken, maar zelf aan de slag. Leerlingen van csg Bogerman in Sneek mochten samen met leerlingen van csg Balk en het Marne College een oude conciërgewoning opknappen tot nieuwe vergader- en werkplek.

Regiozaterdag, 16 januari 2010

Inenten tegen Mexico-griep straks voorbij

Leeuwarden - Een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep is vanaf de komende herfst niet meer nodig. Voor risicogroepen zit het vaccin straks in de gewone cocktail tegen de seizoensgriep. Dat liet de GGD Fryslân gisteren weten. De griep is bovendien dermate mild gebleken, dat de vaccinatie voor kleine kinderen niet meer nodig is. Door Goos Bies.

Regiozaterdag, 16 januari 2010

Friezen in Haďti mailen en bloggen hun ervaringen

Leeuwarden - Terwijl de eerste vliegtuigen met hulpverleners en goederen op het vliegveld van Port-au-Prince landen, komt bij familieleden in Fryslân steeds meer nieuws binnen van de Friezen die ten tijde van de aardbeving in Haďti waren.

Regiozaterdag, 16 januari 2010

Akkerbouw wijkt niet voor gas en zout

Sexbierum - De hoogwaardige akkerbouw in Noordwest-Fryslân kan blijven bestaan, ondanks de bodemdaling en verzilting. Voorwaarde is wel dat er voor ruim 42 miljoen euro geďnvesteerd wordt in een nieuw waterbeheersingssysteem. Voor dat geld worden ook de leefbaarheid en de recreatiemogelijkheden verbeterd.

Sportzaterdag, 16 januari 2010

Michael Jansen gaat niet in op aanbod Cambuur

Leeuwarden - Michael Jansen heeft gisteren bekendgemaakt dat hij niet verhuurd wil worden aan SC Cambuur. Beide clubs waren het al eens en Jansen wilde in eerste instantie zelf ook graag terugkeren bij de club die hij afgelopen zomer verliet. Een gesprek met trainer Stanley Menzo deed hem echter besluiten om alsnog af te zien van de stap.

Sportzaterdag, 16 januari 2010

Breuer wil met Heerenveen uit de onderste regionen

Op de kop af een maand nadat sc Heerenveen haar laatste wedstrijd heeft gespeeld, wordt in het Abe Lenstrastadion afgetrapt voor de tweede helft van het seizoen. De formatie van trainer Jan de Jonge treedt vanavond in de kwartfinale van de strijd om de KNVB beker aan tegen titelkandidaat PSV. Een zware opgave voor de bekerhouder, weet ook aanvoerder Michel Breuer.

Sportzaterdag, 16 januari 2010

Hospes op FK kortebaan sterkste van twintig man

Balk - Hij won maandag al de Nederlandse kampioenschappen kortebaan en gisteren maakte Jesper Hospes zijn schaatsweek helemaal compleet door de Friese titelstrijd óók op zijn naam te schrijven. De sprinter van de ploeg van Gewest Fryslân deed dat door in Balk de sterkste te zijn van een veld van twintig deelnemers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties