Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 augustus 2014.

Hoofdartikelvrijdag, 15 augustus 2014

Transparantie over ingrediënten voedsel

Nederland maakt zich terecht druk over voedselkwaliteit. Het begrip kwaliteit dat hier wordt gebruikt gaat niet alleen over, bijvoorbeeld, het weren van schadelijke stoffen in voedsel, maar ook om de duidelijkheid wat een bepaald product precies is. Zo is het verkopen van vlees van paarden als rundvlees een inbreuk op de kwaliteit die de consument mag verwachten.

Regiovrijdag, 15 augustus 2014

Zelfs bij de sluis stond een wasmachine

Opende - Een handgedreven ketting-wasmachine, een kogelwasmachine of de eerste authentieke modellen van fabrikant Miele. In een oude stal aan de Kolonieweg in Opende is sinds kort een bijzonder museum gevestigd. Ieske en Bettie Hummel stellen hier een collectie tentoon van 68 antieke wasmachines en allerhande wasmaterialen.

Regiovrijdag, 15 augustus 2014

Tiener krijgt toch drank mee op Terschelling

West-Terschelling - Ondanks afspraken tussen horeca, slijterijen, supermarkten en campings wordt er nog steeds alcohol verkocht aan minderjarigen op Terschelling. Door de inzet van mystery kids - minderjarige jongeren die alcohol proberen te kopen - is gebleken dat in negen van de 28 gevallen alcohol werd verkocht aan de jongeren.

Regiovrijdag, 15 augustus 2014

1000 euro voor gestolen foto’s

Leeuwarden - Duizend euro beloning. Dat heeft de zwager van Leeuwarder Eddy Lord gisteren op Facebook uitgeloofd voor degene die Lords iPad terugbezorgt. Op die tabletcomputer staan de foto’s van de geboorte van zijn kind. ,,Toen de wekker ging, zo rond tien over zes, hoorde ik gestommel beneden. Eerst dacht ik nog dat het de kat was, maar toen ik ging kijken stond de voordeur open”, aldus de Leeuwarder.

Regiovrijdag, 15 augustus 2014

Stadsnieuwbouw lokt jonge Fries uit dorp

Leeuwarden - De verkoop van nieuwbouwwoningen trekt landelijk sinds zeven maanden weer aan. Friese projectontwikkelaars zien die trend ook in eigen provincie, hoewel de verkoop op het platteland sterk achterblijft. Met name de huizen tussen 150.000 en 250.000 euro in stedelijke gebieden zijn populair bij jonge mensen.

Sportvrijdag, 15 augustus 2014

Lodeweges is tevreden met Feyenoord als tegenstander

Heerenveen | Sc Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges is blij dat de uitwedstrijd met Feyenoord vanavond al op het programma staat. Niet zozeer omdat de Rotterdammers het vertrek van veel bepalende spelers momenteel nog niet volledig hebben opgevangen, maar vooral vanwege het motiverende effect. Na de nederlaag in het eerste competitieduel tegen FC Dordrecht beschouwt Lodeweges een wedstrijd in de Kuip als ideale rode lap voor zijn spelers: ,,Ik weet zeker dat de jongens erop gebrand zijn te laten zien wat ze kunnen.”

Sportvrijdag, 15 augustus 2014

Column Lieuwe Westra: Giro én Tour in één jaar, dat wordt zwaar

Boxmeer, Stiphout, Wateringen, Tiel, Surhuisterveen, Oostvoorne, Zevenbergen, Emmen. Sinds het einde van de Tour de France - nu bijna drie weken geleden - reed ik al acht criteriums in evenzoveel plaatsen. Dat staat gelijk aan een kleine etappekoers. Bovendien heb ik op het moment van schrijven net de Ronde van Griekenland achter de rug. In een Leeuwarder restaurant welteverstaan. Mijn vriendin en ik hebben heerlijk gegeten.

Sportvrijdag, 15 augustus 2014

Ziyech zal in de Kuip gaan spelen, in het wit en blauw

Heerenveen - ‘Zou’ is het kernwoord van de zomerse transfermarkt. Hakim Ziyech zóú bij Feyenoord de opvolger moeten worden van de mogelijk vertrekkende Jordy Clasie. De middenvelder, die ook in de belangstelling staat van FC Twente, zóú een voorkeur hebben voor de Rotterdammers. Maar bij Heerenveen gaan ze er vanuit dat hun talentvolle middenvelder slechts speelbal is in een vaag spel. Juist omdat hij vanavond namens de Friezen in de Kuip gaat acteren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties