Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 augustus 2013.

Cultuurdonderdag, 15 augustus 2013

Thema voor Open Stal 2014 bekendgemaakt

Oldeberkoop | Het thema voor Open Stal 2014 is Zonder wrijving geen glans. Dat heeft de organisatie van de kunstroute in Oldeberkoop gisteren gemeld. Ze is inmiddels al begonnen met het maken van een selectie van kunstenaars die mee gaan doen.

Cultuurdonderdag, 15 augustus 2013

Binnen 48 uur een film maken in Leeuwarden

Leeuwarden | Amateurs en professionele filmmakers kunnen in november in Leeuwarden meedoen aan het 48 Hour Film Project. Bij deze van oorsprong Amerikaanse wedstrijd maken filmers binnen 48 uur een complete film, van script tot montage. Bij de start krijgen de deelnemers nog enkele verplichte elementen mee, zoals een genre en een personage.

Cultuurdonderdag, 15 augustus 2013

Te weinig Friese respons bij lezersonderzoek

Den Haag | Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis in Den Haag is een online videocampagne begonnen om Friezen en Limburgers te attenderen op het Nationale Lezersonderzoek. Dat heeft een woordvoerster gisteren gemeld.

Hoofdartikeldonderdag, 15 augustus 2013

Het blijft kwakkelen met onze economie

De Nederlandse economie blijft achter bij de groei van belangrijke Europese landen als Duitsland, Frankrijk en zelfs België dat een wereldwijde recordtijd zonder regering heeft gezeten. Het banenverlies in ons land is in jaren niet zo hoog geweest, het aantal vacatures blijft dalen en de economische krimp houdt aan, zo liet het Centraal Bureau voor de Statistiek weten. Een mogelijk lichtpuntje is dat de economische krimp de afgelopen kwartalen steeds wel wat kleiner is geworden.

Regiodonderdag, 15 augustus 2013

Het voorbrengen van paarden op keuringen is topsport

De voorbrenger, die de paarden tijdens keuringen presenteert, moet net als de paarden zelf in topconditie zijn, weet Teun Wijmenga uit Bakkeveen. ,,De kick is dat je mei it hynder folút gean kinne.”

Regiodonderdag, 15 augustus 2013

Bijzonder brok barnsteen op Ameland gevonden

Ameland | Of het wat waard is, is nog de vraag, maar bijzonder is het wel, zo’n groot stuk versteend naaldbomenhars. Het Natuurcentrum Ameland heeft sinds gisteren een brok barnsteen van tweeënhalve kilo in bruikleen. Het komt van een eilandgast die het tijdens een nachtelijk tripje op het strand vond.

Regiodonderdag, 15 augustus 2013

Twijfels over zorg Sionsberg

Dokkum | Het actiecomité Red De Sionsberg betwijfelt of het Dokkumer ziekenhuis De Sionsberg de zorg kan blijven bieden die het nu biedt, na de mededeling dat er dertig arbeidplaatsen meer verdwijnen dan in het oorspronkelijke plan en poliklinieken worden samengevoegd.

Regiodonderdag, 15 augustus 2013

Kiosk en groen plein verdelen de meningen

Leeuwarden | Het Blokhuisplein dat ineens groen met witte strepen is geverfd. Een groot, hoog bouwwerk op de Prins Hendrikbrug dat moet gaan functioneren als kiosk. Leeuwarders die terugkomen van vakantie kunnen zien dat de stad er twee opvallende nieuwe plekken bij had.

Sportdonderdag, 15 augustus 2013

Olijnsma volgend jaar terug als opslager

Leeuwarden | Kaatser Martijn Olijnsma zal volgend seizoen weer opslager zijn. De inwoner van Grou gaat in 2014 een partuur vormen met Marten Feenstra en Pier Piersma. Olijnsma nam eerder dit jaar nog even afscheid van de sport, maar kwam op de PC twee weken geleden wel in actie. Destijds vormde hij een trio met Hendrik Tolsma en Tjibbe Hansma. Ook Jan Dirk de Groot heeft nieuwe maten gevonden. Hij gaat in 2014 verder met Dylan Drent en Hans Wassenaar.

Sportdonderdag, 15 augustus 2013

Sporre: terugkeer Van Erve is goed voor Heerenveen

Heerenveen | Voormalig commercieel directeur Jan van Erve is terug bij sc Heerenveen. De beleidsmaker die medio 2012 na een dienstverband van meer dan twaalf jaar vertrok uit het Abe Lenstra Stadion gaat op interim basis aan de slag als sales-directeur. Ook Robert van der Werf keert tijdelijk terug. Hij was vorig jaar al kort actief als interim-commercieel directeur en wordt nu interim project-manager Marketing & Sales.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties