Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 juni 2007.

Economievrijdag, 15 juni 2007

..Biologisch in Friese zorgcentra

Leeuwarden - Zonder te weten op welke dag in de week het zal zijn, gaan mensen die een maaltijd ontvangen van Maaltijdservice Fryslân uit Menaldum biologisch eten. In eerste instantie gaat het om een proef die de organisatie opzet in samenwerking met de biologische sector in Fryslân. ,,We bezorgen nu 2200 maaltijden per dag en op een aantal locaties zullen de mensen een keer per week biologisch eten”, vertelt accountmanager Marten Bleeker. ,,We doen dit op deze manier om niet te worden beïnvloed door vooroordelen en we vragen naderhand hoe de maaltijden hebben gesmaakt.”

Economievrijdag, 15 juni 2007

Van Aldeboarn naar megaterrein Akkrum


Economievrijdag, 15 juni 2007

Onderzoek Franse heffing pootgoed

Holwerd - De Europese Commissie heeft een onderzoek ingesteld naar vermeende onrechtmatige heffingen van Frankrijk op pootaardappelen en zaaizaad. Dit land legt extra keuringsheffingen op, terwijl de Nederlandse producten volgens de Europese exportregels zijn getest. Omdat een EU-land dit niet mag doen op goederen die in een ander EU-land worden geproduceerd, heeft Europees landbouwcommissaris Fischer Boel een onderzoek ingesteld.

Hoofdartikelvrijdag, 15 juni 2007

Palestijns geweld...

,,Je zou zeggen dat we in Irak zijn in plaats van in de Gazastrook”, zo uitte een Palestijnse vader deze week zijn gevoelens. De steeds fellere machtstrijd tussen de Palestijnse partijen Fatah en Hamas stort de Palestijnse gebieden in nog meer chaos en ellende. Onschuldige Palestijnse burgers komen verder in de verdrukking door het geweld. De nog jonge en fragiele regering van nationale eenheid staat op instorten. Steeds dieper zinken de Palestijnen weg in een moeras van toenemend radicalisme, uitzichtloosheid en bloedvergieten.

Regiovrijdag, 15 juni 2007

Ouderen spontaan aan de foxtrot

Balk - Een accordeonmiddag, een uitgebreide kuier met een bezoekje aan een school en een rondje Gaasterland. De bewoners van het verzorgingshuis Talma Hiem in Balk beleefden ,,een fantastische” week. En dat allemaal dankzij negen havo- en vwo-scholieren van csg Gaasterland in Balk. Zij liepen deze week maatschappelijke stage in Talma Hiem.

Regiovrijdag, 15 juni 2007

Penspinning is beslist geen vingermajorette

Terwispel - Draai je de pen om je duim, dan heet dat een ‘thumb around’. Een ronde beweging om ring-, middel- en wijsvinger is een ‘sonic’. Daarvan bestaan er een heleboel varianten. En dan zijn al die trucjes ook nog eens te combineren tot een ‘combo’. ‘Penspinning’, zo heet de hobby - of is het een sport? - van de vijftienjarige Marc Evers uit Terwispel.

Regiovrijdag, 15 juni 2007

Een stage die noodsprong was en kick werd

Leeuwarden - Speling. Héél véél speling moet je hebben. Mustafa Boutzamar (18) uit Tijnje hoeft er geen seconde over na te denken wat de belangrijkste les is die hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Met een paar mensen heeft hij een boek gemaakt vol portretten van multiculturele jonge Friezen, die vertellen hoe ze zich doelen stelden en zich ergens echt voor leerden inzetten. Die portretten, dat was dus niet het ingewikkeldste. Dat ging gesmeerd. Er waren al mensen mee bezig geweest, maar die kregen van de coördinator commentaar. ,,Kleine baas Szilvia Simon - er is ook een grote baas Betty Bijvoets, maar Szilvia is degene die ons een beetje in de gaten houdt - Szilvia dus, die vond dat het te veel verslagachtige stukken waren. Toen hebben ze mij gebeld of ik en nog iemand het wilden doen.”

Regiovrijdag, 15 juni 2007

Dorpscafé Winsum sluit de deuren

Winsum - Dorpscafé De Driesprong in Winsum gaat dicht. Dat schrijven de eigenaren Doede en Janneke Steensma in een brief aan B en W van Littenseradiel. Als reden voor de sluiting geven zij op dat het café de concurrentie niet aan kan met het onlangs geopende multifunctionele centrum in Winsum.

Regiovrijdag, 15 juni 2007

Ook kabinet wil jeugd vroeg op stap

Heerenveen - ,,Geweldig nieuws” voor de Vroeg-op-stap-moeders uit Siegerswoude: het kabinet heeft het pleidooi voor vroegere sluitingstijden en lager alcoholgebruik door jongeren, een plaats gegeven in het Beleidsprogramma.

Regiovrijdag, 15 juni 2007

Alle zieke iepen bij Bolsward gekapt

Bolsward - Alle iepen langs de A7 bij Bolsward worden vanaf volgende week dinsdag gekapt. De iepen zijn besmet met de iepziekte. Verspreiding van deze ziekte kan alleen worden voorkomen door de zieke bomen te kappen.

Geloof & Kerkvrijdag, 15 juni 2007

Reddingsactie voor orgel voormalige gereformeerde kerk Easterein

Easterein - ,,Een kerk zonder orgel is als een skûtsje zonder zeil”, vindt Gepko Roggeveen uit Easterein. Morgen is in Easterein de start van een reddingsactie voor het Bakker & Timmenga orgel uit 1903.

Weervrijdag, 15 juni 2007

Buiig


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties