Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 15 september 2010.

Cultuurwoensdag, 15 september 2010

Wisselend aanbod bij Friese poppodia

Valt er dit weekeinde nog wat te beleven? Het is een vraag die beantwoord kan worden door de programmeurs van de Friese poppodia. De antwoorden verschillen per podium, zo blijkt uit het aanbod voor komend concertseizoen. Wat is echt de moeite waard?

Cultuurwoensdag, 15 september 2010

Malletband Kollum stopt ermee

Kollum - Het tamboer-, lyra-, en majorettekorps Kollum houdt eind dit jaar op te bestaan. De vereniging die in de zomer van 1974 werd opgericht, kende in 2002 ook al grote personele problemen. Een nieuw bestuur wist toen nog nieuwe leden aan te trekken, maar nu ziet het dat niet meer zitten. Als zich de komende maanden geen nieuwe muzikanten aanmelden, is de intocht van Sint Nicolaas in Kollum eind november de laatste activiteit van de malletband. Tijdens een emotionele ledenvergadering is dat afgelopen donderdagavond besloten, meldde Dorrie Hilboezen, voorzitter en tamboermaitre van de band vanochtend.

Cultuurwoensdag, 15 september 2010

Dirigent Van der Woude maanden uit de roulatie

Oentsjerk - Dirigent Klaas van der Woude van brassband De Bazuin uit Oentsjerk is de komende maanden uit de roulatie. De Dokkumer moet in oktober worden geopereerd. Bienze IJlstra neemt het dirigeerstokje tijdelijk van hem over. Tijdens het bondsconcours op 6 november in De Lawei in Drachten zal het A-orkest van De Bazuin onder leiding staan van Ivan Meylemans.

Cultuurwoensdag, 15 september 2010

10.000 bezoekers voor Museum ’t Fiskershúske

Moddergat - Museum ’t Fiskershúske in Moddergat heeft gisteren de tienduizendste bezoeker van het seizoen ontvangen. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Het echtpaar Popke en Anneke Bakkers uit het Zuid-Hollandse Warmond werd onthaald met koffie en gebak. Ook kreeg het het boek De ramp van Moddergat cadeau.

Economiewoensdag, 15 september 2010

Start containerlijndienst over water in Heerenveen

Heerenveen - Deze week is de nieuwe containerlijndienst tussen Heerenveen en Rotterdam officieel van start gegaan. Gisteren arriveerde aan de kade van Het Dok in Heerenveen het eerste binnenvaartschip vanuit Rotterdam. De nieuwe containerlijndienst is een initiatief van Harlingen Container Lines (HCL) en Van der Werff Logistics in Heerenveen. Voorlopig gaat het om vier afvaarten per week, maar dat kunnen er in de toekomst meer worden, zegt Paul Rinsma van HCL. Volgens Rinsma is de belangstelling voor deze mogelijkheid in Heerenveen en directe omgeving erg groot.

Economiewoensdag, 15 september 2010

Code Commissie waarschuwt voor spookfacturen

Leeuwarden - De Reclame Code Commissie waarschuwt voor twee bedrijven die spookfacturen versturen. Office Business en Office Direct 24 hebben reclame-uitingen voor softwareprogramma’s verspreid. Die zien eruit als facturen, maar zijn dat niet.

Economiewoensdag, 15 september 2010

‘Geen impuls door spaarloon’

Leeuwarden - Het spaarloon komt vandaag vrij. Maar ondernemers in Fryslân spelen daar niet op in met aanbiedingen. De verwachtingen liggen laag als het gaat om bestedingen die uit het extraatje voort kunnen komen.

Hoofdartikelwoensdag, 15 september 2010

Zigeuners...

De Franse regering heeft duizenden Roma-zigeuners naar Roemenië en Bulgarije teruggestuurd omdat ze een gevaar zouden vormen voor de openbare orde. Om de animo onder de zigeuners te vergroten krijgen ze een gratis vliegticket en 300 euro per volwassene mee.

Regiowoensdag, 15 september 2010

Geuronderzoek ‘Viando’ moet uitkomst bieden

Feanwâlden - Inwoners van Feanwâlden klagen nog steeds over overlast van de oude Viando diervoederfabriek. Sinds de overname van het bedrijf door Teeling Petfood maakt deze meer stank dan normaal. Voor zowel fabrikant als gemeente blijft het zoeken naar een oplossing.

Regiowoensdag, 15 september 2010

Schaarse zilveren roskam gaat onder de veilinghamer

IJlst - Een antieke zilveren roskam uit de achttiende eeuw gaat in de verkoop. De paardenkam wordt op 11 oktober geveild bij veilinghuis Ald Fryslân in IJlst. Volgens veilingmeester Machiel Dijkstra gaat het om ,,unica die vrijwel nooit op de markt komen”.

Regiowoensdag, 15 september 2010

Crone staat niet alleen in zorg om wiet

Leeuwarden - Burgemeester Crone van Leeuwarden lijkt in Fryslân enkele belangrijke medestanders te krijgen, in zijn voornemen sterke wiet te verbieden. Burgemeester Middel van Smallingerland zegt het plan sympathiek te vinden. Ook Verslavingszorg Noord Nederland volgt de plannen van de burgemeester met interesse.

Regiowoensdag, 15 september 2010

De herfst is nu al een beetje op te snuiven

Leeuwarden - Officieel begint de herfst 23 september, maar het lijkt nu al herfst. Mensen gaan vaker met de bus, zijn meer verkouden en de eerste bladeren vallen van de bomen.

Regiowoensdag, 15 september 2010

B en W Nijefurd: geen risico bij de jeugdketen

Workum - Het college van B en W van Nijefurd houdt vast aan de dwangsomprocedures die zijn ingezet tegen de jeugdketen in de gemeente, maar heeft het heffen van de dwangsommen voorlopig opgeschort. Eerst worden de uitkomsten afgewacht van eventuele bezwaarprocedures tegen de dwangsomoplegging. Dat bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 september 2010

Drie C1000-filialen zien af van actie met gratis Dungans

Veenendaal - Twee vestigingen van supermarktketen C1000 in Veenendaal en een in Molenaarsgraaf (ZH) zien af van de actie waarbij klanten bij tien euro aan boodschappen zogeheten Dungans krijgen. De directie van de supermarkt vindt de verzamelactie van de schijfjes met bovennatuurlijke afbeeldingen niet geschikt als speelgoed.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 september 2010

Symposium in Drachten tijdens Vredesweek

Drachten - In de Grote Kerk in Drachten vindt aankomende zondag een interreligieus symposium onder de titel Vol van Hoop plaats. Onder anderen ds. Klaas van der Kamp, rabbijn Awraham Soetendorp en imam Ali Iftekhar komen aan het woord over dit thema.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 september 2010

Kamerleden en ministers bijeen voor Kroonbede

Den Haag - In de Waalse Kerk in Den Haag waren dinsdag ruim honderd mensen bijeen voor de jaarlijkse Kroonbede, de gebedsdienst voor de overheid aan het begin van het parlementaire jaar.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 september 2010

Het hele jaar door bezig met Tsjerkepaad

Oppenhuizen - In de protestantse kerk van Friens wordt zaterdag Tsjerkepaad 2010 feestelijk afgesloten. Secretaris Frida Nauta begint meteen met het werk voor de editie van volgend jaar zomer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties