Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 15 oktober 2008.

Cultuurwoensdag, 15 oktober 2008

Gerrit Heeringa stopt vervroegd bij Friese Senioren

Leeuwarden - Dirigent Gerrit Heeringa (74) heeft vanmiddag tijdens de vaste repetitie in Leeuwarden afscheid genomen van het Fries Senioren Orkest, dat hij 26 jaar geleden oprichtte.

Cultuurwoensdag, 15 oktober 2008

Management zoekt artiesten via talentenjacht

Leeuwarden - Het nieuw opgerichte Zout Music Management in Leeuwarden is op zoek naar artiesten die zich door het bureau willen laten managen. Eigenaren Emile van Doorn en Anne Kruiter hebben een talentenjacht uitgeschreven voor bands, dj’s en singer-songwriters.

Cultuurwoensdag, 15 oktober 2008

Voor het eerst in jaren weer festival in Littenseradiel

Wjelsryp - Voor het eerst in vele jaren wordt er zaterdag weer een festival gehouden van muziekverenigingen in Littenseradiel. Initiatiefnemer is de christelijke fanfare Concordia uit Wjelsryp. Het festival vindt dan ook plaats in dorpshuis Yn ’e Mande in dit dorp.

Economiewoensdag, 15 oktober 2008

Werknemers ACG Oosterwolde wijzen cao-bod af

Oosterwolde - De leden van FNV Bondgenoten bij AGC Oosterwolde wijzen het cao-eindbod van de werkgever eensgezind af. Dat bleek op de ledenvergadering eergisteren.

Hoofdartikelwoensdag, 15 oktober 2008

Lastercampagne...

Van een beetje moddergooien kijkt niemand op in de Amerikaanse verkiezingscampagne. Maar dit keer krijgt de verkiezingsstrijd wel heel bedenkelijke trekjes. De Republikeinse presidentskandidaat John McCain en zijn running mate Sarah Palin wakkeren haat en verdeeldheid aan met hun opruiende retoriek tegen Democratisch tegenstander Barack Obama.

Regiowoensdag, 15 oktober 2008

Gaasterlân-Sleat niet met Zuidwesthoek, dat is wél zeker

Balk - Met een stemverhouding van negen voor en zes tegen heeft de gemeenteraad van Gaasterlân-Sleat gisteren gekozen om samen te gaan met Skarsterlân en Lemsterland. Een keuze die volgens de tegenstemmers een tijd van onzekerheid brengt voor de gemeente.

Regiowoensdag, 15 oktober 2008

Meer kerkgebouwen in Fryslân dan gedacht

Leeuwarden - Fryslân heeft meer kerkgebouwen dan de laatste tijd is gedacht. Uit een voorlopig overzicht van de Stichting Alde Fryske Tsjerken blijkt dat er 768 kerkgebouwen staan in Fryslân. Dat zijn er ruim honderd meer dan het getal dat beleidsbepalers en historici de laatste jaren steeds gebruikten. Van de 768 kerkgebouwen zijn er nog 557 kerkelijk in gebruik.

Regiowoensdag, 15 oktober 2008

Sneek heeft polderpersoneel nodig

Sneek - Personeel van de IJsselmeerziekenhuizen moet bijspringen in het Antonius Ziekenhuis in Sneek bij het verlenen van acute zorg. Dat vindt directeur Wouter van der Kam. Enkele artsen van de IJsselmeerziekenhuizen storen zich aan de bemoeienissen van Sneek.

Regiowoensdag, 15 oktober 2008

Autovrije winkelstraat alles behalve vrij van auto’s

Wolvega - Onbekommerd kuieren over de Van Harenstraat in Wolvega. Sinds een paar dagen zou dat ’s middags mogelijk moeten zijn, maar winkeliersvereniging HNI waarschuwt consumenten goed te blijven uitkijken bij het oversteken. Automobilisten negeren massaal het verbodsbord dat vrijdag aan de de drukke winkelstraat is geplaatst.

Regiowoensdag, 15 oktober 2008

Van binnen ziet de school er nu totaal anders uit

Twijzel - Het gebouw van cbs De Oanrin in Twijzel was drastisch aan een opknapbeurt toe. Inmiddels is het werk klaar; door handig met de ruimte om te gaan is de school uitgebreid zonder dat er is bijgebouwd. Nu het schoolplein nog. Door Wybe Fraanje.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 oktober 2008

Nog steeds reclame voor Protestantisme Zondag

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland maakt nog steeds reclame voor de ‘Zondag voor het Protestantisme’, terwijl het plan door de PKN begin augustus al geschrapt is. Het initiatief voor de themazondag stuitte op teveel weerstand bij de kerkleden. Die vonden het initiatief een verkeerd signaal van de kerk, onder meer wat betreft de oecumene met andere kerken.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 oktober 2008

Predikantentoga’s voor musical ‘Les Misérables’

Huissen - Toga’s van predikanten uit heel Nederland worden gebruikt in de musical Les Misérables. Een oproepje in het blad Predikant & Samenleving heeft de theatergroep Koperen Kees al tien toga’s opgeleverd. ,,We hebben heel veel reacties gekregen, vertelt productieleider Hanneke Been. Ze is zelf in het dagelijks leven werkzaam op het kantoor van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten en kwam er zo op om kerkelijk Nederland in te schakelen.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 oktober 2008

Cursus lofprijzing voor PKN-ers

Terschuur - Het Evangelisch Werkverband (EW), een vernieuwingsbeweging binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), houdt in november twee dagen over lofprijzing en aanbidding. De dagen, onder de titel: ‘Het dak eraf’, moeten predikanten, muzikanten en andere gemeenteleden toerusten in lofprijzing en aanbidding binnen de gemeente.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 oktober 2008

Samen werken aan vrede is vruchtbaar

Leeuwarden - Elk godsdienstig mens hoort op z’n minst een goede humanist te zijn, stelde ds. Jaap Kraan uit Burgum gistermorgen in de Kurioskerk in Leeuwarden. ,,In Matteüs 25 lezen we over het laatste oordeel. Jezus zegt daar eigenlijk: jullie zijn vergeten medemens te zijn.”

Geloof & Kerkwoensdag, 15 oktober 2008

Indonesisch christendom in boekvorm

Utrecht - Indonesië is het grootste moslimland ter wereld. Tegelijkertijd is ook bijna 10 procent van de 237 miljoen inwoners christen, mede door zending vanuit het Westen. Dinsdag verscheen het eerste Engelstalige overzicht over het christendom in Indonesië.

Sportwoensdag, 15 oktober 2008

‘Keatshert’ op 9 november in première

Leeuwarden De film over het kaatspartuur Rutmer van der Meer, Jacob Wassenaar en Chris Wassenaar gaat zondag 9 november tijdens het Noordelijk Filmfestival te Leeuwarden in première. De titel van de film is ‘keatshert’.

Sportwoensdag, 15 oktober 2008

Van Oudheusden overleden

Leeuwarden Schaakster en kunstenares Geertje van Oudheusden is zaterdag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Friese schaakbond op haar website bekend gemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties