Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 juni 2004.

Bijschriftdinsdag, 15 juni 2004

De woonplaats van God

Gisteren zagen we hoe Paulus het goddelijk karakter van Jezus beklemtoonde.

Cultuurdinsdag, 15 juni 2004

Experiment met het verleden

Oerol

Cultuurdinsdag, 15 juni 2004

Vaardig en fijnzinnig orgelconcert Van Eck

Met het Maarschalkerweerd-orgel uit 1891 in de Sint Martinuskerk-aan-de-Singel in Sneek, hebben we in Fryslân een uitstekende gelegenheid om de Franse orgelmuziek uit de negentiende en twintigste eeuw zo authentiek mogelijk te kunnen beluisteren. Het orgel is gebouwd naar voorbeeld van de orgels van de beroemde Parijse orgelbouwer Cavaillé-Coll.

Dossierdinsdag, 15 juni 2004

Praten met bondscoach


Economiedinsdag, 15 juni 2004

‘Boeren om andere waarden’

Berg en Dal - Het inkomen van boeren en tuinders is vaak van ondergeschikt belang bij de motivatie om werkzaam te blijven in de sector. Dat is de meest opmerkelijke conclusie van prof. dr H. Blommestein van het Titus Brandsma Instituut, verbonden aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, naar aanleiding van een onderzoek naar de drijfveren van de boerenstand om ondanks alle moeilijkheden toch boer te blijven.

Hoofdartikeldinsdag, 15 juni 2004

Hervorming publieke omroep…

Het kabinet heeft in een brief aan de Kamer een hoofdstuk toegevoegd aan het boek over de publieke omroep. De brief is geschreven naar aanleiding van een rapport van de commissie Rinnooy Kan, die het publieke bestel doorlichtte. De brief bevat voor sommige omroepen slecht nieuws. De AVRO bijvoorbeeld vreest dat in de brief de wortels worden aangetast van de omroepverenigingen. Die zouden na 2008 wel eens kunnen verdwijnen. Anderen, bijvoorbeeld de EO, zijn niet pessimistisch over de brief.

Regiodinsdag, 15 juni 2004

‘In slaap gevallen? Wat een onzin zeg!’

Schiermonnikoog – Zo ben je rustig bezig met het opmeten van een zandplaat, en zo zit je in een reddingboot. De volgende dag lees je in de krant dat je een domme toerist bent die in slaap is gevallen en overvallen door de opkomende vloed.

Regiodinsdag, 15 juni 2004

Bedenkingen bij warm lozen

Leeuwarden – Staatssecretaris Schultz van Hagen van Waterstaat wil de lozingstemperatuur van koelwater naar boven bijstellen. Wat dat voor gevolgen heeft voor de Friese lozingsplaatsen, bijvoorbeeld het kwetsbare Bergumer Meer, is nog onduidelijk. Per locatie wordt een norm vastgesteld. Wetterskip Fryslân denkt dat goed overleg met de vergunninghouders de schade kan beperken. Maar er zijn bedenkingen.

Regiodinsdag, 15 juni 2004

Jelle Bangma zit op de blaren

De Slachtemarathon 2004: een prachtige dag die uitliep op een pijnlijk slot. Voorzitter Jelle Bangma van de Stichting Slachtemarathon begeeft zich vandaag wat stijfjes naar de evaluatievergadering.

Regiodinsdag, 15 juni 2004

Schatzenburg wint geding zwemtarieven

Menaldum – De tarieven van zwembad Schatzenburg bij Menaldum hoeven niet naar beneden bijgesteld te worden. Dit volgt uit de uitspraak van de rechtbank in Leeuwarden. Die heeft de eigenaar van het zwembad, R. van Booma, in het gelijk gesteld.

Regiodinsdag, 15 juni 2004

Gorredijkster van streek door mail van ‘Al Qaeda’

Gorredijk – Als J. Miltenburg uit Gorredijk niet deze week zijn creditcardgegevens aan ‘Al Qaeda’ doorspeelt, wordt hij volgende week vermoord door het terrorismenetwerk van Osama bin Laden.

Sportdinsdag, 15 juni 2004

Vierde zege voor Frank Wierstra

Zuid-Beijerland - Frank Wierstra uit Burgum zegevierde maandag in de ‘Acht van Zuid-Beijerland’, een wielercriterium voor junioren over 60 kilometer. De 18-jarige Wierstra maakte deel uit van een kopgroep van drie coureurs en was in de beslissende eindsprint net te snel voor Dennis Kreder uit Zevenhuizen. Tom Relou uit Rijswijk belandde op de derde tree van het ereschavot.

Sportdinsdag, 15 juni 2004

Buitenpost haakt af met fierljepaccommodatie

Buitenpost - Vorig jaar werd er nog een nieuw Fries record gesprongen van maar liefst 18.89 meter, maar dit jaar komt de fierljepaccommodatie van Buitenpost (nog) niet positief in het nieuws. Op 23 juni stond er voor de fierljeppers een wedstrijd in Buitenpost op de rol. ‘Stond’, want de afdeling is er niet in geslaagd de accommodatie op tijd wedstrijdklaar te krijgen. Daardoor gaat de laatste ljepperij voordat er promotie en degradatie plaatsvindt, niet door.

Weerdinsdag, 15 juni 2004

Vrij zonnig

Het is vanmiddag wisselend bewolkt met af en toe zon, maar misschien ook een buitje. Vanavond en vannacht is dit ook zo, bij minimumtemperaturen rond 12 graden. Morgen is het vrij zonnig bij temperaturen rond 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties