Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 oktober 2013.

Cultuurdinsdag, 15 oktober 2013

FJHO gaat zelfstandig verder

Leeuwarden | Het Fries Jeugd Harmonie Orkest gaat verder als zelfstandig orkest. Dat zei dirigent Thijs Oud gisteren, naar aanleiding van het overleg dat het orkest zaterdag had met kunstenorganisatie Keunstwurk en Stichting Samenwerkingsverband Muziekorganisaties Friesland (SAMO) ,,In welke vorm dat precies zal zijn is nog niet duidelijk, maar we gaan hoe dan ook door.” Binnenkort gaat het bestuur van het orkest met beide partijen om tafel om te kijken in hoeverre Keunstwurk en SAMO betrokken worden bij een overgangsregeling.

Economiedinsdag, 15 oktober 2013

Friese gemeenten in actie voor landbouw in Mauritanië

Vanuit elf gemeenten vertrekken vrijdag teams naar Mauritanië om te helpen bij een ontwikkelingsproject. Met aardappelteelt, waterputten en betere gezondheidszorg moeten millenniumdoelen worden gerealiseerd. Door Simon Talsma.

Economiedinsdag, 15 oktober 2013

HZPC behaalt flinke omzet over boekjaar

Joure | Aardappelhandelshuis HZPC in Joure heeft over het boekjaar 2012/2013 280,6 miljoen euro omzet behaald. Volgens het bedrijf is dit de een na hoogste jaaromzet ooit. Twee jaar eerder werd een recordomzet behaald van 283,9 miljoen euro. De jaarresultaten zijn gepresenteerd tijdens de aandeelhoudersvergadering eind vorige week.

Hoofdartikeldinsdag, 15 oktober 2013

Er zijn ook grenzen aan grensbewaking

De recente rampen met schepen met vluchtelingen in de Middellandse Zee hebben opnieuw de aandacht gevestigd op het Europese immigratievraagstuk. Bij het Italiaanse eiland Lampedusa verdronken anderhalve week geleden honderden Afrikaanse vluchtelingen. Vrijdag verging in de wateren bij Malta een schip met illegale migranten waarbij 34 doden waren te betreuren. Zaterdag moesten de Italianen opnieuw een schip met migranten te hulp schieten dat in de problemen was geraakt.

Regiodinsdag, 15 oktober 2013

Wacht eens even: bij krimp zijn toch niet zoveel woningen nodig?

Op initiatief van Noordoost-Fryslân bracht minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) gisteren een bezoek aan onder meer Kollum. Hij mocht daar met eigen ogen zien hoe beroerd het is gesteld met het woningaanbod.

Regiodinsdag, 15 oktober 2013

Tuintegels funest voor afvoer

Leeuwarden | Grote problemen met overvloedige regenval zullen in Fryslân minder vaak voorkomen dan in het zuiden of westen van het land. Dat stelt Hanneke Nieuwenhuis van Wetteskip Fryslân desgevraagd.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 oktober 2013

Gek van de bureaucratie in Nederland

In de afgelopen jaren schreef Marise Boon in het Friesch Dagblad over haar ervaringen in Oostenrijk als predikant. Ze vertelt nu hoe de terugkomst in Nederland verloopt met nogal wat hobbels.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 oktober 2013

Lezing Bas Plaisier over groei christendom in China

Leeuwarden | Dr. Bas Plaisier, voormalig scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, preekt zondag in de Leeuwarder Pelikaankerk. Aansluitend gaat hij in gesprek over de positie en groei van de christelijke kerk in China.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 oktober 2013

Duitse bisschop Tebartz-van Elst heeft zijn krediet verloren

Bisschop Franz-Peter Tebartz-van Elst van het Duitse bisdom Limburg liet voor tientallen miljoenen zijn ambtswoning verbouwen. Zijn positie is onhoudbaar geworden.

Sportdinsdag, 15 oktober 2013

Lucas Bijker (Cambuur) ondanks verlies blij met debuut in Jong Oranje

Deventer | Cambuur-verdediger Lucas Bijker heeft gisteravond zijn debuut gemaakt in Jong Oranje. De twintigjarige linksback uit Leeuwarden mocht in Deventer ruim tien minuten voor tijd invallen in de met 3-0 verloren ooefenwedstrijd tegen Jong Oostenrijk. ,,Dit optreden is een mooie beloning voor een lekker seizoen”, zei Bijker na afloop.

Sportdinsdag, 15 oktober 2013

Recensie | De pijlers van de roeisport: wilskracht en vertrouwen

In een sport als deze - zwaar, maar zelden glorieus, en toch door de eeuwen heen populair - moet er toch een bepaalde schoonheid schuilgaan die gewone mannen niet kunnen zien, maar buitengewone mannen wel.

Sportdinsdag, 15 oktober 2013

Verlies voor Timmermans met FC Volendam

Eindhoven | De Friese doelman Theo Timmermans heeft gisteravond met FC Volendam in de eerste divisie een kansloze nederlaag geleden tegen Jong PSV. In het Philipsstadion in Eindhoven werd de keeper uit Garyp driemaal geklopt, onder anderen door oud-Heerenveenspeler Luciano Narsingh (twee goals): 3-0.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties