Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 september 2007.

Cultuurzaterdag, 15 september 2007

Academie voor jong vocaal talent in het Noorden

Leeuwarden - In het Noorden komt een Academie voor jong vocaal talent. De standplaats is ,,voor 99,9 procent zeker in Fryslân”. Met de academie slaan koren uit verschillende noordelijke provincies de handen ineen, om jongens meer aan het zingen te krijgen en het niveau van jonge talenten (zowel jongens als meisjes) naar een hoger plan te tillen.

Cultuurzaterdag, 15 september 2007

Website van Fries Uitburo in de lucht

Leeuwarden - Iedereen die wil weten wat er wanneer waar te doen is in cultureel Fryslân kan terecht op de website van het Fries Uitburo (www.friesuitburo.nl). Gedeputeerde De Vries van Cultuur verrichtte gisteren in de Panoramazaal van de Achmeatoren in Leeuwarden met een druk op de laptop de officiële opening.

Economiezaterdag, 15 september 2007

Meer werk bij Stertil door efficiënter materiaal

Kootstertille - Efficiënter werken, mechanisering en gebruik van meer hoogwaardige apparatuur worden in de industrie ingezet om concurrerend te blijven. Het gevolg is dat er werkgelegenheid verdwijnt. Zo niet bij Stertil in Kootstertille; in ieder geval niet de komende jaren.

Hoofdartikelzaterdag, 15 september 2007

Heelheid van de schepping...

Enkele tientallen jaren geleden werd in protestantse kerken een project gehouden dat aandacht vroeg voor de ‘heelheid van de schepping’. Hierin was veel aandacht voor het milieu en de verantwoordelijkheid van christenen voor de levensstijl. In die tijd golfden nog de effecten van de Club van Rome die sombere voorspellingen deed over de leefbaarheid op aarde. De mens werd als hoofdverantwoordelijke gehouden voor het drama dat zich ontvouwde.

Regiozaterdag, 15 september 2007

Ferd Crone: Leeuwarden sterke kern

Leeuwarden - De nieuwe burgemeester van Leeuwarden wordt Ferd Crone (53). Het Tweede Kamerlid voor de PvdA heeft al een toekomstvisie voor de Friese hoofdstad: Leeuwarden als sterke kern van Fryslân, alle gemeenteauto’s op aardgas, alcoholmisbruik door jongeren aangepakt. En zelf gaat hij váák op de fiets door de stad.

Regiozaterdag, 15 september 2007

Gemeentehuis nu al aan verbouwing toe

Buitenpost - Zeven jaar geleden werd het gemeentehuis van Achtkarspelen voor het laatst onder handen genomen en nu al voldoet het gebouw niet meer. Arbo-eisen en nieuwe taken van de ambtenaren maken een nieuwe ingreep nodig. De raad bespreekt binnenkort de mogelijkheden. Wordt het een relatief kleine verbouwing van anderhalf miljoen euro of gaat het gemeentehuis compleet op de schop voor drie miljoen euro?

Regiozaterdag, 15 september 2007

Elk jaar andere bustijden

Heerenveen - De busmaatschappij die vanaf 14 december volgend jaar het openbaar vervoer in Zuidoost-Fryslân gaat verzorgen, moet ieder jaar zijn dienstregeling aanpassen aan de reizigersaantallen. Die zijn tegen die tijd heel gemakkelijk te achterhalen aan de hand van de ov-chipkaart en moeten dus gebruikt worden om ,,heel precies in te spelen op de vraag naar openbaar vervoer.”

Regiozaterdag, 15 september 2007

Snuf de hond doet eerst Ferwert aan

Ferwert - De eerste opnames voor de serie ‘Snuf de speurhond’ worden in Ferwert gemaakt. Op 29 september en 4 oktober zal het dorpscentrum daar vol staan met camera’s, technici en acteurs.

Sportzaterdag, 15 september 2007

Cambuur laat zege weer in slotfase liggen

Leeuwarden – Wat heeft SC Cambuur-Leeuwarden met slotminuten? Het is een mooie huiskamervraag. Voor de vierde keer op rij zat het venijn in een thuisduel in de staart. Tegen FC Dordrecht en FC Volendam zat Cambuur nog aan de goede kant van de score, maar gisteren werd het een déjà vu.

Sportzaterdag, 15 september 2007

Alves schittert weer; door zijn afwezigheid

Heerenveen - Afonso Alves is nog niet teruggekeerd bij SC Heerenveen na zijn twee interlands met het Braziliaanse elftal. Waar hij is en wanneer hij wel op Nederlandse bodem zal arriveren, is onbekend. ,,We hebben echter wel één zekerheid, namelijk dat als Afonso wil voetballen, hij dat alleen bij ons kan doen”, reageert directeur Yme Kuiper. Wat ook zeker is, is dat hij vanavond in Rotterdam niet meespeelt tegen Excelsior.

Sportzaterdag, 15 september 2007

Loting KNVB beker: twee Friese krakers

Heerenveen De loting voor de eerste knock-outronde van de KNVB beker voor amateurs heeft in district Noord uit Fries oogpunt twee krakers opgeleverd. Zo koppelde het lot zondaghoofdklasser SC Joure aan zaterdageersteklasser Drachtster Boys. Naast de confrontatie in Joure, staat er ook een mooi bekerduel in Harlingen op het programma. De loting wees uit dat er een heuse stadsderby plaats gaat vinden: Zeerobben ontvangt op eigen veld plaatsgenoot Harlingen. De speeldata zijn 20 en 21 oktober. In de eerste ronde zijn er 66 wedstrijden. Van de 133 teams - Niekerk werd vrijgeloot - zijn er 45 Fries.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties