Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 15 juni 2015.

Cultuurmaandag, 15 juni 2015

Eerste prijs voor Frysk Jeugd Orkest in landelijke finale

Rotterdam - Het Frysk Jeugd Orkest (FJO) is zaterdag winnaar geworden in de categorie 'Jeugdorkest groot-symfonisch' van de finale van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten in De Doelen in Rotterdam. ,,Trots, blij, moe, voldaan": de zestig muzikanten van gemiddeld zestien jaar van het FJO en hij waren het allemaal, zegt dirigent Theo Brouwer.

Hoofdartikelmaandag, 15 juni 2015

Sombere verwachting over lessen Fyra-drama

De overheid is een slechte ondernemer: veel grote projecten - bijvoorbeeld die voor ict voor politie en voor Defensie - mislukken. De schade loopt in de honderden miljoenen euro's. En dan hebben we het nog niet eens over de gevolgen van onvermogen van de overheid om, bijvoorbeeld, fraude effectief aan te pakken. Hierdoor loopt de overheid eveneens honderden miljoenen euro's mis.

Regiomaandag, 15 juni 2015

Clubhuizen van motorbendes vaak illegaal

Leeuwarden - De clubhuizen van zogenoemde outlaw motorclubs in Noord-Nederland voldoen vaak niet aan de regels. Dat blijkt uit de Integrale landelijke voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's) die minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In Noord-Nederland zijn of waren er 33 clubhuizen van zulke clubs. Veertien daarvan voldoen niet aan bijvoorbeeld het bestemmingsplan van de gemeente. In geen andere regio is dit aantal zo hoog.

Sportmaandag, 15 juni 2015

Sportcolumn: Gele Oranje-euforie

Dit weekeinde was het pas een jaar geleden dat Nederland op het WK gehakt maakte van Spanje (5-1). Tegelijkertijd leek de kopbal van Robin van Persie die die monsterzege inluidde verder weg dan ooit. Twaalf maanden geleden zweefden we massaal mee met de vlucht van Nederlands aanvoerder die het begin van een schitterend wereldkampioenschap betekende. Het jaar dat daarop volgde leek voor de Oranje-fan meer op de harde landing die de spits maakte na zijn doeltreffende duik: met een doffe dreun neerploffen op de buik en akelig lang doorschuiven. Plaatsing voor het EK is nog ver weg. Net als de Oranje-euforie.

Sportmaandag, 15 juni 2015

Bij 8 van Drachten gaat het om de massa

Door Daan Rieken -

Sportmaandag, 15 juni 2015

De Jong blijft Van der Steen net voor in Fries één-tweetje

Loppersum - Jannick de Jong heeft zaterdag de internationale grasbaanraces van Loppersum op zijn naam geschreven. De topfavoriet uit Gorredijk voldeed daarmee aan de verwachtingen, maar het kostte de nodige moeite. Henry van der Steen (Oudebildtzijl) eindigde in het Groningse dorp achter zijn provinciegenoot als tweede.

Sportmaandag, 15 juni 2015

Jakarta is letterlijk en figuurlijk ver weg voor ljeppers

Winsum - Een extra gelegenheid voor de beste fierljeppers van Nederland om het tegen elkaar op te nemen, een nieuwe, spannende reeks wedstrijden erbij en een grondige evaluatie na elk seizoen. Om van de nog jonge Nationale Fierljepcompetitie een succes te maken, wordt niets geschuwd. Dit jaar is er zelfs een bijzondere prijs: een tripje naar Jakarta. Maar dat is voor de meeste ljeppers nog letterlijk en figuurlijk ver weg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties