Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 april 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 15 april 2014

EU moet werk maken van energierevolutie

Poetin heeft de Europese Unie een dienst bewezen. De Russische inlijving van het Oekraïense schiereiland de Krim en de pogingen Oost-Oekraïne weer binnen de invloedssfeer van Moskou te trekken, hebben de Europese landen met de neus op de feiten gedrukt. Europa heeft lang gedacht dat machtspolitiek niet meer aan de orde was en dat geschillen op het continent langs de weg van vreedzame dialoog zouden worden opgelost. Voor het eerst in haar bestaan heeft de Europese Unie te maken met een conflict met een buurland. Geen wonder dat het Europa moeite kost daarop een antwoord te formuleren. De economische strafmaatregelen die Brussel na rijp beraad heeft uitgevaardigd, hebben dan ook niet veel om het lijf.

Regiodinsdag, 15 april 2014

Bakens moeten bezoekers naar IJlst lokken

IJlst | Zorg dat meer mensen een bezoek brengen aan IJlst. En zijn ze eenmaal binnen de stadsmuren, probeer ze dan zo lang mogelijk vast te houden. Met deze opdrachten gaat architect Nynke-Rixt Jukema deze week aan de slag. Ze ontwerpt bakens, die een plekje moeten krijgen aan de (vaar)wegen bij IJlst. ,,Hoe kinne we Drylts op de kaart sette?”, aldus Jukema.

Regiodinsdag, 15 april 2014

Dakjes en streepjes zijn extra werk op de iPhone

Leeuwarden | Het goede nieuws: Een derde van de Friese jongeren gebruikt graag Fries op social media, blijkt uit onderzoek van Lysbeth Jongbloed van het Mercator Research Centre. Het slechte nieuws: qua spelling lijkt het nergens op. Berichten worden fonetisch opgeschreven. Een gebrek aan goed ‘Frysk’ onderwijs?

Regiodinsdag, 15 april 2014

Zestien miljoen euro voor Fries bedrijfsleven

Leeuwarden | Met drie elkaar aanvullende financieringsmiddelen hoopt de provincie Fryslân op korte termijn de Friese economie een impuls te geven.

Regiodinsdag, 15 april 2014

Advies: zet potplanten vannacht binnen

Leeuwarden | Na weken van mooi en relatief warm weer worden er deze week koude nachten voorspeld. De komende nacht daalt het kwik naar verwachting tot rond het vriespunt, met aan de grond waarschijnlijk lichte vorst (nul tot min vijf graden). Ook morgennacht kan het nog vriezen.

Sportdinsdag, 15 april 2014

Oerterp werkt zich in de nesten, maar houdt goede hoop

Ureterp | Om weer lucht te krijgen, moesten de korfballers van Oerterp zaterdag winnen van DFD, maar het werd stuivertje wisselen met de hekkensluiter in de eerste klasse E. Voor Oerterp wordt het nu lastig om zich te handhaven, maar coach Evert Jan Geertsema voelt dat dat het nog kan. ,,We kunnen veel beter dan dat we nu hebben laten zien’’, concludeerde hij na de 12-13 nederlaag.

Sportdinsdag, 15 april 2014

Cambuur blijft in eredivisie, daar waar de club thuishoort

Leeuwarden | Huilend van blijdschap vielen spelers, staf, clubleiding, supporters en sponsoren elkaar op 3 mei 2013 in de armen. Afgelopen zaterdag, 344 dagen later, deden ze dat opnieuw. Ditmaal niet in Rotterdam, maar in het eigen stadion in Leeuwarden. Ditmaal niet vanwege promotie naar de eredivisie, maar handhaving. Weer voelden al die feestvierende mensen zich alsof Cambuur kampioen was geworden. ,,Handhaving”, zo zei interim-trainer Henk de Jong, ,,is minstens zo knap en misschien nog wel knapper.”

Sportdinsdag, 15 april 2014

Cambuur: tijd voor een biertje, een baco en een feest

Wie je zaterdagavond tot ver na afloop van Cambuurs zege op Vitesse ook sprak over de handhaving in de eredivisie, één kreet kwam steeds terug in de reacties: ‘met elkaar’. En dan ging het niet alleen over spelers, staf of de combinatie daarvan. Nee, het ging over de gehele club. Van beleidsbepalers tot vrijwilligers, en alles daartussen. ,,Deze prestatie is een compliment voor iedereen binnen de club”, zei algemeen directeur Gerald van den Belt met hoorbare brok in de keel.

Sportdinsdag, 15 april 2014

Column: Winnaars, heel veel winnaars

Winnaars. Zaterdagavond was een avond van winnaars. Heel veel winnaars. Ik zag ze in het stadion van Cambuur. Of ik het over de voetballers heb? Nee, niet eens. Althans, niet alleen máár. Ik heb het ook over u. Over mijzelf. En die jongens die in de pauze van het duel tussen Cambuur en Vitesse hun kunsten vertoonden.

Sportdinsdag, 15 april 2014

Sporttribunaal: Van Basten, rustige kapitein op een vlot vol talentvolle matrozen

Sporttribunaal

Sportdinsdag, 15 april 2014

Beloften sc Heerenveen houden uitzicht op titel

Heerenveen | De beloften van sc Heerenveen houden uitzicht op de landstitel. De ploeg, regerend kampioen, won gisteren op eigen veld met 6-1 van Jong Fortuna Sittard. Jong Heerenveen staat in de eredivisie A op de vierde plaats, twee punten achter koploper Vitesse. FC Groningen en Helmond Sport strijden ook nog mee. Over twee weken valt de beslissing. De winnaar van divisie A speelt om de titel tegen Jong Feyenoord/Excelsior, dat al zeker is van de eindzege in divisie B.

Sportdinsdag, 15 april 2014

De leugens van Lance: voorbeeld voor journalisten

Sport in druk

Sportdinsdag, 15 april 2014

Eén kandidaat voor functie technisch manager Cambuur

Leeuwarden | SC Cambuur heeft één kandidaat op het oog voor de functie van technisch manager. Hoewel algemeen directeur Gerald van den Belt niet wil ingaan op namen, bevestigt hij desgevraagd dat mogelijk al deze week met de beoogde nieuwe man wordt gesproken. Doordat sinds afgelopen weekeinde zeker is dat de Leeuwarders komend seizoen in de eredivisie spelen, verwacht Van den Belt op korte termijn ook meer duidelijkheid te kunnen bieden over de nieuwe hoofdtrainer en de toekomst van diverse spelers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties