Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 juli 2014.

Economiedinsdag, 15 juli 2014

Piet Kapenga: ik moet blijven werken van de baas

Wolvega - Hij zegt het lachend. ,,Van de baas moet ik blijven werken." De werkelijkheid ligt iets anders. Het werk in het familiebedrijf geeft Piet Kapenga nog zoveel voldoening dat hij nog jaren door wil gaan binnen het bedrijf. Zoon Sikko en dochters Hennie en Wilma vinden het prima. ,,Al zijn er wel eens momenten dat we denken: wat heeft hij nu weer op de kop getikt", zeggen zijn dochters.

Hoofdartikeldinsdag, 15 juli 2014

Nederland moet omroepstelsel koesteren

Vanaf 19 augustus kijkt u niet meer naar Nederland 2, maar naar NPO 2. En bij de radio stemt u straks af op NPO Radio 1. Voor alle uitingne van de publieke omroep komt namelijk de afkorting NPO, dat staat voor Nederlandse Publieke Omroep, te staan. Deze hernoemingsoperatie is volgens de NPO nodig voor de herkenbaarheid van de publieke omroep.

Regiodinsdag, 15 juli 2014

Rederijen vervoerden in 2013 meer toeristen

Terschelling - De rederijen Doeksen, EVT en Wagenborg hebben in 2013 meer toeristen naar de Friese eilanden vervoerd dan in 2012. Op Schiermonnikoog na trokken alle eilanden meer bezoekers. Ameland blijkt binnen Fryslân de meeste toeristen te ontvangen.

Regiodinsdag, 15 juli 2014

Zuidelijke regen goed voor Fries toerisme

Leeuwarden - Het relatief fraaie weer van de afgelopen tijd in het Noorden en het slechtere weer in zuidelijk Nederland zorgen deze weken voor extra toeristen in Fryslân.

Regiodinsdag, 15 juli 2014

Fries doet weinig aan inbraakpreventie

Leeuwarden - Friezen voelen zich in eigen huis veiliger dan Nederlanders in de zuidelijke provincies. Zij nemen het dan ook veel minder nauw met de beveiliging van eigen huis en goed. Ook met Groningers en Drenten is dat het geval. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Geloof & Kerkdinsdag, 15 juli 2014

Festival SummerFlavor stapt in gat

Ede - Na het stoppen van het Xnoiz Flevo Festival én opvolger Flavor Festival, is er deze zomer een nieuw initiatief: SummerFlavor Hemelsbreed. Dit jaar nog kleinschalig op Landgoed Hoekelum in Ede, volgend jaar wil de organisatie groter uitpakken.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 juli 2014

Koningspaar bij viering tien jaar Protestantse Kerk

Utrecht - Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn aanwezig bij de viering van het tienjarig bestaan van de Protestantse Kerk in Nederland. Dit vindt plaats op 14 september. Dat heeft de Protestantse Kerk gisteren bekendgemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties