Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 juni 2017.

Economiedonderdag, 15 juni 2017

Hollandse banenmarkt vraagt omschakeling

Heerenveen - Wie ben je, wat kun je en wat wil je? Drie kernvragen die vijftien statushouders in het VIP-project van VluchtelingenWerk hebben beantwoord. Met de antwoorden, een toekomstplan, cv en kennis van de arbeidsmarkt gaan ze op weg naar werk.

Hoofdartikeldonderdag, 15 juni 2017

Flexwerkers moeten beter beschermd

De Nederlandse economie doet het prima. Het zijn stuk voor stuk juichverhalen die instellingen als het Centraal Planbureau (CPB), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en De Nederlandsche Bank (DNB) de laatste weken naar buiten brengen. Toenemende economische groei, een prima lopende export, hoger consumentenvertrouwen en jaren van begrotingsoverschotten in het verschiet.

Regiodonderdag, 15 juni 2017

Samenwerking Friese uitvaartverenigingen

Lollum - Uitvaartverenigingen in Fryslân hebben het moeilijk. Ze kunnen moeilijk vrijwilligers vinden, en hebben steeds minder leden. Een groep Friese verenigingen wil middels een coöperatie de handen ineen slaan, om zo het voortbestaan te verzekeren. De gereformeerde kerk in Lollum is in beeld als centrale plaats.

Regiodonderdag, 15 juni 2017

Gemeente beslist over biovergister Burgum

Burgum - Niet de provincie, maar de gemeente Tytsjerksteradiel gaat beslissen of er een biovergister bij Burgum mag worden gebouwd door energiebedrijf Engie.

Regiodonderdag, 15 juni 2017

Voer en vis verdwijnen uit Friese wateren

Earnewâld - Sport- en beroepsvissers luiden de noodklok over het Friese boezemwater. Het voedsel- en visarme IJsselmeer lijkt een voorportaal voor de situatie in de Friese binnenwateren, waarschuwt voorzitter Eelke Boersma van de Visstand Beheer Commissie. Dit zou veroorzaakt worden door het doorspoelen van het Friese boezemwater met zoet IJsselmeerwater om verzilting van de landbouwgronden in het noorden van Fryslân tegen te gaan. Hierdoor verdwijnt volgens Boersma voedselrijk water uit Fryslân in de Waddenzee. ,,We zitten in een neergaande trend. Geen voer in het water betekent ook geen vis."

Regiodonderdag, 15 juni 2017

Rijk repareert ontheffingen Windpark

Makkum - De windturbines van Windpark Fryslân, die in het IJsselmeer op zes en een halve kilometer van Makkum moeten verrijzen, krijgen mogelijk grotere rotorbladen. Dat is een van de mogelijke gevolgen van wijzigingen die het ministerie van Economische Zaken heeft doorgevoerd in de ontwerpvergunningen voor het windmolenpark.

Regiodonderdag, 15 juni 2017

De koelkast beschrijven voor je geslaagd bent

Sneek - Eindexamenkandidaten beleefden gisteren de spannendste dag uit hun schoolcarričre. De uitslag van de eindexamens werd bekendgemaakt. Maar hoe beleeft een docent deze dag?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties