Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 15 juni 2011.

Cultuurwoensdag, 15 juni 2011

Inzenden kan weer voor Vredeman de Vries Prijs voor vormgeving

Leeuwarden - Ontwerpers, vormgevers of opdrachtgevers kunnen zich tot 30 juni weer aanmelden voor de Vredeman de Vries Prijs. Dat heeft de provincie Fryslân gemeld.

Cultuurwoensdag, 15 juni 2011

Verplichte werken voor brassbands op NBK bekendgemaakt

Groningen - De brassbands in de kampioensdivisie moeten dit jaar tijdens het NBK het uiterst moeilijke werk Variaty of Skills van Hermann Pallhuber ten gehore brengen. Dat heeft de Stichting Nederlandse Brassband Kampioenschappen vanochtend gemeld. De 31e editie van het Nederlands Brassbandkampioenschap (NBK) vindt op 2 en 3 december plaats in Martiniplaza in Groningen.

Economiewoensdag, 15 juni 2011

Stichting opent kantoor in Nij Bosma Zathe

Leeuwarden - Netwerkorganisatie Energy Valley, die de ontwikkeling van de noordelijke energiesector ondersteunt, opent een kantoor in Nij Bosma Zathe in Goutum. De stichting zegt het belangrijk te vinden dichtbij de duurzame energieprojecten in Fryslân te zitten. Doel van de vestiging is onder andere samenwerking met de stichting Groen Gas Nederland en de Dairy Campus op Nij Bosma Zathe. Vier à vijf werknemers gaan in de nieuwe vestiging aan het werk. Stichting Energy Valley werkt nu nog vanuit een kantoor in Groningen.

Economiewoensdag, 15 juni 2011

Groot personeelstekort op til

Leeuwarden - De provincie Fryslân wacht de komende decennia een groot tekort aan geschikt personeel. Een belangrijke oorzaak is dat de vergrijzing hier sterker toeslaat dan in de rest van het land. Vooral in de verzorgende beroepen zal er dan meer vraag zijn naar personeel. Ook andere sectoren worden getroffen. En wanneer de provincie niet meer aandacht schenkt aan het behouden van werkgelegenheid in de industrie, de IT en de financiële sector, zullen talenten ook nog vaker naar het westen van het land trekken. Dat zegt directeur Warren Hammond van carrièrewebsite Monsterboard.nl vandaag in een interview met deze krant.

Hoofdartikelwoensdag, 15 juni 2011

EU moet leren van impasse in België

Kan een land zonder regering? De Belgen lijken te bewijzen dat dit mogelijk is. Het was maandag een jaar geleden dat er in België parlementsverkiezingen werden gehouden. Sindsdien is het nog niet gelukt een regering te vormen. De Vlaamse en Franstalige partijen kunnen het niet eens worden.

Regiowoensdag, 15 juni 2011

Riekus fietst zijn miljoenste kilometer

Sneek - Riekus van Veen had zijn miljoenste fietskilometer net op zak toen hij maandag tijdens de Fietselfstedentocht onderuit ging. Hij kwam overeind, verbeet de pijn en vestigde zo alsnog zijn record.

Regiowoensdag, 15 juni 2011

Eindelijk een akkoord over kanaal Nij Beets

Nij Beets - De gemeenten Opsterland en Smallingerland willen verder met het bevaarbaar maken van het Polderhoofdkanaal. Dit maakte het college van B en W van Opsterland gisteren bekend. De colleges van beide gemeenten komen begin juli met een positief advies naar hun gemeenteraad.

Regiowoensdag, 15 juni 2011

Veerboot loopt aan de grond bij Terschelling

Terschelling - De veerboot Midsland van Rederij Doeksen heeft maandag schade opgelopen toen ze aan de grond liep. Een ideaal tijdstip om een veerboot te moeten laten repareren is het niet voor rederij Doeksen. De boot is vanwege het naderende Oerolfestival continu volgeboekt.

Regiowoensdag, 15 juni 2011

Tekort dreigt bij voedselbank

Dokkum - Voedselbanken hebben op twee manieren last van de economische crisis. Het aantal aanvragen stijgt, terwijl aan de andere kant het aanbod van waren afneemt. Vooral aan houdbare producten zoals pasta’s, koffie, thee en blikgroenten dreigt een tekort te ontstaan.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 juni 2011

Windturbines op duurzame moskee

Londen Een kleine moslimgemeenschap in Noord-Duitsland wil een duurzame moskee bouwen, meldt de Britse krant The Guardian. Daarvoor moeten windturbines in de minaretten worden gebouwd. Het project kost 2,5 miljoen euro en wordt, als de plannen doorgaan, gebouwd in Norderstedt, vlakbij Hamburg.

Sportwoensdag, 15 juni 2011

België scheef 25 jaar geleden voetbalhistorie op WK in Mexico

In België wordt deze maand uitgebreid stil gestaan bij het feit dat het nationale voetbalteam 25 jaar geleden geschiedenis schreef tijdens de wereldkampioenschappen voetbal van 1986 in Mexico. Daarin schopten de ‘Rode Duivels’ van bondscoach Guy Thijs het tot de halve finale waarin de latere wereldkampioen Argentinië (lees: Maradona) te sterk was. In de aanloop naar dat WK werd in een veelbesproken tweeluik afgerekend met het Nederlandse elftal.

Sportwoensdag, 15 juni 2011

De fantastische ervaring van korfballer Marvin Smorenburg

Reduzum - Daags na het kampioenschap in de hoofdklasse B en de bijbehorende promotie naar de ereklasse raakt korfballer Marvin Smorenburg niet uitgepraat over de historische titel van Mid Fryslân. ,,Het is fantastisch om met je eigen club het hoogste niveau te halen. Bij de meeste korfbalverenigingen mag dan de prioriteit in de zaal liggen; het blijft een fantastische ervaring.”

Sportwoensdag, 15 juni 2011

Helmholt heeft het gevoel en het leidersshirt terug

Grijpskerk -Het wilde tot dusverre nog niet echt lukken met fierljepper Bart Helmholt. Met als dieptepunt de wedstrijd van afgelopen weekeinde op zijn thuisbasis in Burgum. Gisteravond was in Grijpskerk het goede gevoel weer helemaal terug. Helmholt nam in Groningen de eerste twintigmetersprong van het seizoen voor zijn rekening en daarmee de eerste plaats in het klassement, en het bijbehorende leidersshirt, weer over van Ysbrand Galama.

Sportwoensdag, 15 juni 2011

Korfballers van De Hoeve 2 winnen AP Buitenbeker

Oude Pekela - De korfballers van het tweede team van De Hoeve hebben zich gisteravond in Oude Pekela ontfermd over de AP Buitenbeker, het bekertoernooi voor de lagere standaard- en reserveteams. I

Sportwoensdag, 15 juni 2011

Easterein, Winsum en Witmarsum gaan door op FK jeu de pelote

Easterlittens - Easterein, Winsum en Witmarsum hebben zich gisteravond tijdens het Fries kampioenschap jeu de pelote in Easterlittens als laatste drie ploegen geplaatst voor de tweede ronde.

Sportwoensdag, 15 juni 2011

Stroetinga boekt zesde zege in Krommenie

Krommenie - Wim Stroetinga heeft gisteravond zijn zesde seizoensoverwinning geboekt. In Krommenie schreef de Friese wielrenner uit Oldeberkoop het plaatselijke criterium op zijn naam.

Sportwoensdag, 15 juni 2011

Tweet van de dag

Vandaag: het ontslag van Ruud Gullit bij bij Terek Grozny

Sportwoensdag, 15 juni 2011

Sportquiz: welk dorp won in 1980 de bondspartij?

Pinkstermaandag is traditioneel de dag van de fietselfstedentocht en natuurlijk ook de bondswedstrijd voor senioren in Franeker. De bond staat al sinds de oprichting van de Nederlands Kaats Bond (NKB) in 1897 op het programma. De eerste winnaar was Pingjum met de kaatsers Jan Reitsma sr., Taeke de Jong en Bernardus Wiersma. Alleen in 1943 en 1944 werd de kaatspartij niet gehouden uit protest tegen de bezetting van de Duitsers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties