Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 15 mei 2013.

Cultuurwoensdag, 15 mei 2013

100.000ste bezoeker van ‘Sovjet Mythe’

Leeuwarden | Saskia van der Velde uit Raerd was gisteren, samen met vriendin Saskia Hiemstra uit Pingjum, de honderdduizendste bezoeker van de expositie De Sovjet Mythe in Museum Drenthe. Het duo kreeg bloemen en de tentoonstellingscatalogus cadeau.

Cultuurwoensdag, 15 mei 2013

Film van Friese producent naar festival in Cannes

Heerenveen | De debuutfilm Set in stone van de Braziliaanse regisseur Bruno Ramos (24) is deze week te zien op het filmfestival van Cannes. Dat heeft de Heerenveense producent John den Hollander (24) gemeld. Den Hollander produceerde de korte, Engelstalige dramafilm samen met Danny van den Berg (29).

Hoofdartikelwoensdag, 15 mei 2013

Nederland doet het nog niet zo slecht

Het gaat steeds iets beter met de economie in de Europese Unie. Vooral Duitsland doet het goed, maar ook landen in het zuiden van Europa zoals Italië weten de weg omhoog op te pakken. Italië kon deze week geld lenen op de financiële tegen een laagterecord. Dat betekent dat de kapitaalmarkt geen zin meer heeft om te speculeren op mogelijke problemen in de toekomst. Dat is een goede zaak.

Regiowoensdag, 15 mei 2013

De deur staat open voor een kop koffie en een goed gesprek

Eenzamen, ouderen, jongeren, werklozen en kinderen: iedereen is welkom in het inloophuis ’t Carillon in Surhuisterveen. Ze moeten dat alleen nog weten, zodat ze ook daadwerkelijk komen.

Regiowoensdag, 15 mei 2013

Lege terrassen en dikke jassen halverwege mei

Leeuwarden | Met maximum temperaturen van 12 à 14 graden is het deze week veel te koud voor de tijd van het jaar. De meeste terrassen blijven leeg en kinderen fietsen in dikke jassen naar school.

Regiowoensdag, 15 mei 2013

Door school in drie maanden contact met bijna hele dorp

Oldetrijne | Inwoners van de Westhoek in de gemeente Weststellingwerf vrezen verlies van leefbaarheid in de dorpen als de scholen dichtgaan. Nu zijn er nog vier basisscholen in het uitgestrekte plattelandsgebied. Dat zou in de toekomst door leerlingenkrimp en rijksbezuinigingen terugmoeten naar één of twee.

Regiowoensdag, 15 mei 2013

Vereniging Friesch Dagblad gaat voor actie onder lezers

Leeuwarden | De Vereniging Het Friesch Dagblad start een actie onder de lezers van haar krant, het Friesch Dagblad. Dat heeft de ledenvergadering gisteravond besloten. Doel is om vijfhonderdduizend euro in te zamelen om de financiële positie van de krant te versterken in haar samenwerking met anderen.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 mei 2013

Kerk, flexibiliseer de domineesmarkt

De beweging Dominee 2.0 houdt vrijdag een ‘Dominee-date’. Een ludiek initiatief, maar voor de toekomst van de kerk zijn ingrijpender veranderingen nodig op de domineesmarkt, meent Ferdinand Borger.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 mei 2013

Eerste oplage van nieuwe liedboek uitverkocht

Zoetermeer | De eerste druk van het nieuwe Liedboek is al voor de presentatie uitverkocht. Vanaf medio juli zal de tweede druk leverbaar zijn. Ruim 40.000 exemplaren vinden de komende weken hun weg naar boekhandels en particulieren, zo maakte uitgeverij Kok dinsdag bekend.

Sportwoensdag, 15 mei 2013

Aris-opponent Leiden aast op derde landstitel in historie

Leeuwarden | Met ZZ Leiden treft basketbalclub Aris Leeuwarden in de finale van de play-offs om de landstitel een gerenommeerde tegenstander. Er wordt vanavond in de Sleutelstad afgetrapt voor de eerste wedstrijd in de best-of-seven-serie. Daarin zal de Leidse formatie van trainercoach Toon van Helfteren in het jaar van het elfde lustrum op jacht gaan naar de derde landstitel in de clubhistorie.

Sportwoensdag, 15 mei 2013

Heerenveen mist ook Kums in tweeluik tegen FC Utrecht

Heerenveen | Heerenveen moet het in het tweeluik tegen FC Utrecht stellen zonder Sven Kums. De Belgische middenvelder heeft afgelopen zondag in de ontmoeting met Roda JC (1-0 nederlaag) een spierblessure in zijn bovenbeen opgelopen. De duels tegen FC Utrecht komen te snel voor Kums. De inzetbaarheid van Arnold Kruiswijk is twijfelachtig. Hij heeft last van zijn lies. Heerenveen speelt het eerste duel in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal morgenavond om 20.45 uur in het Abe Lenstrastadion. De return is zondagmiddag om 16.30 uur in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Sportwoensdag, 15 mei 2013

Menzo keert als trainer terug bij Lierse SK

Lier | Oud-Cambuurtrainer Stanley Menzo gaat komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van Lierse SK. De oud-doelman komt over van Vitesse, waar hij sinds 2010 assistent-trainer was en een contract had tot medio 2014. Lierse SK is geen onbekende voor Menzo. Eind jaren 90 stond de inmiddels 49-jarige trainer onder de lat bij de club uit Lier. ,,Ik keer terug bij de club waar ik successen heb behaald, zoals de landstitel en de beker”, lichtte Menzo zijn keuze toe.

Sportwoensdag, 15 mei 2013

Vrouwen Heerenveen niet naar bekerfinale

Heerenveen | De dames van sc Heerenveen zijn er niet in geslaagd de bekerfinale te bereiken. Op eigen veld verloren de Friezinnen na een 2-2 ruststand met 2-6 van FC Twente. De doelpunten van de Tukkers werden gemaakt door Jansen (3x), Pieëte en Dekker (2x), namens Heerenveen scoorden Hijlkema en Waldus. De bekerfinale wordt gespeeld op 31 mei. FC Twente neemt het in de finale op tegen ADO Den Haag dat gisteravond met 3-2 van PEC Zwolle heeft gewonnen.

Sportwoensdag, 15 mei 2013

Dantuma van Cambuur naar ONS Sneek

Sneek | Frits Dantuma speelt komend seizoen voor de kersverse zaterdag topklasser ONS Sneek. De twintigjarige middenvelder maakte de afgelopen drie seizoenen deel uit van de eerste selectie van SC Cambuur, waarin hij mede door blessures slechts negen competitieduels speelde. Dantuma is de tweede versterking van ONS Sneek voor volgend seizoen. Eerder trok ONS al Roelof Strikwerda aan, de aanvoerder van de A-junioren van sc Heerenveen.

Sportwoensdag, 15 mei 2013

Stadion is een molensteen om Cambuurs eredivisie-nek

Door kampioen te worden, verzekerde SC Cambuur zich begin deze maand van promotie. Nu de feestsnippers zijn vervlogen is het tijd voor een test. Hoe scoort de club op de eredivisie-meetlat?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties