Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 15 juni 2016.

Economiewoensdag, 15 juni 2016

Elektronicaketen Scheer & Foppen is failliet verklaard

Harderwijk - Het bankroet over het winkelbedrijf met 56 filialen is gisteren door de rechter uitgesproken. De filialen bevinden zich vooral in het noordoostelijke deel van het land. De keten werd begin jaren zestig opgericht door de Harderwijker Aart Foppen.

Hoofdartikelwoensdag, 15 juni 2016

Nederland is in oorlog en wat is de JSF mooi

Het luchtruim boven Nederland is weer in betrekkelijke rust. En de lucht is weer een beetje minder vuil: de vliegshow op de basis in Leeuwarden is voorbij; de meeste vliegtuigen die hun kunstjes vertoonden boven een massaal publiek, zijn naar huis. En de JSF, het paradepaardje van de show, is weer weg.

Regiowoensdag, 15 juni 2016

In woonwinkel Sneek op zoek naar droomkasteel

Sneek - Sneek heeft er een winkel bij. Eentje met een geschatte jaarlijkse omzet van 5,5 miljoen euro. De zogeheten Woonwinkel Thús symboliseert de nieuwe woonstrategie van de gemeente Súdwest-Fryslân, waarbij een proactievere houding wordt aangenomen bij de verkoop van kavels.

Regiowoensdag, 15 juni 2016

Gevangenis in Veenhuizen blijft open

Veenhuizen - De gevangenis in Veenhuizen blijft open. Dat meldt de provincie Drenthe. Volgens de provincie kwam maandagavond uit Den Haag het verlossende woord daarover. 'Een bevredigende uitkomst na een intensieve lobby´, meldt de provincie.

Regiowoensdag, 15 juni 2016

Schuldbeleid van gemeenten moet anders

Leeuwarden - Friese gemeenten doen veel om inwoners met problematische schulden te helpen, maar het beleid is nog te weinig gericht op gedragsverandering. Dat blijkt uit onderzoek van het Fries Sociaal Planbureau (FSP), dat gisteren is gepubliceerd.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 juni 2016

Collecte voor Clemenskerk Ameland

Nes - Komend weekend wordt in het hele bisdom Groningen-Leeuwarden in kerken gecollecteerd voor de St. Clemenskerk op Ameland. De herbouw van de kerk, die drie-en-een-half jaar geleden door brand verwoest werd, nadert zijn voltooiing. Er staat weer een haan op de torenspits, en er worden nieuwe glas-in-loodramen gemaakt. De parochie komt echter nog een ton tekort en de staf van het bisdom Groningen-Leeuwarden besloot daarom tot de collecte. Het geld zal onder meer gebruikt worden voor een nieuwe altaartafel en een nieuw spreekgestoelte. De verwachting is dat de St. Clemenskerk in de loop van 2017 weer in gebruik wordt genomen.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 juni 2016

Van den Hende voorzitter Bisschoppenconferentie

Utrecht - Hans van den Hende (1964), bisschop van Rotterdam, is gisteren gekozen als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Dat is gisteravond bekendgemaakt. Hij is de opvolger van kardinaal Wim Eijk. Die had eerder dit jaar aangegeven dat hij zich na een termijn van vijf jaar niet opnieuw verkiesbaar wilde stellen als voorzitter, mede vanwege problemen met zijn gezondheid.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 juni 2016

Controverse over blasfemiewet Egypte

Caïro - De Egyptische regering wil de blasfemiewetgeving, die het beledigen van godsdienst strafbaar stelt, noch veranderen, noch afschaffen. De adviseur en vertegenwoordiger van het Egyptische ministerie van Justitie, Ayman al Rafah, benadrukte tegenover de parlementaire commissie die een wetsontwerp ingediend had voor afschaffing van de omstreden blasfemieparagraaf dat deze wet de religieuze gemeenschappen beschermt. Het betreffende wetsontwerp wordt momenteel getoetst door de daartoe bevoegde parlementaire organen, die daartoe ook advies vragen aan de Al-Azhar-universiteit en aan het Koptisch-orthodoxe patriarchaat.

Sportwoensdag, 15 juni 2016

'Grim probeert niet zelf van contract KNVB af te komen’ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties