Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 augustus 2009.

Cultuurzaterdag, 15 augustus 2009

Fries Popnet zorgt voor 54.000 extra bezoekers

Leeuwarden - Het Fries Popnet heeft in de afgelopen vier jaar 54.300 extra bezoekers naar Friese poppodia en festivals getrokken. De bezoekers kwamen af op 229 extra evenementen die werden georganiseerd op het gebied van popmuziek. Dat heeft een woordvoerder van het netwerk gisteren gemeld. Het Fries Popnet is een samenwerkingsverband van de Friese poppodia, de popopleidingen en Friesland Pop. Het werd in 2005 opgericht. De organisatie is tevreden over het resultaat van de eerste vier jaar.

Economiezaterdag, 15 augustus 2009

Groter WTC klaar voor groei

Leeuwarden - Het WTC Hotel en Congrescentrum heeft gisteren in Leeuwarden de deuren geopend. Tot op het laatste moment is er hard gewerkt om alles af te krijgen voor de eerste gasten. In het complex zijn niet alleen 143 luxe kamers te vinden maar ook zestien congreszalen.

Economiezaterdag, 15 augustus 2009

Premier IJsland vraagt Nederland om begrip

Rotterdam - Premier Jóhanna Sigurdardóttir van IJsland heeft in een ingezonden brief in NRC Handelsblad Nederland en Groot-Brittannië om begrip gevraagd voor de moeilijke situatie in haar land door het faillissement van Icesave.

Hoofdartikelzaterdag, 15 augustus 2009

Het nieuws, het geld

De vele discussies over de media – in het bijzonder over de kranten – gaan eigenlijk maar over een paar vragen. Welk nieuws vinden mensen belangrijk en wat hebben mensen in financiële zin over voor dat nieuws? De vraag over de toekomst van kranten kan dan ook in het perspectief van deze twee, samenhangende, vragen worden gesteld.

Regiozaterdag, 15 augustus 2009

Letterlijk elke stoep wordt opengebroken

Leeuwarden – Leeuwarden wordt de eerste stad in Noord-Nederland met een glasvezelnetwerk dat alle huizen verbindt. De komende twee jaar gaat daarvoor iedere stoep in de stad op de schop, kondigt de gemeente aan. Door dat zoveel mogelijk met ander werk te combineren, hoopt Leeuwarden de overlast te beperken.

Regiozaterdag, 15 augustus 2009

Zwemplas bij Wjelsryp moet nog even wachten

Regiozaterdag, 15 augustus 2009

Nieuwe huizen zijn voorlopig een school

Zuidhorn - Een echte keuken zit er nog niet in, scheidingswanden voor slaapkamers evenmin. Vier nieuwe woningen in Zuidhorn zijn klaar voor gebruik, maar worden op z’n vroegst in 2015 bewoond. Tot die tijd fungeren ze als brede school. Vanaf maandag krijgen zo’n tachtig tot honderd kinderen er les en/of opvang.

Regiozaterdag, 15 augustus 2009

Leeuwarder brandweer best af aan Aldlânsdyk

Leeuwarden - De nieuwe brandweerkazerne in Leeuwarden kan het best op de huidige plek aan de Aldlânsdyk worden gebouwd. Alleen bij nieuwbouw op die locatie kan worden voldaan aan alle randvoorwaarden en uitgangspunten. De kazerne gaat de gemeente bijna negen miljoen euro kosten.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 augustus 2009

Preken alsof heel Rotterdam in de kerk zit

Rotterdam - Kleine kerken die het water aan de lippen staat: ze zijn er niet alleen in Fryslân. Is sluiten de enige oplossing? Verschillende kerken gooiden het roer om en hebben tegen alle sombere ontwikkelingen in een doorstart gemaakt. In het Friesch Dagblad deze zomer een aantal portretten. Vandaag deel zes: De Adriaen Janszkerk in Rotterdam.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 augustus 2009

14 kerkleden bouwen zelf een orgel

Hasselt - Steeds meer kerken versterken de onderlinge band in de gemeente door een musical uit te voeren of een gemeentezondag te houden. De Gereformeerde Kerk het Bolwerk in Hasselt pakt het anders aan: gemeenteleden bouwden onder leiding van orgelbouwer Jan Holthuis een heus orgel.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 augustus 2009

Themabijbel voor gesprek over geslachtsziekten

Almere - De International Bible Society (IBS) wil in Suriname twintigduizend exemplaren van de Reach4Life-bijbel verspreiden. De Engelse uitgave wordt in het Nederlands vertaald en moet helpen om seksualiteit en de preventie van soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) en hiv/aids bespreekbaar te maken in de kerk.

Sportzaterdag, 15 augustus 2009

Cambuur wint verdiend in Helmond

Helmond - Een veel beter SC Cambuur heeft de eerste zege van dit seizoen behaald. Op sportpark De Braakt in Helmond was de thuisclub het eerste uur een taaie tegenstander, zeker na de snelle voorsprong die ze namen, maar uiteindelijk gaf de 2-4 eindstand prima de veldverhoudingen weer.

Sportzaterdag, 15 augustus 2009

Heerenveen blijft zitten met pijn in het middenrif

Heerenveen - Landskampioen AZ begon vorig seizoen met twee nederlagen. Onbedoeld heeft coach Louis van Gaal daarmee clubs die eveneens een beroerde seizoensopening kennen een reden gegeven om de schouders op te halen. Zo ook bij sc Heerenveen waar trainer Trond Sollied ondanks het schamele ene punt uit twee duels (Roda en NEC) fijntjes wijst naar Alkmaar. Tegen Vitesse vanavond in het Abe Lenstra stadion voelt de Noor dan ook hoegenaamd geen druk. Een paar duels winnen en de titel is weer in zicht.

Sportzaterdag, 15 augustus 2009

Potma aan kop bij NK Regenboog

Kolmeersland Zeiler Willem-Nico Potma heeft gisteren de leiding genomen bij het Nederlands kampioenschap in de Regenboog-klasse. De oud-Sneker was de sterkste in de derde race en voegde daarna nog een zesde en een tweede plek aan zijn totaal toe. De oud-olympiër weet na twee dagen racen Mark Neeleman en Peter Peet achter zich op de tweede plaats. Die hebben vijftien punten, acht meer dan Potma. Drachtster Thijs Kort is terug te vinden op de zevende plaats.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties