Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 september 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 15 september 2015

Zigzagkoers EU in vluchtelingencrisis

Vorige week verkondigde bondskanselier Angela Merkel nog zelfbewust dat er geen reden is bang te zijn voor de instroom van islamitische vluchtelingen. Duitsers die dat wel zijn, moeten weerbaarder worden door zich meer te verdiepen in hun christelijke wortels, zo kregen zij te verstaan. Duitsland is een land van hoop en krachtig genoeg om honderdduizenden nieuwkomers op te vangen. Inmiddels heeft Merkel haar mening herzien en ontmoedigt Berlijn met strengere grenscontroles de komst van asielzoekers. Het draagvlak in de samenleving voor een ruimhartig asielbeleid is toch niet zo robuust als de bondskanselier dacht. Dat had Merkel, die vier jaar geleden nog verklaarde dat de multiculturele samenleving faliekant is mislukt, eerder kunnen bevroeden.

Regiodinsdag, 15 september 2015

Vernieuwde N381 is half jaar later klaar

Oosterwolde - De opwaardering van de N381 is een half jaar later klaar dan gepland. Als gevolg van een onverwacht lange voorbereidingstijd voor het tracédeel bij Oosterwolde, haalt aannemer Van der Lee uit Lelystad de opleverdatum niet van eind dit jaar. De provincie Fryslân en de aannemer steggelen nog over een eventuele schadevergoeding.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 september 2015

Een volle kerk is geen doel op zich

Het voelt goed als je met veel mensen krachtig kan zingen en naar een gloedvolle preek luistert. Lange tijd vond ik dat dat het streven moest zijn van een kerk: vol en galmend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties