Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 juli 2003.

Bijschriftdinsdag, 15 juli 2003

Gratis

Iets gratis krijgen is altijd mooi meegenomen. Zelfs de rijkste mensen zijn er nog op uit om iets gratis te krijgen.

Economiedinsdag, 15 juli 2003

Kosten kinderopvang blijft heikel punt

Twee jaar geleden was ik betrokken bij een opdracht van het Ministerie van VWS om de zogenaamde ouderbijdragetabel, een tabel bedoeld om op basis van het inkomen van de ouders hun bijdrage aan de kinderopvang te bepalen, op te stellen.

Hoofdartikeldinsdag, 15 juli 2003

De Europese begrotingen…

Het is weer rommelen met de Europese afspraken over de begrotingen van de deelnemende landen. Opnieuw lukt het Frankrijk niet zich aan de afspraken te houden over het tekort dat een nationale regering mag hebben. Het land zit al een paar jaar in blessuretijd; Europa gedoogt de overschrijding van het toegestane tekort.

Regiodinsdag, 15 juli 2003

Uitslaande brand verwoest loodsen bootverhuurder

Sneek - Bij een uitslaande brand op het terrein van Holiday Boatin aan de Eeltjebaasweg in Sneek zijn maandagnacht twee loodsen volledig verwoest. In de loodsen stonden drie boten. Ook die worden als verloren beschouwd.

Regiodinsdag, 15 juli 2003

Protesten overschaduwen ‘silerij’ bij De Veenhoop

De Veenhoop - Jitse Grondsma van het Drachtster skûtsje d’Halve Maen profiteerde maandag volop van de gunstige loting. De uit pole position gestarte Grondsma wist op het smalle water bij De Veenhoop ook als eerste te eindigen. Het was de tweede dagzege in zijn carrière als SKS-schipper. Vorig jaar pakte hij op vrijwel gelijke wijze de winst bij Earnewâld.

Regiodinsdag, 15 juli 2003

Zwartrijders in trein kopen nu wel kaartje

Leeuwarden - De aankondiging van vervoersmaatschappijen NoordNed en de Nederlandse Spoorwegen (NS) notoire zwartrijders in Fryslân voor de rechtbank te slepen, heeft resultaat.

Regiodinsdag, 15 juli 2003

’t Lichtpunt helpt al 25 jaar mensen in nood

Kollumerzwaag - Kleine Mariska praat honderduit: over dat ze vanochtend met Lieuwe is meegeweest in de bus, over de schelpen die ze samen met haar broer heeft gezocht bij Lauwersoog, over de kleur paars en over de vakantie.

Regiodinsdag, 15 juli 2003

Jongetje gewond door schroef boot

Boornzwaag – Een negenjarig jongetje uit Leeuwarden is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij Boornzwaag nadat hij was overvaren. Het jongetje zat samen met zijn 44-jarige moeder en negenjarig neefje in een rubberbootje.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 juli 2003

Luthersen bijeen op assemblee in Canada

Leeuwarden – Lutherse gelovigen vanuit de hele wereld komen vanaf maandag bijeen in de Canadese stad Winnipeg.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 juli 2003

Handgeschreven kinderbijbel voor prinselijk kind

Leeuwarden – Het kind van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima zal na zijn of haar geboorte een handgeschreven, gekleurde en getekende kinderbijbel aangeboden krijgen. De Stichting Schreeuw om Leven heeft daartoe het initiatief genomen.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 juli 2003

Laat SoW bont palet onder één noemer zijn

De hervormden, de gereformeerden en de lutheranen van Nederland hebben - eindelijk - in principe besloten om samen te gaan.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 juli 2003

‘Orgelbank’ verwacht toename aanmeldingen

Leeuwarden - Gemeenten die op zoek zijn naar een nieuw orgel, of hun orgel te koop aan willen bieden, kunnen terecht bij de orgelbank van de Vereniging van Kerkvoogdijen (VVK). Vooralsnog telt de bank vier orgels, maar de VVK verwacht dat dit aantal de komende tijd toeneemt.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 juli 2003

‘Geloof is kracht en hoop krijgen’

Leeuwarden - Toen Arturo Blatezky in 1978 zijn promotie in Duitsland achter de rug had, snelde hij terug naar zijn vaderland Argentinië, waar de militairen sinds 1976 aan de macht waren. ,,Ik kon geen dag langer wachten. Mijn mensen leden onder een verschrikkelijke dictatuur, ik moest zo snel mogelijk terug.’’

Sportdinsdag, 15 juli 2003

Loting Intertoto SC Heerenveen

Nyon – Als Sportclub Heerenveen erin slaagt zich in de derde ronde van de Intertoto Cup te ontdoen van Lierse SK, dan speelt het in de halve finale tegen het Griekse Egaleo FC of en het Sloveense FC Koper.

Sportdinsdag, 15 juli 2003

Spijkerman beleeft gekte rond roze trui

Sint Nicolaasga - ,,Allegear minsken dy’t mei my op ’e foto woenen en om in hantekening fregen. It wie wier in gekkehûs, it is hast net foar te stellen hoe útbundich de minsken dêr dan binne.’’

Sportdinsdag, 15 juli 2003

Windmill Cup even in de war van ‘wilde groep’ tennissers

Leeuwarden – Bij de opening van de Windmill Cup Carl Gantois heeft Richard Kempers, de voorzitter van het internationaal tennistoernooi voor kinderen tot en met 14 jaar, zich maandagavond in het openbaar verontschuldigd bij de gastouders.

Weerdinsdag, 15 juli 2003

Tropisch

Vanmiddag is het met 27 of 28 zeer warm zomerweer. De zon schijnt uitbundig en de oost tot noordoostenwind is matig tot vrij krachtig. Komende nacht daalt de temperatuur naar 16 à 17 graden. Morgen wordt het tropisch met op veel plaatsen temperaturen van 30 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties